Ομέρ Τσελίκ: Η Ελλάδα ληστεύει, ξεγυμνώνει και βασανίζει μετανάστες

Ομέρ Τσελίκ: Η Ελλάδα ληστεύει, ξεγυμνώνει και βασανίζει μετανάστες Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

O εκπρόσωπος του κυβερνώντας κόμματος της γειτονικής Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ επετέθη με αφορμή τη διαχείριση του προσφυγικού στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος έχει πει ότι όλοι οι Σύριοι πρέπει να σταλούν πίσω στη Συρία.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με ανταποκριτή της ΕΡΤ, «όσοι λένε ότι η Τουρκία δεν έχει πολιτική στο προσφυγικό-μεταναστευτικό δε γνωρίζουν την κατάσταση εκεί. Ο πρόεδρός μας έχει κάνει μια πολύ σαφή δήλωση. Μια μέρα θα επιστρέψουν οικειοθελώς και με αξιοπρέπεια. Δεν μπορούμε να τους παραδώσουμε στους δολοφόνους». 

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας χθες επέμεινε ότι «οι πόρτες της Τουρκίας είναι ανοικτές» για όποιον θέλει να ξεφύγει από τον πόλεμο, προσθέτοντας ότι κανείς Σύριος δεν πρόκειται να σταλεί πίσω στη Συρία αν δεν το επιθυμεί.

Εκτός αυτών, ο Τσελίκ κατηγόρησε ευθέως την Ελλάδα για θανάτους προσφύγων στη Μεσόγειο. «Υπεύθυνοι για τους θανάτους των παιδιών στη Μεσόγειο είναι το καθεστώς  Άσαντ και η Ελλάδα που σουβλίζει τις βάρκες στις οποίες επέβαιναν αυτά τα παιδιά. Η Ελλάδα είναι που ληστεύει, ξεγυμνώνει και βασανίζει αυτούς τους ανθρώπους», τόνισε ο αξιωματούχος.

Ο Τσελίκ επιτέθηκε και κατά του υπεύθυνου εξωτερικής πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ουνάλ Τσεβικόζ, ο οποίος είπε ότι το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» είναι μαξιμαλιστική θέση, κατηγορώντας τον ότι παίρνει το μέρος της Ελλάδας.

«Διάβασα σήμερα τα λόγια του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και είναι λυπηρό που τα λόγια του και αυτά που είπαν αυτοί οι φίλοι (CHP) είναι τόσο παράλληλα» δήλωσε ο Τσελίκ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Κορυφαία πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Διεθνή / Κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Ξεχωριστά από τη δημόσια διαφωνία, μια ομάδα ηγετικών πανεπιστημίων σχεδιάζει στρατηγικά στο παρασκήνιο την αντίδρασή της στον Λευκό Οίκο, αποκαλύπτει η Wall Street Journal
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Διεθνή / Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Πλήγμα έθεσε στο στόχαστρο κτήριο στον νότιο τομέα της λιβανικής πρωτεύουσας λίγο μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή
LIFO NEWSROOM