Οριστικό Brexit στις 31 Δεκεμβρίου: Το Λονδίνο καλεί επιχειρήσεις και ιδιώτες να προετοιμαστούν

Οριστικό Brexit στις 31 Δεκεμβρίου: Το Λονδίνο καλεί επιχειρήσεις και ιδιώτες να προετοιμαστούν Facebook Twitter
0

Μέσω μιας ενημερωτικής εκστρατείας με τίτλο «Η νέα αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου: Ας ξεκινήσουμε», το Λονδίνο καλεί επιχειρήσεις και ιδιώτες να προετοιμαστούν για τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit, στις 31 Δεκεμβρίου. 

Η Βρετανία αποχώρησε από την ΕΕ την 31η Ιανουαρίου, τριάμισι χρόνια μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, αλλά η μεταβατική περίοδος που ακολούθησε καθυστέρησε κάθε μεγάλη αλλαγή στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Η Βρετανία και η ΕΕ προσπάθησαν να επιτύχουν μία εμπορική συμφωνία, πριν από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου στα τέλη του 2020.

Ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ δήλωσε χθες ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες, αλλά υπάρχουν ακόμη σημεία διαφωνίας.

Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό πως η Βρετανία θα δαπανήσει 705 εκατομμύρια λίρες για συνοριακές υποδομές προκειμένου να βοηθήσει στην ομαλή διεξαγωγή του εμπορίου, μετά την εκπνοή της μεταβατικής συμφωνίας με την ΕΕ, που λήγει στα τέλη του 2020.

Στις δαπάνες αυτές, συμπεριλαμβάνονται 470 εκατομμύρια λίρες για την κατασκευή λιμενικών και άλλων υποδομών, συμπεριλαμβανομένων και περιοχών στα νοτιοανατολικά της Αγγλίας για την εξυπηρέτηση του μεγάλου όγκου μεταφοράς εμπορευμάτων προς τη Γαλλία.

«Θα υπάρξουν ειδικά τμήματα υποδομών τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε, προκειμένου να ομαλοποιήσουμε την κίνηση», δήλωσε ο Μάικλ Γκόουβ στο BBC.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

«Ο Καναδάς δεν θα γίνει ποτέ η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε κατηγορηματικά, εκφράζοντας αβεβαιότητα για το αν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια με την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ προωθεί έκτακτο σχέδιο για την παροχή αμυντικών δανείων ύψους 150 δισ. ευρώ στις κυβερνήσεις

Διεθνή / Η ΕΕ προωθεί έκτακτο σχέδιο για την παροχή αμυντικών δανείων ύψους 150 δισ. ευρώ στις κυβερνήσεις

Σε ομιλία της σήμερα – μόλις 48 ώρες πριν από τη σύνοδο κορυφής των 27 ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες – η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε ότι τα κράτη-μέλη θα μπορούν να αντλήσουν αυτά τα δάνεια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM