Ουκρανία: Πόρτα-πόρτα οπλισμένοι στρατιώτες ζητούν από πολίτες να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα

Ουκρανία: Πόρτα-πόρτα οπλισμένοι στρατιώτες ζητούν από πολίτες να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Ουκρανοί αναφέρουν ότι ένοπλοι στρατιώτες πηγαίνουν πόρτα-πόρτα σε κατεχόμενες περιοχές της χώρας για να συλλέξουν ψήφους για τα δημοψηφίσματα που πραγματοποιούνται στις κατεχόμενες από τη Ρωσία περιοχές.

«Πρέπει να απαντήσεις προφορικά και ο στρατιώτης σημειώνει την απάντηση στο φύλλο και το κρατάει», δήλωσε στο BBC μια γυναίκα στο Ενερχοντάρ.

Στη νότια Χερσώνα, Ρώσοι στρατιώτες με μια κάλπη στο κέντρο της πόλης στήθηκαν για να συλλέξουν τις ψήφους των πολιτών. 

Η ψηφοφορία από πόρτα σε πόρτα γίνεται για λόγους «ασφάλειας», λένε τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. «Η ψηφοφορία κατ' οίκον θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά στις 27 Σεπτεμβρίου», ανέφερε το Tass. «Τις υπόλοιπες ημέρες, η ψηφοφορία θα οργανωθεί σε κοινότητες και με τρόπο πόρτα-πόρτα».

Μια γυναίκα στη Μελιτόπολη δήλωσε στο BBC ότι δύο τοπικοί συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων έφτασαν μαζί με δύο Ρώσους στρατιώτες στο διαμέρισμα των γονιών της, για να τους δώσουν ένα ψηφοδέλτιο για να υπογράψουν.

«Ο μπαμπάς μου έβαλε "όχι" [στην ένταξή του στη Ρωσία]», είπε η γυναίκα. «Η μητέρα μου στεκόταν κοντά και ρώτησε τι θα συνέβαινε αν έβαζε "όχι". Της είπαν: «Τίποτα». Ωστόσο, όπως αναφέρει η γυναίκα «η μαμά μου ανησυχεί ότι οι Ρώσοι θα τους καταδιώξουν». Η γυναίκα είπε επίσης ότι υπήρχε ένα ψηφοδέλτιο για όλο το νοικοκυριό και όχι ανά άτομο. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κόστισε 1 δισ. ευρώ και είναι καταφύγιο σκύλων»: Η Ιταλία σε δύσκολη θέση για τα μεταναστευτικά κέντρα στην Αλβανία

Διεθνή / «Κόστισε 1 δισ. ευρώ και είναι καταφύγιο σκύλων»: Η Ιταλία σε δύσκολη θέση για τα μεταναστευτικά κέντρα στην Αλβανία

Οι εγκαταστάσεις στη Σενγκίν είναι άδειες, αφού οι λίγοι μετανάστες που είχαν μεταφερθεί εκεί οδηγήθηκαν γρήγορα πίσω στην Ιταλία, ύστερα από απόφαση ιταλικών δικαστηρίων που έκριναν παράνομη την παραμονή τους στην Αλβανία πριν από την επαναπροώθηση σε «ασφαλείς» χώρες
LIFO NEWSROOM