Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ απέσυρε την πρόσκληση για ομιλία που είχε απευθύνει στην Τσέλσι Μάνινγκ

Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ απέσυρε την πρόσκληση για ομιλία που είχε απευθύνει στην Τσέλσι Μάνινγκ Facebook Twitter
0

Το πανεπιστήμιο των ΗΠΑ Χάρβαρντ απέσυρε την πρόσκληση για ομιλία που είχε απευθύνει στην Τσέλσι Μάνινγκ, την διεμφυλική πρώην στρατιώτη του αμερικανικού στρατού που είχε καταδικαστεί για την διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων, μετά τις αντιδράσεις από υψηλόβαθμα στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

 

Η 29χρονη Μάνινγκ αφέθηκε ελεύθερη τον Μάιο από στρατιωτική φυλακή του Κάνσας, όπου εξέτιε ποινή για την διαρροή των διαβαθμισμένων εγγράφων στον ιστότοπο WikiLeaks.

 

Η Σχολή Διακυβέρνησης Τζον Φ. Κένεντι, που ανήκει στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει προσκαλέσει το αμφιλεγόμενο αυτό πρόσωπο να μιλήσει σε φόρουμ του. Η πρόσκληση ισχύει, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κοσμήτορας του Harvard Kennedy School Ντάγκλας Έλμεντορφ.

"Τώρα θεωρώ ότι η πρόσκληση προς την Τσέλσι Μάνινγκ να μιλήσει ήταν ένα λάθος για το οποίο αναλαμβάνω την ευθύνη. Το βλέπω πιο ξεκάθαρα τώρα ότι πολλοί άνθρωποι θεωρούν τιμητικό τον τίτλο του επισκέπτη ομιλητή, επομένως θα πρέπει να το λαμβάνουμε υπόψη μας αυτό όταν απευθύνουμε προσκλήσεις".

 

Η ανακοίνωση έγινε μετά την ακύρωση χθες Πέμπτη από τον επικεφαλής της CIA Μάικ Πομπέο ομιλίας του στο πανεπιστήμιο επειδή είχε προσκληθεί και η Μάνινγκ, την οποία σε επιστολή του προς το πανεπιστήμιο με την οποία αιτιολογεί την απόφασή του, χαρακτηρίζει "προδότη των Αμερικανών".

 

"Η συνείδησή μου και το καθήκον μου προς τους άνδρες και τις γυναίκες της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών δεν μου επιτρέπουν να προδώσω την εμπιστοσύνη τους εμφανιζόμενος να υποστηρίζω την απόφαση του Χάρβαρντ (για την πρόσκληση προς την Μάνινγκ) με την συμμετοχή μου", έγραψε.

 

Χθες Πέμπτη επίσης, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της CIA Μάικλ Μορέλ, παραιτήθηκε από την θέση του στο ΔΣ του πανεπιστημίου, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης. "Ωραία", έγραψε στο Twitter η Τσέλσι Μάνινγκ μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του.

 

 Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM