Πανεπιστήμιο ζητά συγγνώμη για τη χρήση ChatGPT σε email συμπαράστασης-Μετά τους πυροβολισμούς στο Μίσιγκαν

Πανεπιστήμιο ζητά συγγνώμη για τη χρήση ChatGPT σε email συμπαράστασης για τους πυροβολισμούς στο Μίσιγκαν Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Αξιωματούχοι του Πανεπιστημίου Vanderbilt ζήτησαν συγγνώμη επειδή χρησιμοποίησαν το chatbot τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT για να γράψουν ένα μήνυμα συμπάθειας και συμπαράστασης μέσω email στους φοιτητές μετά τους μαζικούς πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Το email εστάλη μέσω του chatbot γνωστού ως ChatGPT την περασμένη εβδομάδα από το γραφείο ισότητας, πολυμορφίας και ένταξης στο Peabody College of Education and Human Development, ανέφερε η Vanderbilt Hustler, όπως ονομάζεται η φοιτητική εφημερίδα.

Το μήνυμα ανέφερε ότι οι πυροβολισμοί στο Μίσιγκαν, κατά τους οποίους σκοτώθηκαν τρεις φοιτητές, ήταν μια υπενθύμιση της σημασίας της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς. «Ένας από τους βασικούς τρόπους για την προώθηση μιας κουλτούρας φροντίδας στην πανεπιστημιούπολη μας είναι η οικοδόμηση ισχυρών σχέσεων μεταξύ μας», ανέφερε το σύντομο μήνυμα. «Αυτό περιλαμβάνει την συναναστροφή με ανθρώπους με διαφορετικό υπόβαθρο και προοπτικές, το να ακούμε τις ιστορίες τους και την επίδειξη ενσυναίσθησης και υποστήριξης», έλεγε επίσης.

Στο κάτω μέρος του μηνύματος, με μικρά γράμματα, το email ανέφερε: «Παράφραση από το γλωσσικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT της OpenAI, προσωπική επικοινωνία». Το μήνυμα υπογραφόταν από δύο διαχειριστές.

Η Νικόλ Τζόζεφ, μία από τις αναπληρώτριες κοσμήτορες που υπέγραψαν την επιστολή, έστειλε ένα νέο μήνυμα ζητώντας συγγνώμη και λέγοντας ότι η χρήση του ChatGPT για τη σύνταξη του μηνύματος ήταν «κακή επιλογή», ανέφερε η Hustler.

«Ενώ πιστεύουμε στο μήνυμα της συμμετοχικότητας που εκφράζεται στο email, η χρήση του ChatGPT για τη δημιουργία επικοινωνιών εκ μέρους της κοινότητάς μας σε μια περίοδο θλίψης και ως απάντηση σε μια τραγωδία έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες που χαρακτηρίζουν το Peabody College», ανέφερε το μήνυμά της.

«Όπως συμβαίνει με όλες τις νέες τεχνολογίες που επηρεάζουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αυτή η στιγμή δίνει σε όλους μας την ευκαιρία να αναλογιστούμε τι γνωρίζουμε και τι πρέπει να μάθουμε ακόμη για την τεχνητή νοημοσύνη», τονίζεται.

Η Τζόζεφ και η βοηθός πρύτανη, Χασίνα Μογιουντίν, η οποία επίσης υπέγραψε το αρχικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απομακρύνθηκαν από τις αρμοδιότητές τους στο γραφείο ισότητας, πολυμορφίας και ένταξης, ενώ το πανεπιστήμιο διεξάγει έρευνα, ανέφερε το ABC News.

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Διεθνή / Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Οι «παραβάσεις του τρόπου ζωής» θα αφορούν τη διάπραξη αδικήματος, τη διατάραξη της δημόσιας τάξης αλλά και την υπεράσπιση της τρομοκρατίας ή ενεργειών που «απειλούν την ασφάλεια» της χώρας
LIFO NEWSROOM
Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που παράγουν εικόνες, όπως αυτό του ChatGPT αλλά και το Midjourney, μπορούν να μιμηθούν το στυλ του Χαγιάο Μιγιαζάκι λαμβάνοντας μόνο μερικές οδηγίες και μία εικόνα αναφοράς από τον χρήστη
LIFO NEWSROOM
Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

Διεθνή / Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

«Είναι ένας άνθρωπος που έκανε επτά παιδιά και τώρα έχει τέσσερα εγγόνια και κανένα από αυτά δεν θέλει να έχει σχέση μαζί του» είπε ο διάσημος ηθοποιός για τον πατέρα του
LIFO NEWSROOM
Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Διεθνή / Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Οι βουλευτές της πολιτείας συζητούν νέο νομοσχέδιο που θα επιτρέπει εργασία και τη νύχτα από τα 14 και θα καταργεί το διάλειμμα για φαγητό στους 16χρονους εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM
Το μετεκλογικό γερμανικό αδιέξοδο

LiFO politics / «Η Γερμανία δυσκολεύεται να βρει τη θέση της στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται»

Ο δημοσιογράφος του γερμανόφωνου Τύπου, Φέρρυ Μπατζόγλου, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το μετεκλογικό γερμανικό αδιέξοδο και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η μελλοντική κυβέρνηση της χώρας, για τον σχηματισμό της οποίας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα –το οποίο ήρθε πρώτο στις πρόσφατες εκλογές– και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ