Πάνω από 1.100 ασθενείς οδοντιατρείου καλούνται να κάνουν εξετάσεις για ηπατίτιδα και HIV

άνω από 1.100 ασθενείς οδοντιατρείου καλούνται να κάνουν εξετάσεις για ηπατίτιδα και HIV Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Τουλάχιστον 1.100 πελάτες οδοντιατρείου στη Γαλλία καλούνται να υποβληθούν σε εξετάσεις, μετά από σοβαρές παραλείψεις που διαπιστώθηκαν, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης. 

Οι ασθενείς του οδοντιατρείου θα υποβληθούν σε εξετάσεις για ηπατίτιδα Β και C καθώς και για HIV. «Δεδομένης της ανησυχητικής φύσης της κατάστασης», η περιφερειακή υπηρεσία Υγείας της Νορμανδίας ανακοίνωσε ότι ο οδοντίατρος έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα «για μια μέγιστη περίοδο 5 μηνών». 

Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης στο συγκεκριμένο οδοντιατρείο, σύμφωνα με την ARS, καταγράφηκαν σοβαρές παραλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο τόσο την ασφάλεια του προσωπικού, όσο και την ποιότητα αλλά και την ασφάλεια της περίθαλψης.

Η αρμόδια υπηρεσία δεν έδωσε περεταίρω λεπτομέρειες για τη φύση των συγκεκριμένων παραλείψεων, αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα Presse de la Manche, ο εξοπλισμός του δεν ήταν αποστειρωμένος όπως όφειλε.

«Κατ’ εφαρμογή της αρχής της προφύλαξης και βάσει αξιολόγησης των μολυσματικών κινδύνων που προέκυψαν», η ARS ζήτησε να «ενημερωθούν οι ασθενείς, λόγω χαμηλού κινδύνου μετάδοσης των ιών της ηπατίτιδας Β (HBV), της ηπατίτιδας C (HCV) και του HIV», αναφέρει χαρακτηριστικά η υπηρεσία.

Το μέτρο αυτό αφορά σε «όλους τους ασθενείς που έχουν επισκεφθεί το ιατρείο από την έναρξη λειτουργίας του τον Ιανουάριο του 2023»,  οι οποίοι σύμφωνα με την ARS υπολογίζονται σε 1.145 μέχρι στιγμής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Διεθνή / Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Η έκρηξη στο μεγαλύτερο λιμάνι του Ιράν προκάλεσε 65 θανάτους – Φωτιά από χημικά υλικά, αμέλεια και πολιτική αναταραχή στο φόντο των συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα
LIFO NEWSROOM