Πάνω από 2.000 παιδιά ζουν στους δρόμους στη Γαλλία

Πάνω από 2.000 παιδιά ζουν στους δρόμους στη Γαλλία Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Τουλάχιστον 2.000 παιδιά είναι αναγκασμένα να κοιμούνται στον δρόμο στη Γαλλία, σύμφωνα με στοιχεία της Unicef France.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, αναφέρθηκε στα ανησυχητικά αυτά στοιχεία, προειδοποιώντας για τις «καταστροφικές» συνέπειες μιας «άστεγης» παιδικής ηλικίας. «Είναι απαράδεκτο, δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι μια κοινωνία συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο στα παιδιά της», δήλωσε στο AFP  η εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ στην ηπειρωτική Γαλλία, Αντελίν Χαζάν.

Παράλληλα, κατήγγειλε την «κατάφωρη παραβίαση των αρχών της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού», την οποία έχει επικυρώσει η Γαλλία. «Ανησυχούμε πολύ βλέποντας ότι, αντί να βελτιώνεται, η κατάσταση να επιδεινώνεται χρόνο με τον χρόνο, είναι μια τραγωδία όταν γνωρίζουμε τις καταστροφικές συνέπειες τόσο στην ψυχική υγεία όσο και στην εκπαίδευση», υπογράμμισε.

Τα στοιχεία δείχνουν πως τουλάχιστον 2.043 παιδιά – εκ των οποίων 467 ηλικίας κάτω των 3 ετών, παρέμειναν τη νύχτα της 19ης προς 20ής Αυγούστου χωρίς λύση στέγασης έπειτα από αίτημα της οικογένειάς τους στο 115, τον αριθμό έκτακτης ανάγκης για τους άστεγους ανθρώπους. Είναι λιγότερα από τα 3.000 παιδιά που είχαν καταγραφεί τον Οκτώβριο του 2023, όμως πρόκειται για έναν πρωτόγνωρο αριθμό για αυτήν την περίοδο, που καταγράφει αύξηση 3% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2023, αύξηση 27% σε σύγκριση με το 2022 και 120% σε σύγκριση με το 2020.

«Τρομακτικός», ο αριθμός των 2.000 είναι σε μεγάλο βαθμό υποτιμημένος, υπογραμμίζει η Unicef France και η οργάνωση Fédération des acteurs de la solidarité, καθώς το βαρόμετρο δεν λαμβάνει υπόψη του εκείνους που δεν τηλεφωνούν στον αριθμό έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση 115, τα παιδιά που ζουν στις παραγκουπόλεις ή σε καταλήψεις ή ακόμα και τους ασυνόδευτους ανήλικους.

Η κατάσταση των παιδιών του δρόμου στη Γαλλία ξεπέρασε ένα νέο όριο αυτό το καλοκαίρι στη Λιόν, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, όπου πολλές γυναίκες είναι άστεγες έχοντας μαζί τους τα νεογέννητά τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Το «Μουσείο για το Αιδοίο» έκανε έρανο και συγκέντρωσε σε χρόνο ρεκόρ τα χρήματα για το ενοίκιο του

Διεθνή / Το «Μουσείο για το Αιδοίο» έκανε έρανο για το ενοίκιο του - Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ

Το μουσείο ανακοίνωσε ότι ίσως χρειαστεί να κλείσει οριστικά λόγω των υψηλών ενοικίων - Το τρανσφοφοβικό σχόλιο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ στο άκουσμα της είδησης
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 330 νεκροί από βομβαρδισμούς του Ισραήλ - Νεκρός ο υπουργός Εσωτερικών της Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: 330 νεκροί από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ - Νεκρός ο υπουργός Εσωτερικών της Χαμάς

Σύμφωνα με την Χαμάς «το υπουργείο Υγείας κατέγραψε πάνω από 330 νεκρούς, στην πλειονότητά τους παιδιά και γυναίκες, και εκατοντάδες τραυματίες, δεκάδες από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Ο Ντόναλντ Τούσκ προσφέρει στρατιωτική εκπαίδευση σε διάσημο ηθοποιό για να γίνει ο νέος Τζέιμς Μποντ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τούσκ προσφέρει στρατιωτική εκπαίδευση σε διάσημο ηθοποιό για να γίνει ο νέος Τζέιμς Μποντ

Μία ημέρα αφού έλαβε την πολωνική υπηκοότητα, ο ηθοποιός είδε την είδηση “Η Πολωνία απαιτεί τώρα από όλους τους άνδρες να συμμετέχουν σε στρατιωτική εκπαίδευση”, προκαλώντας την απάντηση του Τουσκ
LIFO NEWSROOM
Έκθεση: Αυτές είναι οι 5 χώρες της ΕΕ που «υπονομεύουν σκόπιμα το κράτος δικαίου»

Διεθνή / Αυτές είναι οι 5 χώρες της ΕΕ που «υπονομεύουν σκόπιμα το κράτος δικαίου», σύμφωνα με νέα έκθεση

Η Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών για την Ευρώπη ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση της Ιταλίας και άλλων τεσσάρων χωρών της ΕΕ, κάνοντας λόγο για «δημοκρατικής ύφεση» της Ευρώπης
LIFO NEWSROOM