Πέθανε βατραχάνθρωπος μετά την «διαβολοβδομάδα» στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ

ΗΠΑ Πολεμικό Ναυτικό Facebook Twitter
U.S. Navy/αρχείου
0

Ένας υποψήφιος του Navy SEAL, των βατραχανθρώπων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, άφησε την τελευταία του πνοή μετά την ολοκλήρωση της εξαντλητικής «Hell Week», της γνωστής «διαβολοεβδομάδας» εκπαίδευσης που περνούν.

Ο Κάιλ Μούλεν από το Νιου Τζέρσει πέθανε σε νοσοκομείο της περιοχής του Σαν Ντιέγκο, την Παρασκευή, μόλις στα 24 του χρόνια. Αυτός και ένας άλλος επίδοξος SEAL ανέφεραν ότι είχαν συμπτώματα άγνωστης ασθένειας, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό. Ο δεύτερος εκπαιδευόμενος, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, ανέφερε την Κυριακή η San Diego Union-Tribune.

Σύμφωνα με το CBS, η αιτία θανάτου του Μούλεν διερευνάται.

Και οι δύο άνδρες αρρώστησαν λίγες ώρες αφότου ολοκλήρωσαν επιτυχώς το τεστ που ολοκληρώνει την πρώτη φάση αξιολόγησης και επιλογής για την ελίτ κατηγορία Basic Underwater Demolition/SEAL (BUD/S). 

Το Πολεμικό Ναυτικό σημειώνει ότι κανένας από τους δύο δεν είχε κάποιο ατύχημα ή ασυνήθιστο περιστατικό κατά τη διάρκεια της «διαβολοεβδομάδας» των πεντέμισι ημερών. Το Πολεμικό Ναυτικό ενημέρωσε, επίσης, ότι ο Μούλεν  «δεν εκπαιδεύονταν ενεργά» τη στιγμή του θανάτου του.

Η εξαντλητική «διαβολοεβδομάδα» και οι ελάχιστοι επιτυχόντες

Η εκπαίδευση Hell Week είναι μέρος μιας μακράς και αυστηρής διαδικασίας επιλογής για τους υποψηφίους Seal, μετά από ένα αρχικό boot camp διάρκειας επτά έως εννέα εβδομάδων και αποτελείται από εξαντλητική υποβρύχια εκπαίδευση και εκπαίδευση με αλεξίπτωτο.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Seal, «έχει σχεδιαστεί για να ωθεί (τους υποψηφίους) στα σωματικά και πνευματικά τους όρια». Το ποσοστό όσων εγκαταλείπουν τη διαδικασία είναι υψηλό και μόνο το 20% περίπου των νεοσύλλεκτων ολοκληρώνουν με επιτυχία την εκπαίδευση που το ναυτικό αναγνωρίζει ότι είναι «βίαιη». Έως και 250 υποψήφιοι κάθε χρόνο γίνονται Seals.

Σύμφωνα με το USA Today, ο θάνατος του Μούλεν είναι ο πρώτος υποψηφίου του Seal που εκπαιδεύεται εδώ και έξι χρόνια. Το 2016, ο Τζέιμς Ντέρεκ Λοβλέις, 21 ετών, πνίγηκε σε μια προπόνηση στην πισίνα, η οποία αρχικά κρίθηκε ως ανθρωποκτονία από τον ιατροδικαστή του Σαν Ντιέγκο,  ο οποίος διαπίστωσε ότι το κεφάλι του σπρώχτηκε επανειλημμένα κάτω από το νερό από έναν εκπαιδευτή.

Οι ερευνητές του Πολεμικού Ναυτικού αποφάνθηκαν αργότερα ότι δεν διαπράχθηκε έγκλημα και αρνήθηκαν να υποβάλουν κατηγορίες, αν και το NBC ανέφερε εκείνη την εποχή ότι τρεις υποψήφιοι του Seal είχαν πεθάνει σε τέσσερα συνεχόμενα μαθήματα εκπαίδευσης και ότι ο Λοβλέις ήταν ο πέμπτος ασκούμενος που έχασε τις αισθήσεις του σε μια άσκηση στην πισίνα μέσα σε τέσσερις μήνες.

Μια μετά θάνατον εξέταση αποκάλυψε αργότερα ότι ο Λοβλέις είχε διογκωμένη καρδιά, η οποία συνέβαλε στο θάνατό του.
 

Με πληροφορίες CBS & Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM