Πέθανε η Κίτι Δουκάκη, σύζυγος του Μάικλ Δουκάκη, σε ηλικία 88 ετών

Πέθανε η Κίτι Δουκάκη, σύζυγος του Μάικλ Δουκάκη, σε ηλικία 88 ετών Facebook Twitter
Μάικλ Δουκάκης - Κίτι Δουκάκη/ Φωτ.: Getty Images
0

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών η Κίτι Δουκάκη, επί δεκαετίες σύζυγος του Ελληνοαμερικανού πολιτικού και πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, Μάικλ Δουκάκη.

Την είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε ο γιος τους, Τζον Δουκάκης, αναφέροντας πως η αιτία ήταν επιπλοκές που σχετίζονταν με την άνοια, σύμφωνα με τη Washington Post.

Η Κίτι Δουκάκη διετέλεσε Πρώτη Κυρία της Μασαχουσέτης από το 1975 έως το 1979 και εκ νέου από το 1983 έως το 1991, κατά τις θητείες του συζύγου της στο κυβερνείο της Πολιτείας. Ωστόσο, το δημόσιο πρόσωπό της ξεπέρασε τον παραδοσιακό ρόλο της πολιτικής συζύγου.

Μετά την ήττα του Μάικλ Δουκάκη στις προεδρικές εκλογές του 1988, όπου είχε διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ ως υποψήφιος των Δημοκρατικών απέναντι στον Τζορτζ Μπους, η Κίτι ήρθε αντιμέτωπη με σοβαρά προσωπικά προβλήματα. Πάλεψε ανοιχτά με την κατάθλιψη και τον εθισμό στο αλκοόλ, δημοσιοποιώντας τη μάχη της μέσα από τα απομνημονεύματά της, τα οποία βρήκαν απήχηση στο ευρύ κοινό ως μία πράξη θάρρους και αυτογνωσίας.

Ο 91χρονος Μάικλ Δουκάκης, είναι Ελληνοαμερικανός πολιτικός και δικηγόρος. Γεννήθηκε το 1933 και έχει ελληνικές ρίζες. Έχει υπηρετήσει και ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Μασαχουσέτης από την 10η και τη 13η περιφέρεια (1963-1971). 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντουμπάι: Μοντέλο του OnlyFans που αγνοούταν βρέθηκε παρατημένη στον δρόμο με σπασμένη σπονδυλική στήλη

Διεθνή / Ντουμπάι: Μοντέλο του OnlyFans που αγνοούνταν βρέθηκε στον δρόμο με σπασμένη σπονδυλική στήλη

Η 20χρονη Ουκρανή είχε πει σε φίλους τους ότι ήταν καλεσμένη σε ένα πάρτι και έπειτα εξαφανίστηκε, αλλά οι αρχές δήλωσαν ότι τραυματίστηκε από «πτώση σε εργοτάξιο»
LIFO NEWSROOM
Άνδρας κατάπιε διαμαντένια σκουλαρίκια για να μην συλληφθεί - Ανακτήθηκαν δύο εβδομάδες μετά

Διεθνή / Κατάπιε διαμαντένια σκουλαρίκια για να μην συλληφθεί - Ανακτήθηκαν δύο εβδομάδες μετά

Τα κοσμήματα ήταν από το Tiffany's και άξιζαν περί τις 770.000 δολάρια - «Θα μου καταλογίσετε και ό,τι έχω στο στομάχι μου;», ρώτησε ο ύποπτος κατά τη σύλληψή του για τροχαία παράβαση
LIFO NEWSROOM