Ένα μπέργκερ με τα πιο ακριβά υλικά του πλανήτη, ήταν επόμενο να διεκδικεί τα πρωτεία του πιο ακριβού μπέργκερ της ιστορίας.
Το υπερπολυτελές έδεσμα που ακούει στο όνομα Golden Boy και κοστίζει 5.964 δολάρια, είναι δημιούργημα του Ολλανδού Robbert Jan de Veen του εστιατορίου De Daltons.
Στο εσωτερικού του πανάκριβου μπέργκερ απολαμβάνει κανείς ιαπωνικό wagyu, βασιλικό καβούρι της Αλάσκας, χαβιάρι beluga και λευκή τρούφα. Και τα ψωμάκια είναι «φυσικά» καλυμμένα με φύλλα βρώσιμου χρυσού.
Πίσω από την γευστική extravaganza ωστόσο δεν κρύβεται κάποιου είδους μεγαλομανία. Όπως εξηγεί ο εστιάτορας μιλώντας στο Esquire Middle East, βλέποντας πόσο σκληρά χτύπησε η πανδημία τις επιχειρήσεις, αποφάσισε να δημιουργήσει το «πιο ακριβό μπέργκερ» για δωρίσει όλα τα κέρδη του σε φιλανθρωπικές δράσεις. Τα ποσά από τις πανάκριβες μερίδες μπέργκερ εξασφάλιζαν περίπου 1.000 μερίδες φαγητού για όσους το είχαν ανάγκη.
Ο de Veen πέρασε περίπου πέντε μήνες τελειοποιώντας την μυθική συνταγή και περίπου εννιά ώρες για να φτιάξει το πρώτο Golden Boy, όπως είναι στην τελική του μορφή.
Στην σελίδα των ρεκόρ Guinness πάντως, το πιο ακριβό, καταχωρημένο μπέργκερ είχε φτιαχτεί το 2011 και κόστιζε «μόλις» 5.000 δολάρια, χρωστώντας εν πολλοίς την τιμή του στο γιγάντιο μέγεθος του και όχι στα πανάκριβα υλικά του Golden Boy, που περιμένει την επίσημη επικύρωση για να ανέβει στο «πάνθεον» του πιο ακριβού fast food.