Πλημμύρες στη Γερμανία: 180 νεκροί και 150 αγνοούμενοι - Επιστρέφουν οι βροχές

Γερμανία: Τους 180 έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες, ενώ περίπου 150 άλλοι άνθρωποι αγνοούνται Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ΕΡΑ
0

Τους 180 έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες που έπληξαν τη δυτική Γερμανία στις 14 και 15 Ιουλίου, ενώ περίπου 150 άλλοι άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα οι γερμανικές αρχές.

Στο μεταξύ η μετεωρολογική υπηρεσία της Γερμανίας εξέδωσε προειδοποίηση για νέες βροχοπτώσεις στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και πάλι στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Στο κρατίδιο Ρηνανία- Παλατινάτο, που έχει πληγεί περισσότερο από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, έχουν ανακοινωθεί 132 νεκροί και 766 τραυματίες, σύμφωνα με την αστυνομία του Κόμπλεντς. Στο ίδιο κρατίδιο εξακολουθούν να αγνοούνται 149 άνθρωποι, ανέφερε η ίδια πηγή.

«Ωστόσο δεν πιστεύουμε ότι ο τελικός αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί τόσο», διευκρίνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Ρόγκερ Λεβέντς, εκτιμώντας ότι στον κατάλογο με τους αγνοούμενους περιλαμβάνονται και κάτοικοι της περιοχής που λείπουν σε διακοπές.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες με τη βοήθεια ελικοπτέρων και περίπου 30 ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, κυρίως στις περιοχές όπου έχουν συσσωρευθεί ξύλα τα οποία παρασύρθηκαν από τα νερά.

«Δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε όλους τους νεκρούς. Δεν θα σταματήσουμε», διαβεβαίωσε ο Λεβέντς.

Στο γειτονικό κρατίδιο Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες. Η αστυνομία της Κολονίας ανακοίνωσε ότι αναζητεί δύο αγνοούμενους.

Επίσης ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στη Βαυαρία, στη νότια Γερμανία, όπου σημειώθηκαν πλημμύρες.

Στο Βέλγιο 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των νεκρών σε 216.

Το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία και η Αυστρία επλήγησαν επίσης από ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες, αν και δεν υπήρξαν νεκροί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ που είχε καταγγείλει για βιασμό τον Έπσταϊν και τον πρίγκιπα Άντριου

Διεθνή / Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ που είχε καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση τον Έπσταϊν και τον πρίγκιπα Άντριου

Τον Αύγουστο του 2021, η Βιρτζίνια Τζουφρέ μήνυσε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών και είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός, το Kanal Istanbul και η καταστροφή των χώρων συγκέντρωσης πολιτών από τον Ερντογάν

Διεθνή / Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός, το Kanal Istanbul και η καταστροφή των χώρων συγκέντρωσης πολιτών από τον Ερντογάν

Η σεισμογενής Κωνσταντινούπολη έχει δει μείωση των χώρων συγκέντρωσης πολιτών λόγω τσιμεντοποίησης από τις κυβερνήσεις Ερντογάν - Ποιες περιοχές έχουν αντικατασταθεί από νέες υποδομές και πώς αυτό επηρεάζει την ασφάλεια των πολιτών σε περίπτωση φυσικών καταστροφών
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM