Η Φλόριντα έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για τους Βρετανοαμερικανούς influencers Άντριου και Τρίσταν Τέιτ, οι οποίοι ταξίδεψαν στην πολιτεία την περασμένη εβδομάδα από τη Ρουμανία, όπου αντιμετώπιζαν κατηγορίες για βιασμό και εμπορία ανθρώπων.
Ο γενικός εισαγγελέας της Φλόριντα, Τζέιμς Άθμαϊερ, δήλωσε ότι οι ερευνητές έχουν εκδώσει εντάλματα έρευνας και κλητεύσεις στο πλαίσιο μιας «ενεργής πλέον» έρευνας. Στις ΗΠΑ, τα αδέλφια Τέιτ αντιμετωπίζουν επίσης αστική αγωγή από μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι την εξανάγκασαν σε σεξουαλική εργασία και στη συνέχεια τη δυσφήμισαν αφού έδωσε στοιχεία στις ρουμανικές αρχές. Αρνούνται σθεναρά όλες τις κατηγορίες εναντίον τους.
Πρώην kickboxer και αυτοπροσδιοριζόμενος ως μισογύνης που εμφανίστηκε στο βρετανικό τηλεοπτικό σόου Big Brother, ο Άντριου Τέιτ έχει εκατομμύρια οπαδούς στα social media. Ο 38χρονος Άντριου Τέιτ και ο 36χρονος αδελφός του, Τρίσταν, αντιμετωπίζουν ξεχωριστές κατηγορίες στο Ηνωμένο Βασίλειο για βιασμό και εμπορία ανθρώπων. Οι αδελφοί Τέιτ αρνούνται και αυτούς τους ισχυρισμούς.
«Την περασμένη εβδομάδα, έδωσα εντολή στο γραφείο μου να συνεργαστεί με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τον Άντριου και τον Τρίσταν Τέιτ. Βάσει ενδελεχούς εξέτασης των αποδεικτικών στοιχείων, έδωσα εντολή στην Εισαγγελία της Πολιτείας να εκτελέσει εντάλματα έρευνας και να εκδώσει κλητεύσεις στο πλαίσιο της ενεργής πλέον ποινικής έρευνας για τους αδελφούς Τέιτ» δήλωσε ο εισαγγελέας Άθμαϊερ.
Ο δικηγόρος των αδελφών Τέιτ, Τζόζεφ ΜακΜπράιντ, εξέδωσε την εξής δήλωση σχετικά με την έρευνα: «Σήμερα, ο γενικός εισαγγελέας Τζέιμς Άθμαϊερ πέταξε από το παράθυρο τον νόμο περί δεοντολογίας, όταν πήρε δημοσίως θέση σε μια εν εξελίξει δίκη στη Φλόριντα, όπου ο Άντριου και ο Τρίσταν Τέιτ μηνύουν μια γυναίκα από τη Φλόριντα για την ενορχήστρωση μιας εξελιγμένης συνωμοσίας με σκοπό να χρησιμοποιήσει το σεξ ως όπλο για να καταστρέψει τις ζωές τους».
Ο Τζόζεφ ΜακΜπράιντ χαρακτήρισε τα σχόλια του γενικού εισαγγελέα της Φλόριντα «εμπρηστικά» και «προκατειλημμένα».
Οι αδελφοί Τέιτ συνελήφθησαν για πρώτη φορά στη Ρουμανία τον Δεκέμβριο του 2022, με τον Άντριου να κατηγορείται για βιασμό και εμπορία ανθρώπων και τον Τρίσταν να είναι ύποπτος για εμπορία ανθρώπων. Μετακόμισαν στη Ρουμανία από το Ηνωμένο Βασίλειο πριν από αρκετά χρόνια. Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες και πέρασαν αρκετούς μήνες σε κατ' οίκον περιορισμό. Ένα χρόνο αργότερα, τον Αύγουστο του 2024, ήρθαν αντιμέτωποι με νέες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων του βιασμού και της εμπορίας ανηλίκων, τις οποίες αρνούνται.
Θεωρητικά, Άντριου και Τρίσταν Τέιτ είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στο Βουκουρέστι στα τέλη Μαρτίου για να ικανοποιήσουν τους όρους των εισαγγελέων.
Η αστυνομία στην αγγλική κομητεία Bedfordshire εξακολουθεί να επιδιώκει την έκδοση του Άντριου για ξεχωριστές και άσχετες κατηγορίες για βιασμό και εμπορία ανθρώπων, καθώς και για φοροδιαφυγή. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τέσσερις Βρετανίδες έχουν καταθέσει αστική αγωγή κατά του Άντριου Τέιτ στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, ισχυριζόμενες ότι τις βίασε και τις έλεγχε με εξαναγκασμό, κατηγορίες που επίσης αρνούνται. Οι ενάγοντες δήλωσαν ότι είναι σαφές ότι δεν θα αντιμετωπίσει ποινική δίωξη στη Ρουμανία και απηύθυναν έκκληση στις βρετανικές αρχές να αναλάβουν δράση.
Με πληροφορίες από BBC