Πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς: Live η δεύτερη φάση της απελευθέρωσης ομήρων

Πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς: H δεύτερη φάση της απελευθέρωσης ομήρων- Live εικόνα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Qassam, είπε ότι αποφάσισε να καθυστερήσει την απελευθέρωση της δεύτερης παρτίδας ομήρων έως ότου το Ισραήλ δεσμευτεί να αφήσει φορτηγά βοήθειας στη βόρεια Γάζα.

Σήμερα, αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι 14 από τους ομήρους που κρατά η Χαμάς ενώ θα ακολουθήσει η αποφυλάκιση 42 Παλαιστινίων κρατούμενων, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο. 

Η πρώτη φάση της απελευθέρωσης ομήρων ήταν η χθεσινή όπου αφέθηκαν ελεύθεροι 13 Ισραηλινοί όμηροι που κρατούσε η Χαμάς και σε ανεξάρτητη διαπραγματευτική διαδικασία απελευθερώθηκαν επίσης 10 Ταϊλανδοί και ένας Φιλιππινέζος.

Όλοι παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. Ακολούθησε η αποφυλάκιση 39 Παλαιστινίων κρατούμενων, γυναικών και εφήβων που κρατούνταν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Σύμφωνα με τους όρους που είχε ανακοινώσει προηγουμένως το Κατάρ, συνολικά 50 από τους ομήρους, γυναίκες και παιδιά, αναμένεται να απελευθερωθούν κατά την ανθρωπιστική παύση των εχθροπραξιών.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την περαιτέρω απελευθέρωση 150 Παλαιστινίων κρατουμένων κατά τη διάρκεια του τετραήμερου, σύμφωνα με το Ισραήλ. Οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους κρατούμενους είναι άνδρες έφηβοι, μαζί με ορισμένες γυναίκες, σύμφωνα με έναν κατάλογο της ισραηλινής κυβέρνησης.

Με πληροφορίες του Guardian/CNN/BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα επιτίθεται λεκτικά στις ΗΠΑ για τον εμπορικό πόλεμο: «Έχετε ζήσει πέρα από τις δυνατότητές σας και επωφεληθήκατε από την παγκοσμιοποίηση»

Διεθνή / Κίνα προς ΗΠΑ: «Σταματήστε την γκρίνια – Ωφεληθήκατε από την παγκοσμιοποίηση»

Καθώς ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ–Κίνας κλιμακώνεται, η Κίνα καλεί τις ΗΠΑ να σταματήσουν να παριστάνουν το θύμα - Τι σημαίνουν οι νέοι δασμοί για την παγκόσμια οικονομία και τεχνολογία;
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Νέος χάρτης «κόβει» το Αιγαίο στα δύο – Προς ολοκλήρωση το θαλάσσιο σχέδιο της Άγκυρας

Διεθνή / Η Τουρκία παρουσιάζει δικό της θαλάσσιο χάρτη – Χωρίζει το Αιγαίο στη μέση, βάσει «Γαλάζιας Πατρίδας»

Η Τουρκία φέρνει νέο θαλάσσιο χάρτη στο προσκήνιο, βασισμένο στη «μέση γραμμή» του Αιγαίου, εντείνοντας τις γεωπολιτικές εντάσεις με την Ελλάδα.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Κριτική για την «γυναικεία πτήση» της Blue Origin στο διάστημα: «Παραπάνω από παρωδία»

Διεθνή / Κριτική για την «γυναικεία πτήση» της Blue Origin στο διάστημα: «Τι προσέφεραν, στην πραγματικότητα;»

Έιμι Σούμερ, Ολίβια Γουάιλντ, Ολίβια Μαν, Έμιλι Ραταϊκόφσκι μεταξύ των διασημοτήτων που αντέδρασαν - Ανελέητο τρολάρισμα και στο διαδίκτυο για το μήνυμα του πολυσυζητημένου διαστημικου ταξιδιού της Blue Origin
LIFO NEWSROOM