Πολωνία: Η 13χρονη Ίνγκα φέρνει την κλιματική αλλαγή στο κοινοβούλιο

Πολωνία: Η 13χρονη Ίνγκα φέρνει την κλιματική αλλαγή στο κοινοβούλιο Facebook Twitter
0

Εκστρατεία για την κλιματική αλλαγή ξεκίνησε μία 13χρονη από την Πολωνία μπροστά από το κοινοβούλιο της χώρας.

Η 13χρονη Ίνγκα ξεκίνησε τις καλοκαιρινές διακοπές της πραγματοποιώντας σήμερα εκστρατεία μπροστά από το κοινοβούλιο της Πολωνίας σε μια προσπάθεια να πείσει τους πολιτικούς να αναλάβουν δράση κατά της κλιματικής αλλαγής, πριν από τις εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν αργότερα αυτόν τον μήνα.

 Την Ίνγκα Ζάσοβσκα ενέπνευσε η Σουηδέζα μαθήτρια Γκρέτα Τούνμπεργκ και οι κινητοποιήσεις που οργανώνει κάθε εβδομάδα, ενώ σχεδιάζει να ακολουθήσει τα βήματά της οργανώνοντας καθιστική διαμαρτυρία έξω από το κοινοβούλιο κάθε Παρασκευή τον μήνα Ιούλιο, όπου θα απευθύνει έκκληση στους βουλευτές να ενεργήσουν κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

 «Τουλάχιστον σε αυτό το θέμα, οι πολιτικοί θα πρέπει να ενωθούν και μαζί να αναλάβουν αποφασιστική δράση στοχεύοντας στη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου» είπε η Ζάσοβσκα σε δημοσιογράφους, περιστοιχισμένη από υποστηρικτές της που κρατούσαν πλακάτ.

«Δεν θέλω κενά λόγια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, θέλω αληθινή δράση από τους πολιτικούς, τώρα, αυτή τη στιγμή! Είναι η έσχατη ώρα για να σταματήσουμε την κλιματική καταστροφή!».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM