Πούτιν: «Θα βοηθήσουμε τη Συρία, αν της επιτεθούν»

Πούτιν: «Θα βοηθήσουμε τη Συρία, αν της επιτεθούν» Facebook Twitter
1

Προβοκάτσια των ανταρτών προκειμένου να προκαλέσουν την επέμβαση της Δύσης, ήταν η επίθεση με χημικά στη Συρία, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της G20.

Ο Πούτιν διέψευσε το ψυχροπολεμικό κλίμα στη Σύνοδο, λέγοντας, σε υψηλούς τόνους πάντως, ότι μόνο η Τουρκία, ο Καναδάς, η Σαουδική Αραβία και η Γαλλία στήριξαν το αίτημα των ΗΠΑ για στρατιωτική εμπλοκή κατά τους καθεστώτος Άσαντ.

Αντιθέτως, όπως είπε «η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία, η Βραζιλία, η Νότιος Αφρική και η Ιταλία είναι ανάμεσα στις χώρες του G20 που αντιτάχθηκαν ευθέως κατά τη στρατιωτικής επέμβασης».

Η καταμέτρηση αυτή «προθύμων» και «απρόθυμων», θεωρείται ως απάντηση στον Ερντογάν, ο οποίος νωρίτερα είχε πει ότι  σχεδόν όλοι οι ηγέτες, που πήραν μέρος στη σύνοδο αποδέχθηκαν την αναγκαιότητα μιας επιχείρησης εναντίον της Συρία.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι οι ηγέτες της G20 συζήτησαν όλο το βράδυ της Πέμπτης το ζήτημα της Συρίας, όπου μετά το δείπνο ακολούθησε συνάντηση του Πούτιν με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, η οποία διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μάλιστα ο Πούτιν ξεκαθάρισε, ότι θα βοηθήσει τη Συρία, αν δεχτεί επίθεση. «Θα βοηθήσουμε τη Συρία, και ήδη τη βοηθούμε. Στέλνουμε οπλισμό, συνεργαζόμαστε σε οικονομικούς τομείς, και ελπίζουμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας και σε θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας, για να στηρίξουμε τους πολίτες της χώρας που βρίσκονται σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά ο ρώσος πρόεδρος.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπαράθεση Μελόνι - Κεντροαριστεράς για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τον κατώτατο μισθό

Διεθνή / Αντιπαράθεση Μελόνι - Κεντροαριστεράς για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τον κατώτατο μισθό

«Υπερασπίζομαι τους εργαζόμενους καλύτερα απ’ την “αριστερά με χαβιάρι”», λέει η Μελόνι- «Δεν ανέχομαι να δίνουν ρετσινόλαδο στους εργαζόμενους», απαντά η ηγέτης της κεντροαριστεράς
LIFO NEWSROOM
Ανάλυση Φράνσις Φουκογιάμα στους FT: «Η επιστροφή του Τραμπ: Μια νέα εποχή διάβρωσης για την Αμερική»

Διεθνή / Ανάλυση Φράνσις Φουκουγιάμα στους FT: Τι σημαίνει η ισοπεδωτική νίκη Τραμπ για την Αμερική και τον κόσμο

«Οι Δημοκρατικοί έχασαν την επαφή τους με τη βάση τους στην εργατική τάξη και έγιναν ένα κόμμα κυριαρχούμενο από μορφωμένους αστούς επαγγελματίες» αναφέρει ο πολιτικός φιλόσοφος - Πώς επηρέασε ο woke φιλελευθερισμός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια