Πυροσβέστης έκλεισε το τηλέφωνο στη Μέρκελ - Νόμισε πως ήταν φάρσα

Πυροσβέστης έκλεισε το τηλέφωνο στη Μέρκελ - Νόμισε πως ήταν φάρσα Facebook Twitter
0

Όταν ο πυροσβέστης Αντρέ Μούσβικ σήκωσε το τηλέφωνο και μια κυρία του είπε πως είναι η καγκελάριος, πίστεψε ότι είναι φάρσα και απλώς το έκλεισε, ευγενικά όμως. Αλλά η Μέρκελ δεν παραιτήθηκε της προσπάθειας και ξαναπήρε.

Η καγκελάριος Μέρκελ σίγουρα δεν θα είχε φανταστεί ότι θα της κλείσουν το τηλέφωνο όταν θα καλούσε εθελοντή πυροσβέστη προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την υπηρεσία που προσέφερε αυτός και οι συνάδελφοί του στην μικρή πόλη Μπέργκεν, την πρωτεύουσα του μεγαλύτερου γερμανικού νησιού Ρίγκεν.

Την περασμένη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα, περίπου 200 χιλιόμετρα βορείως του Βερολίνου, στο κέντρο της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Μπέργκεν ο Αντρέ Μούσβικ απάντησε μεν όταν χτύπησε το τηλέφωνο, αλλά πίστεψε, σύμφωνα με την εφημερίδα "Nordkurier", ότι επρόκειτο για φάρσα τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού. Όπως γράφει η εφημερίδα, είπε ευγενικά αλλά αποφασιστικά ότι δεν ήταν επί του παρόντος διαθέσιμος για τέτοια αστεία. Και έκλεισε αμέσως το τηλέφωνο.

Αλλά η καγκελάριος Μέρκελ δεν παραιτήθηκε από την προσπάθεια. Προσπάθησε και δεύτερη φορά. Μέσω του γραφείου Τύπου της καγκελαρίας, ειδοποίησε ότι ήθελε πραγματικά να μιλήσει με τους πυροσβέστες της εκλογικής της περιφέρειας, αφού από το 1990 εκλέγεται βουλευτής της συγκεκριμένης περιφέρειας με τους περίπου 241.000 ψηφοφόρους. Αυτή τη φορά όταν χτύπησε το τηλέφωνο ολόκληρη η πυροσβεστική ομάδα ήταν συγκεντρωμένη και ο εν λόγω πυροσβέστης αισθάνθηκε ανακουφισμένος που θα μπορούσε να επανορθώσει την «αγένειά»του.

Αλλά τι ήθελε να του πει η καγκελάριος; Σύμφωνα με την "Ostsee-Zeitung" είχε μάθει ότι οι άνδρες της πυροσβεστικής μετά από ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού είχαν εγκατασταθεί οικειοθελώς στην πυροσβεστική υπηρεσία επί δύο εβδομάδες χωρίς φίλους και οικογένεια. Ο λόγος; Ήθελαν να είναι έτοιμοι για δράση ανά πάσα στιγμή, μιας και η εκεί πυροσβεστική υπηρεσία τους είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα έκτακτης ανάγκης και διάσωσης στο μεγαλύτερο νησί της Γερμανίας.

Η Μέρκελ είπε στους πυροσβέστες ότι τους θεωρεί πολύ σπουδαίους και υποδειγματικούς. Στη συνέχεια, μιλώντας από την καραντίνα στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται, τους είπε ότι και το δικό της πρώτο τεστ ήταν ευτυχώς αρνητικό και εκκρεμεί το δεύτερο, όπως διηγήθηκε ο Μούσβικ στη "Nordkurier".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχασε τον γιο της σε επίθεση πριν την 11η Σεπτεμβρίου – Έφτιαξε ένα μνημειώδες γλυπτό θρήνου

Διεθνή / Μητέρα θύματος του Λόκερμπι δημιούργησε γλυπτό απόγνωσης: «Κάθε μορφή είναι μια παγωμένη εικόνα του πόνου»

Η ίδια η Lowenstein συμπεριέλαβε τον εαυτό της στο έργο: η μορφή της είναι γονατιστή, συντετριμμένη, όπως ήταν τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι είχε χάσει τον γιο της
LIFO NEWSROOM
Πρώην αστυνομικός, λάτρης θεωριών συνωμοσίας ο νέος υποδυεθυντής του FBI

Διεθνή / FBI: Πρώην αστυνομικός, λάτρης θεωριών συνωμοσίας ο νέος υποδιευθυντής, Νταν Μποντζίνο

Έγινε γνωστός τα τελευταία χρόνια ως συντηρητικός σχολιαστής με μεγάλη επιρροή, παρουσιάζοντας διάφορες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και ένα πολύ δημοφιλές podcast
LIFO NEWSROOM
Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο επόμενος Καγκελάριος της Γερμανίας

Διεθνή / Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας

Ο άλλοτε μεγάλος εσωκομματικός αντίπαλος της Άνγκελα Μέρκελ έχει στρέψει το κόμμα του πιο «δεξιά», ενώ καλεί τις χώρες της Ευρώπης να ενισχύσουν τη δική τους άμυνα, ενόψει ενός μέλλοντος χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Θα αποκαταστήσει η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας τον ρόλο της ως τολμηρού ηγέτη της ΕΕ;

Διεθνή / Γερμανικές εκλογές: Θα γίνει ο Μερτς ο νέος ηγέτης της Ευρώπης;

Ο Φρίντριχ Μερτς μπορεί να ανοικοδομήσει τις ευρωπαϊκές σχέσεις και να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για τις αμυντικές δαπάνες, αλλά αντιμετωπίζει την ανατροπή των μεταπολεμικών βεβαιοτήτων από τον Τραμπ
LIFO NEWSROOM