Qatargate- Ιταλικά ΜΜΕ: Ένταλμα σύλληψης για τον ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο

Qatargate- Ιταλικα ΜΜΕ: Ένταλμα σύλληψης για τον ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο Facebook Twitter
Φωτ.: Italia24
0

Άνδρες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας μετέβησαν απόψε στην κατοικία του ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο, στη Νάπολη, για να του κοινοποιήσουν ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τη βελγική Δικαιοσύνη στο πλαίσιο της υπόθεσης Qatargate.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Kοτσολίνο δεν βρισκόταν σπίτι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν ούτε στο διαμέρισμά του στη βελγική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, συνήγορος υπεράσπισης του ευρωβουλευτή δήλωσε ότι ο Κοτσολίνο βρίσκεται σε ιδιωτική κλινική για λόγους υγείας.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, πριν από λίγο ο Κοτσολίνο συνελήφθη στην κλινική όπου βρισκόταν.

Συνελήφθη για ανάκριση ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μάρκ Ταραμπέλα

Το πρωί της Παρασκευής συνελήφθη για ανάκριση ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση Qatargate.

Την πληροφορία επιβεβαιώνει η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Ο Μαρκ Ταραμπέλα και πρώην Δήμαρχος των Ανθίσνων, μία γαλλόφωνη κοινότητα κοντά στη Λιέγη, συνελήφθη γύρω στις 6 το πρωί στο σπίτι του από την αστυνομία, προκειμένου να οδηγηθεί σε ακρόαση από τον ανακριτή Μισέλ Κλεζ.

Η κράτηση του πραγματοποιείται μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας στις 2 Φεβρουαρίου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, η ομοσπονδιακή εισαγγελία διευκρινίζει ότι έγιναν πολλές έρευνες σήμερα το πρωί, ιδίως σε «ένα τραπεζικό χρηματοκιβώτιο που βρίσκεται στη Λιέγη και ανήκει» στο Μαρκ Ταραμπέλα.

«Ερευνήθηκαν και ορισμένα γραφεία του δημαρχείου Ανθίσνων», διευκρινίζει η εισαγγελία.

Ως εκ τούτου, «ο Μαρκ Ταραμπέλα συνελήφθη για ακρόαση και ο ανακριτής θα αποφασίσει αν θα εμφανιστεί ενώπιόν του τις επόμενες ώρες», καταλήγει η ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Υπενθυμίζεται ότι Μαρκ Ταραμπέλα βρίσκεται στο στόχαστρο της έρευνας της ομοσπονδιακής εισαγγελίας που ανατέθηκε στον ανακριτή Μισέλ Κλεζ, σχετικά με τις προσπάθειες του Κατάρ και του Μαρόκου να επηρεάσουν την οικονομική και πολιτική λήψη αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα γεγονότα για τα οποία κατηγορείται θα μπορούσαν να του επιφέρουν καταδίκη για διαφθορά, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο Μαρκ Ταραμπέλα δεν είχε αντιταχθεί στην άρση της βουλευτικής του ασυλίας και μέχρι σήμερα τουλάχιστον δήλωνε αθώος και ότι δεν έχει λάβει ποτέ χρήματα ή δώρα από το Κατάρ ή άλλη χώρα.

Ωστόσο ο «μεταμελημένος» πλέον, πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι αποκάλυψε στον ανακριτή ότι είχε δώσει ένα ποσό μεταξύ 120.000 και 140.000 ευρώ, σε μετρητά, στον Ταραμπέλα για να υποστηρίξει θέσεις υπέρ του Κατάρ, του Μαρόκου και της Μαυριτανίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατηγορούνται τέσσερα άτομα και τρία από αυτά τελούν υπό κράτηση: η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή, ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.

Ο τέταρτος, ο Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, επικεφαλής της ΜΚΟ «No Peace Without Justice», αφέθηκε ελεύθερος.

 

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Διεθνή / Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Ο Κόρι Μπούκερ στεκόταν όρθιος στο βήμα για περισσότερο από μία ημέρα, πίνοντας μόνο νερό, απαριθμώντας τις επιπτώσεις της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι σήμερα
LIFO NEWSROOM
Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Διεθνή / Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Η Μόσχα έχει μακρά παράδοση αδιαφορίας προς τα εντάλματα της Interpol, όταν πρόκειται για πρόσωπα με πολιτική σημασία ή συμμαχική στάση απέναντι στο Κρεμλίνο
LIFO NEWSROOM
Τα νομοσχέδια κατά των τρανς στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία», προειδοποιεί φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Τα νομοσχέδια κατά των τρανς ατόμων στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία»

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 1.570 προτεινόμενα νομοσχέδια που στοχεύουν στα δικαιώματά τους, με 527 μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2025
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Διεθνή / Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Οι «παραβάσεις του τρόπου ζωής» θα αφορούν τη διάπραξη αδικήματος, τη διατάραξη της δημόσιας τάξης αλλά και την υπεράσπιση της τρομοκρατίας ή ενεργειών που «απειλούν την ασφάλεια» της χώρας
LIFO NEWSROOM