Ρωσία: Ομολόγησε ο δράστης της επίθεσης σε σουπερμάρκετ της Αγίας Πετρούπολης

Ρωσία: Ομολόγησε ο δράστης της επίθεσης σε σουπερμάρκετ της Αγίας Πετρούπολης Facebook Twitter
0

Ο ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση σε σούπερ-μάρκετ της Αγίας Πετρούπολης, που συνελήφθη χθες Σάββατο από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, ομολόγησε την ενοχή του, ανακοίνωσαν σήμερα οι ανακριτικές αρχές και έδωσαν πληροφορίες γι' αυτόν που τον εμφανίζουν μάλλον ως ανισόρροπο.

«Κατά την ανάκρισή του, ο ύποπτος επιβεβαίωσε πως οργάνωσε και πραγματοποίησε το έγκλημα. Σύμφωνα με τον ίδιο, κίνητρο της πράξης του ήταν το μίσος του προς τους οργανωτές και τα μέλη ομάδων ψυχολογικής ανάλυσης στις οποίες συμμετείχε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, ο ύποπτος είναι εγγεγραμμένος από τα 19 του σε μια ψυχιατρική κλινική και είχε κρύψει κοντά στον τόπο της έκρηξης δύο κλειδιά USB που περιέχουν «πληροφορίες για τους λόγους που τον ώθησαν στην πράξη και μια φωτογραφία του εκρηκτικού μηχανισμού».

«Η έρευνα επιβεβαιώνει την ανάμιξη του κατηγορουμένου στην κατασκευή του εκρηκτικού μηχανισμού και τη χρήση των δύο κλειδιών USB», συνεχίζει η Επιτροπή.

Ο ύποπτος ως δράστης πρόκειται να εμφανισθεί απόψε ενώπιον δικαστή και θα απαγγελθούν σε βάρος του κατηγορίες για τρομοκρατία.

Πηγή που γνωρίζει την υπόθεση και ερωτήθηκε χθες Σάββατο από το πρακτορείο Ιντερφάξ είχε δηλώσει πως ο ύποπτος είναι «ένας 35χρονος κάτοικος της Αγίας Πετρούπολης ονόματι Ντμίτρι Λουκιανένκο». Σύμφωνα με την πηγή αυτή, είναι μέλος «του εθνικιστικού αποκρυφιστικού κινήματος 'New Age'».

Το προφίλ αυτό δεν φαίνεται να συνάδει με εκείνο ενός οπαδού της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία ανέλαβε με ανακοίνωσή της την ευθύνη γι' αυτή την επίθεση.

Δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την έκρηξη της αυτοσχέδιας βόμβας ισχύος αντίστοιχης με 200 γραμμάρια TNT, που είχε τοποθετηθεί σε σούπερ-μάρκετ της Αγίας Πετρούπολης. Οκτώ εξ αυτών εξακολουθούσαν χθες να νοσηλεύονται.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM