Ρωσία: Αναστέλλονται όλες οι πτήσεις προς Αγία Πετρούπολη - Αναφορές για «ιπτάμενο αντικείμενο» στην περιοχή

Ρωσία: Πτήσεις προς την Αγία Πετρούπολη κάνουν αναστροφή - Αναφορές για «ιπτάμενο αντικείμενο» στην περιοχή Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash / Αρχείου.
0

Όλες οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο Πούλκοβα της Αγίας Πετρούπολης ανεστάλησαν προσωρινά, ανακοίνωσε η δημοτική αρχή, καθώς ρωσικά MME μεταδίδουν πως εντοπίστηκε στην περιοχή ιπτάμενο αντικείμενο η ταυτότητα του οποίου είναι άγνωστη.

Ο δήμος της Αγίας Πετρούπολης ανέφερε μέσω Telegram πως όλες οι πτήσεις ανεστάλησαν ως τουλάχιστον τις 12:00 (11:00 ώρα Ελλάδας). Δεν διευκρίνισε τον λόγο.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, που επικαλείται το ΑΠΕ, μετέδωσε πως ο εναέριος χώρος σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο Πούλκοβα θα παραμείνει κλειστός ως τις 13:20 (12:20), επικαλούμενο πηγή που δεν κατονόμασε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού ειδησεογραφικού ιστότοπου Baza, που το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει, ιπτάμενο αντικείμενο «άγνωστης ταυτότητας» εντοπίστηκε στην περιοχή και απογειώθηκαν εσπευσμένα καταδιωκτικά για αναγνώριση ή/και αναχαίτιση. Την ίδια πληροφορία μετέδωσε επίσης το πρακτορείο ειδήσεων RIA. Το αντικείμενο είναι πιθανό να πρόκειται για τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Μεταξύ άλλων, πέντε πτήσεις που είχαν αναχωρήσει από τη Μόσχα για την Αγία Πετρούπολη έκαναν αναστροφή και επέστρεφαν στην πρωτεύουσα στις 11:00 (τοπική ώρα· στις 10:00 ώρα Ελλάδας), αφού αρχικά έκαναν κύκλους, σύμφωνα με δεδομένα που αναρτήθηκαν στον εξειδικευμένο ιστότοπο FlightRadar24.

Το κλείσιμο του εναέριου χώρου φαίνεται πως επηρεάζει επίσης πτήσεις προς τον ρωσικό θύλακα Καλίνινγκραντ, που πρέπει να διέρχονται από τον εναέριο χώρο της Αγίας Πετρούπολης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Δεν θα ξεχάσουμε την εικόνα των τριών αδύναμων, σκελετωμένων Ισραηλινών ομήρων

Διεθνή / Νετανιάχου: Δεν θα ξεχάσουμε την εικόνα των τριών αδύναμων, σκελετωμένων, Ισραηλινών ομήρων

Περιστοιχισμένοι από μαχητές της Χαμάς, οι όμηροι Ορ Λεβί, Ελί Σαραμπί και Οχάντ Μπεν Αμί, που φαινόντουσαν αδυνατισμένοι και αδύναμοι, αναγκάστηκαν να μιλήσουν στα εβραϊκά μπροστά στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί
LIFO NEWSROOM
«Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Διεθνή / «Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ξεκαθάρισε πως δεν προτείνει να «χαρίσει» τον ορυκτό πλούτο της χώρας του και πρόκειται μια αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση για την εκμετάλλευσή τους
LIFO NEWSROOM