Σαουδική Αραβία: Εκτελέστηκε οικιακή βοηθός από τη Σρι Λάνκα

0

Χθες Κυριακή, η Σαουδική Αραβία υπερασπίστηκε την απόφασή της να εκτελέσει μία οικιακή βοηθό από τη Σρι Λάνκα που ευθυνόταν για το θάνατο ενός βρέφους που ήταν υπό την «επίβλεψή της». 

«Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αρνείται κατηγορηματικά κάθε παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα και στις διατάξεις του δικαστικού σώματος» ανέφερε ένα δελτίο τύπου που δημοσίευσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ακτιβιστικές οργανώσεις απ' όλο τον κόσμο και η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα συμμάχησαν ώστε να προσπαθήσουν πείσουν την κυβέρνηση της χώρας να δείξει επιείκεια στη Ριζάνα Ναφεέκ, η οποία καταδικάστηκε σε θάνατο, όταν το 2005 κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία ενός βρέφους.

Η καταδικαστέα από πολλές χώρες εκτέλεση της οικιακής βοηθού που δήλωνε αθώα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη.

Η Σρι Λάνκα αποφάσισε να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία αποσύροντας τον πρέσβη της

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, τουλάχιστον 79 άτομα εκτελέστηκαν στη χώρα, το 2012, 27 εξ αυτών ήταν αλλοδαποί που προέρχονταν από αναπτυσσόμενες χώρες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Διεθνή / Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της Σόνια Ίλιτς, μιας εγκύου οκτώ μηνών, η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χαρακτηρίζοντας το αγέννητο παιδί ως «σύμβολο της νίκης ενάντια στην έγχρωμη επανάσταση»
LIFO NEWSROOM
Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

«Ο Καναδάς δεν θα γίνει ποτέ η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε κατηγορηματικά, εκφράζοντας αβεβαιότητα για το αν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια με την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM