Σε αυτή την καφετέρια του Τόκιο ΑμεΑ σερβιτόροι εργάζονται μέσω avatar ρομπότ

Σε μια καφετέρια του Τόκιο ΑμεΑ σερβιτόροι εργάζονται μέσω avatar ρομπότ Facebook Twitter
0

Μπορεί οι πελάτες στην καφετέρια Dawn Avatar Robot Café, στο Τόκιο, να δίνουν τις παραγγελίες τους σε ρομπότ, όμως μέσα από τις κάμερες των «άψυχων» μηχανών, μιλούν σε πραγματικούς ανθρώπους με κινητικά προβλήματα που τηλεχειρίζονται τους ρομποτικούς σερβιτόρους από μακριά.

Χάρη στις υψηλές ταχύτητες διασύνδεσης, τα ρομπότ τα χειρίζονται εξ αποστάσεως και σε πραγματικό χρόνο υπάλληλοι ΑμεΑ που δεν μπορούν να κινηθούν με άνεση. Χρησιμοποιώντας τα δάκτυλά τους, τα πηγούνια τους και άλλα μέρη του σώματός τους, μπορούν να ελέγξουν και να κατευθύνουν τα ρομπότ που εργάζονται μαζί με αυτούς. 

Σε μια καφετέρια του Τόκιο ΑμεΑ σερβιτόροι εργάζονται μέσω avatar ρομπότ Facebook Twitter

Σε αυτή την πρωτοπόρα ιδέα στηρίχτηκε και η επωνυμία του καφέ Avatar, αφού τα ρομπότ ελέγχονται απόλυτα από τους υπαλλήλους. Έχοντας ύψος 1,2 μέτρων, οι μηχανικοί σερβιτόροι εναποθέτουν τους καφέδες στα τραπέζια, την ώρα που οι χειριστές τους τηλε-εργάζονται από την άνεση του σπιτιού τους. 

Σε μια καφετέρια του Τόκιο ΑμεΑ σερβιτόροι εργάζονται μέσω avatar ρομπότ Facebook Twitter

Τα ρομπότ έχει κατασκευάσει η Ory Laboratories με έδρα το Τόκιο, στην οποία ανήκει και η καφετέρια. Ο CEO της εταιρείας Yoshifuji Kentaro, λέει πως μία καφετέρια με άβαταρ ρομπότ που παραμένει συνέχεια ανοικτή, ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Όπως σημειώνει, η εταιρεία θέλει με αυτόν τον τρόπο να προσφέρει περισσότερες δυνατότητες εργασίας σε ανθρώπους που δεν μπορούν να κινηθούν, με τηλεχειρισμό για τον οποίον αρκεί ακόμα και η απειροελάχιστη κίνηση των ματιών. 

Πηγή έμπνευσης για το εγχείρημα είχε σταθεί ένας άλλος CEO της εταιρείας, ο Kentaro Yoshifuji που είχε παραμείνει για τρία ολόκληρα χρόνια στο κρεβάτι του και εντόπισε την ανάγκη για ένα μέλλον με περισσότερες δυνατότητες πρόσβασης. 

Με πληροφορίες από euronews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Κορυφαία πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Διεθνή / Κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Ξεχωριστά από τη δημόσια διαφωνία, μια ομάδα ηγετικών πανεπιστημίων σχεδιάζει στρατηγικά στο παρασκήνιο την αντίδρασή της στον Λευκό Οίκο, αποκαλύπτει η Wall Street Journal
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Διεθνή / Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Πλήγμα έθεσε στο στόχαστρο κτήριο στον νότιο τομέα της λιβανικής πρωτεύουσας λίγο μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή
LIFO NEWSROOM