Σε συναγερμό και πάλι οι Βρυξέλλες - Αστυνομική επιχείρηση στη Grand Place

Σε συναγερμό και πάλι οι Βρυξέλλες - Αστυνομική επιχείρηση στη Grand Place Facebook Twitter
0

Μεγάλη επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στην Grand Place, στην κεντρική πλατεία των Βρυξελλών, όπως μεταδίδουν τα βελγικά μέσα ενημέρωσης και διεθνή πρακτορεία. Οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί και σε πολλά ξενοδοχεία υπάρχει αστυνομία ή οποία δεν επιτρέπει την μετακίνηση των πελατών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το αν πρόκειται για καταδίωξη τρομοκρατών. Από την αστυνομία ζητείται από χρήστες των social media να μην δίνουν πληροφορίες, λεπτομέρειες για την τοποθεσία των αστυνομικών και να μην δημοσιεύουν φωτογραφίες αστυνομικών που κινούνται στα πλαίσια της επιχείρησης. 

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε πως η γενική εισαγγελία θα δώσει συνέντευξη Τύπου όταν όλα θα έχουν τελειώσει. Στην ανακοίνωση της ομοσπονδιακής αστυνομίας γίνεται λόγος για τρομοκρατική απειλή.

Η περιοχή των Βρυξελλών θα παραμείνει σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού και αύριο, το μετρό δεν θα λειτουργήσει, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά εξαιτίας "σοβαρών και επικείμενων" απειλών για επιθέσεις στην βελγική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ νωρίτερα.

Ο Μισέλ έκανε λόγο για έκτακτη κατάσταση και ανέφερε πως καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για την επιστροφή στην ομαλότητα". Η κατάσταση συναγερμού παραμένει στο επίπεδο 4, στον ύψιστο βαθμό, για τις Βρυξέλλες και στην υπόλοιπη χώρα στο επίπεδο 3. Αυτό που φοβόμαστε είναι επιθέσεις ανάλογες με εκείνες του Παρισιού, με πολλά άτομα, με επιθέσεις σε πολλές περιοχές" με πιθανούς στόχους "πολυσύχναστους τόπους", πρόσθεσε ο βέλγος πρωθυπουργός. Νέα αξιολόγηση της κατάστασης θα πραγματοποιηθεί αύριο του απόγευμα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Διεθνή / Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της Σόνια Ίλιτς, μιας εγκύου οκτώ μηνών, η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χαρακτηρίζοντας το αγέννητο παιδί ως «σύμβολο της νίκης ενάντια στην έγχρωμη επανάσταση»
LIFO NEWSROOM
Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

«Ο Καναδάς δεν θα γίνει ποτέ η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε κατηγορηματικά, εκφράζοντας αβεβαιότητα για το αν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια με την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM