Σι Τζινπίνγκ: Η Κίνα χρειάζεται ενότητα, εισέρχεται σε μία νέα φάση της πανδημίας

Σι Τζινπίνγκ: Η Κίνα χρειάζεται ενότητα, εισέρχεται σε μία νέα φάση της πανδημίας Facebook Twitter
Φωτ.: AFP Pool.
0

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έκανε έκκληση για μεγαλύτερες προσπάθειες και ενότητα καθώς η χώρα εισέρχεται σε μια «νέα φάση» στην προσέγγισή της για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην πρωτοχρονιάτικη ομιλία του που προβλήθηκε τηλεοπτικά ο Σι είπε ότι η Κίνα έχει ξεπεράσει τις άνευ προηγουμένου δυσκολίες και προκλήσεις στη μάχη κατά της COVID-19 και ότι η πολιτική της «αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο» όταν το απαίτησε η κατάσταση και η χρονική συγκυρία.

«Μετά το ξέσπασμα της επιδημίας [...] η πλειονότητα των εργαζομένων, κυρίως το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και οι απλοί εργαζόμενοι πολίτες αψήφησαν τις κακουχίες και συνέχισαν [τη ζωή τους] θαρραλέα. Επί του παρόντος, η πρόληψη και ο έλεγχος της πανδημίας εισέρχονται σε μια νέα φάση, είναι ακόμη μια εποχή για αγώνα, όλοι επιμένουν και εργάζονται σκληρά και η ανατολή είναι μπροστά μας. Ας εργαστούμε σκληρότερα, η επιμονή σημαίνει νίκη και η ενότητα σημαίνει νίκη», είπε ο Σι.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα το Πεκίνο κατήργησε τη χαρακτηριστική προσέγγισή του που βασιζόταν στη μαζική διενέργεια τεστ και στις επικεντρωμένες καραντίνες και lockdown.

Η αλλαγή της πολιτικής οδήγησε σε ένα κύμα νέων μολύνσεων στη χώρα, σε περαιτέρω μείωση της οικονομικής δραστηριότητας ενώ προκάλεσε και διεθνή ανησυχία με τη Βρετανία και τη Γαλλία να γίνονται οι πρώτες χώρες που επέβαλαν περιορισμούς σε ταξιδιώτες από την Κίνα.

Η απόφαση της Κίνας να σταματήσει την πολιτική μηδενικών κρουσμάτων μηδενικής εξομοίωσε με τις υπόλοιπες χώρες που στο μεγαλύτερο μέρος τους έχουν ανοίξει εκ νέου και συνυπάρχουν με τον ιό.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από τις άνευ προηγουμένου διαδηλώσεις για την πολιτική που εισήγαγε ο Σι, η ισχυρότερη ένδειξη λαϊκής απείθειας κατά τη διάρκεια της δεκαετούς θητείας του στην προεδρία που συνέπεσε με τα δυσοίωνα στοιχεία για την ανάπτυξη της 17 τρις δολαρίων κινεζικής οικονομίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έχω τέσσερις ημέρες ζωής» ισχυρίζεται η γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / H γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση λέει ότι έχει λίγες ημέρες ζωής έπειτα από τροχαίο

Η γυναίκα επίσης υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα trafficking από τον δισεκατομμυριούχο Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος ήταν φίλος του δούκα της Υόρκης
LIFO NEWSROOM
Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

Διεθνή / Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

«Αυτή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές να δουν τη σειρά», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
LIFO NEWSROOM
Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Διεθνή / Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Η φιλορωσική στάση του Ορμπάν έχει προκαλέσει νέες εντάσεις, με την Ουγγαρία να χρησιμοποιεί επανειλημμένα το δικαίωμα βέτο για να εμποδίσει ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών και στρατιωτικών
LIFO NEWSROOM