Σημαντική ανακάλυψη: Για πρώτη φορά αναδημιούργησαν τον κοροναϊό εκτός Κίνας - Σε εργαστήριο της Αυστραλίας

Σημαντική ανακάλυψη: Για πρώτη φορά αναδημιούργησαν τον κοροναϊό εκτός Κίνας - Σε εργαστήριο της Αυστραλίας Facebook Twitter
0

Οι επιστήμονες στην Αυστραλία έχουν γίνει οι πρώτοι που δημιούργησαν το νέο κοροναϊό, εκτός της Κίνας, μια ανακάλυψη που χαρακτηρίζουν σημαντικό επίτευγμα.

Η ανακάλυψη θα παρουσιαστεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει τις προσπάθειες για τη διάγνωση και τη θεραπεία του ιού. Οι επιστήμονες στην Κίνα έχουν επίσης αναδημιουργήσει τον ιό και μοιράστηκαν την αλληλουχία του γονιδιώματος, αλλά όχι τον ίδιο τον ιό. Το ξέσπασμα έχει σκοτώσει 132 ανθρώπους στην Κίνα και έχει μολύνει περίπου 6.000. Υπάρχουν τουλάχιστον 47 περιπτώσεις που επιβεβαιώνονται σε 16 άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ταϊλάνδη, η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Αυστραλία. Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι εκτός της Κίνας.

Οι ερευνητές σε ειδικό εργαστήριο στη Μελβούρνη, δήλωσαν ότι ήταν σε θέση να αναπτύξουν ένα αντίγραφο του κοροναϊού από έναν ασθενή. Το δείγμα τους στάλθηκε την περασμένη Παρασκευή. «Έχουμε προβλέψει ένα περιστατικό όπως αυτό για πολλά χρόνια και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ήμασταν σε θέση να πάρουμε μια απάντηση τόσο γρήγορα», δήλωσε ο Δρ Mike Catton του Ινστιτούτου Peter Doherty.

Οι γιατροί δήλωσαν ότι το αντίγραφο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως «υλικό ελέγχου» για δοκιμές και «θα είναι κρίσιμος παράγοντας για τη διάγνωση». Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει έγκαιρη διάγνωση που  με τη σειρά της θα μπορούσε να ανιχνεύσει τον ιό σε άτομα που δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα. Οι κινεζικές αρχές έχουν πει ότι ο ιός - που μοιάζει με μια φυσιολογική γρίπη - είναι σε θέση να εξαπλωθεί κατά τη διάρκεια της περιόδου επώασης. Ωστόσο, ο ΠΟΥ δήλωσε ότι δεν είναι σαφές εάν είναι μεταδοτικός πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα.


«Μια δοκιμή αντισωμάτων θα μας επιτρέψει να ελέγξουμε αναδρομικώς τους υποψήφιους ασθενείς, ώστε να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε μια πιο ακριβή εικόνα για το πόσο διαδεδομένος είναι ο ιός και συνεπώς, το πραγματικό ποσοστό θνησιμότητας», δήλωσε ο Δρ Catton. «Θα βοηθήσει επίσης στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των δοκιμαστικών εμβολίων».

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η περίοδος επώασης μπορεί να κυμανθεί από δύο έως δέκα ημέρες. Τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός των περιπτώσεων στην Κίνα έχει αυξηθεί με ταχύ ρυθμό γρήγορα, παρά το γεγονός πως οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωσή του ιού με καραντίνα σε ολόκληρη πόλεις.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άδεια τα κέντρα κράτησης μεταναστών της Μελόνι στην Αλβανία - Επιστρέφει στην Ιταλία το προσωπικό τους

Διεθνή / Άδεια τα κέντρα κράτησης μεταναστών της Μελόνι στην Αλβανία - Επιστρέφει στην Ιταλία το προσωπικό τους

Περίπου ένα μήνα μετά το πολυδιαφημισμένο άνοιγμα των κέντρων κράτησης, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, «επαναπατρίζονται» στην Ιταλία δεκάδες αστυνομικοί και κοινωνικοί λειτουργοί
LIFO NEWSROOM