Όπως μετέδωσε το διεθνές πρακτορείο Reuters, ένας σομαλός βουλευτής και σύμμαχος του προέδρου έχασε τη ζωή του ύστερα από έκρηξη βόμβας σε παγιδευμένο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με αξιωματούχο της χώρας, την ευθύνη ανέλαβαν οι ισλαμιστές αντάρτες αλ Σαμπάαμπ που μάχονται εναντίον της κυβέρνησης η οποία έχει τη στήριξη της Δύσης.
Πρόκειται για το Μοχαμούντ Αμπντί Ιμπραχίμ, που είχε επίσης διατελέσει υπουργός Ανθρωπιστικών Υποθέσεων και Εμπορίου.
«Ο βουλευτής οδηγούσε ο ίδιος το αυτοκίνητο. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του χωρίς να το γνωρίζει», όπως είπε ο αντιδήμαρχος του Μογκαντίσου Ουαρσάμε Μοχάμεντ.
«Καταφέραμε να βάλουμε μία βόμβα στο αυτοκίνητό του. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και όσοι εργάζονται γι'αυτούς είναι άπιστοι», ανέφερε εκπρόσωπος των αλ Σαμπάαμπ, που προωθούν την εφαρμογή του ισλαμιστικού νόμου.
Διεθνή /
Σκοτώθηκε βουλευτής στη Σομαλία από επίθεση ισλαμιστών

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Πένθος και ανάνηψη: Ο δικός μας Σαββόπουλος

Καίτη Κωνσταντίνου: Το τελευταίο αντίο στην ηθοποιό

Μέσα στην Κιβωτό, δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο

Γυναικοκτονία στη Σίνδο: Την σκότωσε και πήδηξε από το μπαλκόνι

Βούλα: Γερανοφόρο όχημα έπεσε σε ηλεκτροφόρα καλώδια - Ένα άτομο χωρίς τις αισθήσεις του

σχόλια