«Σοβαρή και επείγουσα η κατάσταση στην Κύπρο»

«Σοβαρή και επείγουσα η κατάσταση στην Κύπρο» Facebook Twitter
0

«Σοβαρή και επείγουσα η κατάσταση την Κύπρο», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο  εκπρόσωπος του Ολι Ρεν. Ο Σάιμον ‘Ο Κόνορ πρόσθεσε πάντως ότι  είναι εφικτή η εξεύρεση λύσης και η Κομισιόν είναι έτοιμη να συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με το Σάιμον ‘Ο Κόνορ, οι κυπριακές αρχές πρέπει να υποβάλουν μια αξιόπιστη και συνεκτική πρόταση, ενώ η Κομισιόν από την πλευρά της έχει τη σφοδρή βούληση να βοηθήσει με κάθε τρόπο για μια βιώσιμη λύση. Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να αναφερθεί στις διαβουλεύσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή και στα διάφορα σχέδια που συζητούνται, επισημαίνοντας ότι δεν θεωρεί σκόπιμο ούτε χρήσιμο να αναφερθεί σε επιμέρους πτυχές μιας απόφασης.

O ίδιος ο Όλι Ρεν απαντώντας σε  ερώτηση για πιθανό κούρεμα του κυπριακού χρέους,  υπογράμμισε ότι «σταθερή θέση της Κομισιόν είναι ότι το ελληνικό «κούρεμα» του δημόσιου χρέους ήταν μια εξειδικευμένη και μεμονωμένη περίπτωση.

Ο κ. Ρεν επανέλαβε ότι στόχος είναι να διασφαλιστεί η δίκαιη κατανομή των βαρών αναφορικά με την αναδιάρθρωση των κυπριακών τραπεζών, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων. Εργαζόμαστε για την εξεύρεση λύσης που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους και τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, οι συζητήσεις συνεχίζονται, ελπίζω ότι η απόφαση θα ληφθεί σύντομα, εντός του Μαρτίου, κατέληξε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Ο δήμαρχος Μαδρίτης λέει ότι λόγω του μπλακ άουτ εκτός από τα φανάρια που είναι εκτός λειτουργίας, χρειάστηκε να κλείσουν και οι σήραγγες ορισμένων αυτοκινητοδρόμων
LIFO NEWSROOM
Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Διεθνή / Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Η Καπέλα Σιξτίνα, που πήρε το όνομά της από τον Πάπα Σίξτο Δ΄, κατασκευάστηκε τον 15ο αιώνα και φιλοξενεί τα έργα του Μιχαήλ Άγγελου, ο οποίος ζωγράφισε την οροφή με σκηνές από τη Γένεση και αργότερα τη «Τελική Κρίση» στον τοίχο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Κορυφαία πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Διεθνή / Κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Ξεχωριστά από τη δημόσια διαφωνία, μια ομάδα ηγετικών πανεπιστημίων σχεδιάζει στρατηγικά στο παρασκήνιο την αντίδρασή της στον Λευκό Οίκο, αποκαλύπτει η Wall Street Journal
LIFO NEWSROOM