Σον Πεν: Οι ΗΠΑ θα πρέπει να ντρέπονται που δεν εξόπλισαν την Ουκρανία γρηγορότερα

Σον Πεν: Οι ΗΠΑ θα πρέπει ως ένα βαθμό να ντρέπονται που δεν εξόπλισαν την Ουκρανία γρηγορότερα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο Σον Πεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αποδεχθούν «ένα επίπεδο ντροπής» επειδή δεν βοήθησαν την Ουκρανία να εξοπλιστεί πιο γρήγορα καθώς ο πόλεμος με τη Ρωσία πλησιάζει τον ένα χρόνο.

Η εν λόγω δήλωση έγινε στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ του Σον Πεν στο Βερολίνο για τον Ουκρανό πρόεδρο, Βόλντομιρ Ζελένσκι και γενικότερα τη σύγκρουση που μαίνεται. Μιλώντας μετά την προβολή το βράδυ της Παρασκευής, ο ηθοποιός δήλωσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια σύγκρουση που η Δύση δεν μπορεί να αντέξει να δει το Κίεβο να ηττάται. 

«Φανταστείτε τι θα γίνει αν κερδίσει η Ρωσία, τη γ@...με όλοι. Απλά θα την έχουμε γ@...ει. Ήδη ως Αμερικανοί, μπορώ να πω, πρέπει να αναλάβουμε ένα "επίπεδο ντροπής" που δεν είχαμε στείλει νωρίτερα τα όπλα», είπε χαρακτηριστικά. 

Η ταινία του Πεν αποτελεί μια προσπάθεια να αφηγηθεί την ιστορία της Ουκρανίας και του Ζελένσκι, περιλαμβάνοντας μια εξαιρετική συνέντευξη με τον Ουκρανό πρόεδρο, κάποια στιγμή την πρώτη ημέρα της ρωσικής εισβολής.

«Θέλει να μας σκοτώσει», είπε ο Ζελένσκι στη συνάντηση, αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Ωστόσο, δεν καθίσταται σαφές αν ο Ζελένσκι αναφερόταν εκείνη τη στιγμή στον εαυτό του και την κυβέρνηση του ή στο σύνολο του ουκρανικού λαού. «Οι κυρώσεις δεν αρκούν», πρόσθεσε ο Ζελένσκι καλώντας τη Δύση σε βοήθεια. 

Μια μέρα αργότερα ο Πεν και η ομάδα του εγκατέλειψαν την έρημη πόλη του Κιέβου, διασχίζοντας τη χώρα σε μια προσπάθεια διαφυγής που τους οδήγησε τελικά κοντά στα σύνορα με την Πολωνία. Εκεί αναρωτήθηκαν αν θα ξαναδούν τον Ζελένσκι ζωντανό. 

Από τότε, ο Πεν τράβηξε πλάνα της Ουκρανίας για αρκετές βδομάδες, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων τους ανθρώπους της ως υπερασπιστές των ελευθεριών που η Δύση θεωρεί δεδομένες.

«Ερωτευτήκαμε τη χώρα, ερωτευτήκαμε τους ανθρώπους. Ερωτευτήκαμε επίσης αυτόν τον ιδεαλισμό», δήλωσε ο συμπαραγωγός Άαρον Κάουφμαν.

Με πληροφορίες από Guardian

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Ο Αμπάς ζητά από την Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους και να παραδώσει τα όπλα

Διεθνή / Γάζα: Ο Αμπάς ζητά από την Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους και να παραδώσει τα όπλα

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ο Αμπάς ζήτησε επίσης από τη Χαμάς να παραχωρήσει την ευθύνη για τη Λωρίδα της Γάζας, να παραδώσει τα όπλα της στην Παλαιστινιακή Αρχή και να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα
LIFO NEWSROOM
Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: «Η ζάχαρη είναι δηλητήριο» – Νέα επίθεση στη βιομηχανία τροφίμων

Διεθνή / Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: «Η ζάχαρη είναι δηλητήριο» – Νέα επίθεση στη βιομηχανία τροφίμων

Ο Υπουργός Υγείας Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ κλιμακώνει τη μάχη του κατά της επεξεργασμένης διατροφής, χαρακτηρίζοντας τη ζάχαρη «δηλητήριο» και ανακοινώνοντας συμφωνία για την αφαίρεση συνθετικών χρωστικών έως το 2026
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Κινέζοι εργάζονται σε ρωσικό εργοστάσιο drones – Ίσως με κλεμμένη τεχνολογία

Διεθνή / Ουκρανία: Κινέζοι εργάζονται σε ρωσικό εργοστάσιο drones – Πιθανόν με κλεμμένη τεχνολογία

Η Ουκρανία καλεί τον Κινέζο πρέσβη μετά από κατηγορίες ότι Κινέζοι πολίτες εργάζονται στη ρωσική βιομηχανία drones με πιθανώς κλεμμένη τεχνολογία - Ο Ζελένσκι απαιτεί εξηγήσεις από το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Οι υγειονομικές αρχές δεν θα είναι σε θέση να αποκαλύψουν τα αίτια του αυτισμού τον Σεπτέμβριο

Διεθνή / Οι ΗΠΑ δεν θα αποκαλύψουν τελικά τον Σεπτέμβριο τα αίτια της «επιδημίας αυτισμού»

Η απάντηση στη δήλωση του υπουργού Υγείας Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, που θέλει τα αποτελέσματα της έρευνας για τα αιτία της «επιδημίας του αυτισμού» τον συγκεκριμένο μήνα
LIFO NEWSROOM