Spiegel: «Οι εξαγωγές μας πάγωσαν μαζί με τα συναισθήματα των Ευρωπαίων»

Spiegel: «Οι εξαγωγές μας πάγωσαν μαζί με τα συναισθήματα των Ευρωπαίων» Facebook Twitter
0

Φαίνεται ότι η δυσαρέσκεια που δημιούργησε στην Ευρώπη η άκαμπτη λιτότητα της καγκελαρίου δεν άφησε αλώβητη την περίφημη γερμανική εξαγωγική βιομηχανία. Ως πρώτο θέμα σήμερα στη διαδικτυακή του έκδοση (με την παραπάνω φωτογραφία), το περιοδικό  Spiegel έχει τις προειδοποιήσεις των επικεφαλής των Γερμανών εξαγωγέων ότι υπάρχει μια αυξανόμενη απροθυμία των εμπορικών εταίρων να συνεχίσουν τις παραγγελίες στη Γερμανία.

Έτσι, όπως γράφει το περιοδικό, η Γερμανική Ένωση Εξαγωγέων φοβάται τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, κάτι που δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Χονδρικού και Εξωτερικού Εμπορίου (BGA) Anton Boerner, στο «Business Week». «Τα συναισθήματα προς τη Γερμανία παγώνουν όλο και περισσότερο», λέει χαρακτηριστικά ο Μπέρνερ, προειδοποιώντας ότι η Γερμανία δεν είναι πια ελκυστική.

Ακόμη και ο κολοσσός της Bosch προειδοποιεί για τους αυξανόμενους κινδύνους. Οι άνθρωποι της εταιρίας διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που δημιουργεί η κρίση του ευρώ, τονίζοντας ότι τα προβλήματα έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. «Το ευρωπαϊκό περιβάλλον έξω από τη Γερμανία έχει λίγο έως πολύ βαλτώσει", λένε.

Προειδοποίηση απευθύνει προς τη γερμανική κυβέρνηση και ο Μιχαήλ Βασιλειάδης, πρόεδρος του ισχυρού συνδικάτου των εργαζομένων στη μεταλλευτική, τη χημική και την ενεργειακή βιομηχανία της Γερμανίας. «Λίγη ταπεινοφροσύνη θα μας έκανε καλό», λέει ο κ. Βασιλειάδης.

.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Καναδάς προσφεύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των τελωνειακών δασμών του Ντόναλντ Τραμπ

Διεθνή / Ο Καναδάς προσφεύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των τελωνειακών δασμών του Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ νωρίτερα παραδέχθηκε ότι οι δασμοί αυτοί ενδέχεται να έχουν αρνητικές συνέπειες για τους Αμερικανούς παρότι το κόστος θα είναι «άξιο της θυσίας»
LIFO NEWSROOM
Ο Τζάστιν Μπαλντόνι δημιούργησε ιστοσελίδα για τη δικαστική διαμάχη του με την Μπλέικ Λάιβλι

Διεθνή / Ο Τζάστιν Μπαλντόνι δημιούργησε ιστοσελίδα για τη δικαστική διαμάχη του με την Μπλέικ Λάιβλι

Η Λάιβλι έχει καταθέσει αίτημα για απόρριψη της αγωγής του Μπαλντόνι, ενώ τη Δευτέρα οι νομικές ομάδες και των δύο πλευρών θα βρεθούν στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης για την πρώτη ακρόαση της υπόθεσης. Ούτε η Λάιβλι ούτε ο Μπαλντόνι αναμένεται να παραστούν
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Στο στόχαστρο εργαλεία A.I. που χρησιμοποιούνται για δημιουργία περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας

Διεθνή / Βρετανία: Στο στόχαστρο εργαλεία A.I. που χρησιμοποιούνται για δημιουργία περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας

Η υπουργός Εσωτερικών, Ιβέτ Κούπερ, τόνισε ότι η νομοθεσία στοχεύει στην προστασία των παιδιών από νέες ψηφιακές απειλές, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία
LIFO NEWSROOM