Σρι Λάνκα: Απαγορεύτηκε η πώληση καυσίμων για δύο εβδομάδες - Στη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων 74 χρόνων

Σρι Λάνκα: Απαγορεύτηκε η πώληση καυσίμων για δύο εβδομάδες - Στη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων 74 χρόνων Facebook Twitter
Ακινητοποιημένα φορτηγά ελλείψει καυσίμων - Φωτ.: ΕΡΑ
0

Η Σρι Λάνκα ανακοίνωσε αναστολή των πωλήσεων όλων των καυσίμων, με εξαίρεση τις απολύτως απαραίτητες υπηρεσίες, για δύο εβδομάδες, καθώς βαθαίνει η πρωτοφανής οικονομική κρίση

Το έθνος της νότιας Ασίας βρίσκεται αντιμέτωπο με τη χειρότερη οικονομική κρίση μετά την ανεξαρτησία του από τη Βρετανία, το 1948, και από πέρυσι δεν έχει καταφέρει να χρηματοδοτήσει ούτε τις εισαγωγές βασικών αγαθών. 

Καθώς τα αποθέματα καυσίμων έχουν σχεδόν στερέψει, με τις προμήθειες να αρκούν μετά βίας για μία ημέρα ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Bandula Gunawardana ανακοίνωσε πως η απαγόρευση στις πωλήσεις επιβλήθηκε για την εξοικονόμηση βενζίνης και ντίζελ για εντελώς έκτακτες περιστάσεις. 

Κάλεσε τον ιδιωτικό τομέα να επιτρέψει στους εργαζομένους του την τηλεργασία, καθώς οι δημόσιες συγκοινωνίες σταματούν. 

«Από σήμερα το μεσημέρι, δε θα πωλείται κανένα καύσιμο εκτός από τις απολύτως απαραίτητες υπηρεσίες, όπως του υγειονομικού τομέα, καθώς θέλουμε να διατηρήσουμε τα ελάχιστα αποθέματα που διαθέτουμε» ανέφερε ο ίδιος σε δήλωσή του, ζητώντας συγγνώμη από τους πολίτες για τις σοβαρές ελλείψεις. 

H χώρα μαστίζεται από υψηλό πληθωρισμό και πολύωρα blackout, κατάσταση που έχει οδηγήσει εδώ και μήνες σε οργισμένες διαδηλώσεις, συχνά βίαιες, με αίτημα την παραίτηση του προέδρου. 

Την περασμένη εβδομάδα, όλα τα δημόσια σχολεία και ιδρύματα σταμάτησαν να λιειτουργούν, προκειμένου να περιοριστούν οι μετακινήσεις και να μειωθεί η κατανάλωση πετρελαίου. 

Με πληροφορίες από Guardian 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Διεθνή / Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Οι λεγόμενες «προκλήσεις απομόνωσης» έχουν γίνει δημοφιλείς στην πλατφόρμα Douyin (η κινεζική έκδοση του TikTok), ιδιαίτερα φέτος, καθώς η κινεζική οικονομία σημειώνει αδύναμη ανάπτυξη
LIFO NEWSROOM