Στο Ισραήλ ο Ίλον Μασκ- Θα συναντήσει τον Νετανιάχου

Αύριο η συνάντηση του Ίλον Μασκ με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Ο Ίλον Μασκ θα συναντηθεί αύριο στο Ισραήλ με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ.

Η επίσκεψη του Ίλον Μασκ συμπίπτει με την τέταρτη ημέρα της εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Να σημειωθεί πως την επίσκεψη του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία επιβεβαίωσε απόψε ο πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ.

Ο ίδιος κατά τη συνάντηση που θα έχουν σκοπεύει να του τονίσει την ανάγκη να καταπολεμηθεί ο αυξανόμενος αντισημιτισμός στο διαδίκτυο. Παρόντες στη συνάντηση θα είναι και συγγενείς ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

Να σημειωθεί πως ο Ίλον Μασκ κατηγορείται από οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι ενίσχυσε το αντιεβραϊκό μίσος στην πλατφόρμα Χ, της οποίας είναι ιδιοκτήτης.

Η προηγούμενη συνάντηση Νετανιάχου-Μασκ, ο αντισημιτισμός και οι αναρτήσεις στο Χ

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε συναντηθεί με τον Ίλον Μασκ στις 18 Σεπτεμβρίου στην Καλιφόρνια και τον προέτρεψε να βρει μια ισορροπία μεταξύ της προστασίας της ελευθερίας της έκφρασης και της καταπολέμησης της ρητορικής μίσους, μετά τη διαμάχη που ξέσπασε για το αντισημιτικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα Χ.

Τότε, ο Ίλον Μασκ απάντησε λέγοντας ότι τάσσεται κατά του αντισημιτισμού και οποιουδήποτε πράγματος «προωθεί το μίσος και τη σύγκρουση», επαναλαμβάνοντας προηγούμενες ανακοινώσεις του ότι η πλατφόρμα του δεν θα προωθεί τη ρητορική μίσους.

Ωστόσο, στις 15 Νοεμβρίου ο Ίλον Μασκ φάνηκε να συμφωνεί με μια ανάρτηση στο Χ που ισχυριζόταν ψευδώς ότι οι Εβραίοι υποκινούν το μίσος εναντίον των λευκών. Στον χρήστη που επικαλέστηκε τη θεωρία συνωμοσίας της «Μεγάλης Αντικατάστασης» ο Μασκ απάντησε ότι λέει «την ακριβή αλήθεια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Δικαστική μάχη με Αμπράμοβιτς για £2 δισ. της Τσέλσι προς ενίσχυση της Ουκρανίας

Διεθνή / Βρετανία: Δικαστική μάχη με Αμπράμοβιτς για £2 δισ. της Τσέλσι προς ενίσχυση της Ουκρανίας

Το Λονδίνο φαίνεται αποφασισμένο να διεξάγει μια δημόσια δικαστική μάχη με έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, σε μια περίοδο που αναζητά τρόπους να συνεχίσει τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
LIFO NEWSROOM
Επτά στους 10 Αμερικανούς δεν θεωρεί την Ουκρανία υπεύθυνη για την έναρξη του πολέμου

Διεθνή / Επτά στους 10 Αμερικανούς δεν θεωρεί την Ουκρανία υπεύθυνη για την έναρξη του πολέμου

Η δημοσκόπηση αποκάλυψε επίσης ότι οι Αμερικανοί εμφανίζονται διχασμένοι όσον αφορά την πρόταση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να λάβει η Ουάσινγκτον μερίδιο των ουκρανικών ορυκτών
LIFO NEWSROOM
Το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής : Όχι σε διαπραγμάτευση για την Ουκρανία, χωρίς την Ουκρανία

Διεθνή / Το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής: Όχι σε διαπραγμάτευση για την Ουκρανία, χωρίς την Ουκρανία

Η ΕΕ επιμένει ότι οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός πρέπει να αποτελεί μέρος μιας συνολικής ειρηνευτικής συμφωνίας, συνοδευόμενης από ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας
LIFO NEWSROOM
Ρουμανία: Συλλήψεις για σχέδιο ανατροπής του πολιτεύματος, με εμπλοκή 101χρονου στρατιωτικού

Διεθνή / Ρουμανία: Συλλήψεις για σχέδιο ανατροπής του πολιτεύματος, με εμπλοκή 101χρονου στρατιωτικού

Η ένταση στη Ρουμανία έχει κορυφωθεί από τον Δεκέμβριο, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε τις προεδρικές εκλογές, επικαλούμενο πιθανή ρωσική παρέμβαση υπέρ του ακροδεξιού Καλίν Γκεοργκέσκου
LIFO NEWSROOM