Τα πιο ακριβά εστιατόρια με αστέρι Michelin - Τα μισά είναι στην ίδια χώρα

Τα πιο ακριβά εστιατόρια με αστέρι Michelin - Τα μισά είναι στην ίδια χώρα Facebook Twitter
0

Τα γεύματα σε ένα εστιατόριο με αστέρι Μισελέν συχνά στοιχίζουν ακριβά, και κάθε πιάτο υπόσχεται μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Ο οδηγός Μισελέν, η βίβλος της «γαστρονομίας», αποκαλύπτει κάθε χρόνο  τα κορυφαία εστιατόρια του κόσμου. Κάποια εξ αυτών είναι οικονομικά προσιτά, ενώ άλλα σε πολλούς φαντάζουν απλησίαστα, καθώς για ένα γεύμα οι τιμές μπορούν να ξεπερνούν τα 300 δολάρια.

Ο ιστότοπος μαγειρικής Chef’s Pencil αποφάσισε να εντοπίσει τα πιο ακριβά εστιατόρια με αστέρι Μισελέν, ερευνώντας το μενού γευσιγνωσίας σε περισσότερα από 450 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Το top 10

Σύμφωνα με το Chef’s Pencil, τα 10 πιο ακριβά εστιατόρια (τιμή ανά άτομο, συνήθως δεν περιλαμβάνει ποτά και χρεώσεις υπηρεσιών) που είτε έχουν λάβει αστέρι Μισελέν, είτε διευθύνει σεφ που έχει λάβει αστέρι.

  1. Sublimotion, Ibiza, Spain — $1,740
  2. Ultraviolet by Paul Pairet, Shanghai, China — $1,422
  3. Kitcho Arashiyama Honten, Kyoto, Japan — $910
  4. Azabu Kadowaki, Tokyo, Japan — $825
  5. Masa, New York City, United States — $800
  6. (Ισοβαθμούν) Joel Robuchon, Tokyo, Japan — $637
  7. (Ισοβαθμούν) Kikunoi Honten, Kyoto, Japan — $637
  8. (Ισοβαθμούνie) Gion Maruyama, Kyoto, Japan — $637
  9. Guy Savoy, Paris, France — $615
  10. Piazza Duomo, Alba, Italy — $580

Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα που εμφανίζεται περισσότερες από μία φορές σε αυτή τη λίστα και τα εστιατόριά της —που βρίσκονται στο Κιότο και το Τόκιο— κυριαρχούν στη λίστα. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο Joel Robuchon με έδρα το Τόκιο, που βρίσκεται στο Νο. 6 (ισοφαρίζοντας με άλλους δυο της λίστας), σερβίρει γαλλική κουζίνα.

Το μόνο εστιατόριο των Ηνωμένων Πολιτειών που μπήκε στο top 10, το Masa, είναι επίσης ένα ιαπωνικό εστιατόριο.

Η Ιαπωνία φιλοξενεί τον υψηλότερο αριθμό εστιατορίων Michelin κατά κεφαλήν στον κόσμο, με το Τόκιο να έχει περισσότερα εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin από οποιαδήποτε άλλη πόλη, σύμφωνα με το Chef’s Pencil.

Γιατί τα ιαπωνικά εστιατόρια μπορεί να είναι τόσο ακριβά

Ο σεφ Masaharu Morimoto, γνωστός σε εκατομμύρια ως πρωταγωνιστής των τηλεοπτικών εκπομπών μαγειρικής «Iron Chef» και «Iron Chef America», εξηγεί τους λόγους που τα ιαπωνικά εστιατόρια είναι ακριβά.

«Τα ιαπωνικά εστιατόρια προμηθεύονται ψάρια από όλο τον κόσμο, γεγονός που αυξάνει το κόστος των συστατικών», είπε. «Υπάρχει επίσης ένα κόστος σωστής αποστολής και αποθήκευσης για αυτά τα συστατικά, δεδομένου ότι τα φρέσκα θαλασσινά έχουν μικρή διάρκεια ζωής», αναφέρει.

Ο Morimoto είπε ότι «οι δεξιότητες που έχει ο σεφ - η ακρίβεια και η τέχνη στην παρασκευή και το σερβίρισμα των πιάτων» είναι άλλοι παράγοντες.

Τα ιαπωνικά εστιατόρια μπορεί να είναι αρκετά μικρά, με τα εστιατόρια να έχουν την αμέριστη προσοχή από τον σεφ.

«Τα εστιατόρια με περιορισμένο αριθμό θέσεων συνήθως προσπαθούν να προσφέρουν μια οικεία και ουσιαστική εμπειρία φαγητού στους καλεσμένους τους», είπε ο Morimoto. «Πολλά αξιόλογα εστιατόρια σούσι έχουν το πολύ οκτώ θέσεις — χωρίς σέρβις ή επιπλέον προσωπικό».

Πολλά γεύματα σε πολυτελή ιαπωνικά εστιατόρια σερβίρονται σε στιλ omakase, όπου οι σεφ επιλέγουν τι θα σερβίρουν. Αυτό επιτρέπει στους σεφ να προετοιμάσουν «μια περιπέτεια που δεν μοιάζει με καμία άλλη» για «μια αξέχαστη γευστική εμπειρία πολλών πιάτων που περιλαμβάνει τα πιο φρέσκα ψάρια και διάφορα άλλα ειδικά συστατικά που προορίζονται για αυτό το πραγματικά μοναδικό γεύμα», είπε ο Morimoto.
 

Με πληροφορίες CNBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Διεθνή / Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Ο Φιντάν είπε ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ «συνεχίζει να προστατεύει με προσοχή τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτοντας ότι «κατά την τελευταία μας επίσκεψη στην Αθήνα, δείξαμε την αποφασιστική μας στάση στο θέμα αυτό»
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν απειλεί να χρησιμοποιήσει βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον στόχων του ΝΑΤΟ

Διεθνή / Διάγγελμα Πούτιν: Η Ρωσία «έχει το δικαίωμα» να χτυπά τις χώρες που έδωσαν όπλα στην Ουκρανία

Απειλεί με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον στόχων του ΝΑΤΟ - Η σημερινή επίθεση στην Ουκρανία «απάντηση» στη χρήση πυραύλων των ΗΠΑ και Βρετανίας από το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Άνγκελα Μέρκελ: Τι λέει για Ουκρανία, Πούτιν και Τραμπ στα απομνημονεύματά της

Διεθνή / Πούτιν σε Μέρκελ: «Δεν θα είσαι καγκελάριος πάντα. Και τότε η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ» - Τα απομνημονεύματα της πρώην καγκελαρίου

Στις 26 Νοεμβρίου κυκλοφορούν τα απομνημονεύματα της Άνγκελα Μέρκελ, καγκελαρίου της Γερμανίας για 16 χρόνια - Τι ρωτούσε ο Τραμπ την Μέρκελ - Τι συζητούσε η Γερμανίδα πολιτικός με τον πάπα Φραγκίσκο
LIFO NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον - πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ο λόγος που ο 11χρονος πρίγκιπας Τζορτζ δεν θα ταξιδεύει μαζί τους μόλις γίνει 12 ετών

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον - πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ο λόγος που ο 11χρονος γιος τους, Τζορτζ, δεν θα ταξιδεύει μαζί τους μόλις γίνει 12 ετών

Μέχρι τώρα ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας είχαν παραβεί τον βασιλικό κανόνα που ορίζει: «Ποτέ δεν πετάς με τον διάδοχό σου»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η Ρωσία απειλεί να επιτεθεί στην Πολωνία: Μπορεί να χτυπήσει αμερικανική βάση χρησιμοποιώντας «προηγμένα όπλα»

Διεθνή / Η Ρωσία απειλεί να επιτεθεί στην Πολωνία: Μπορεί να χτυπήσει αμερικανική βάση χρησιμοποιώντας «προηγμένα όπλα»

Η Μόσχα δήλωσε ότι το άνοιγμα μιας νέας αμερικανικής βάσης πυραυλικής άμυνας στο Ρεντζικόβο κοντά στις ακτές της Βαλτικής θα «αυξήσει το συνολικό επίπεδο πυρηνικού κινδύνου»
LIFO NEWSROOM
Πώς είναι σήμερα η Νοτρ Νταμ λίγες ημέρες πριν ανοίξει ξανά

Διεθνή / Νοτρ Νταμ: Φωτογραφίες από την Παναγία των Παρισίων που θα επαναλειτουργήσει 5 χρόνια μετά την πυρκαγιά

Δείτε τις φωτογραφίες της LiFO και το tweet του Έλον Μασκ - Η Παναγία των Παρισίων ανοίγει για πρώτη φορά στις 7 Δεκεμβρίου μετά την καταστροφική φωτιά του Απριλίου του 2019
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ