Ταϊλάνδη: Ο 13χρονος αρχηγός των «Αγριόχοιρων» περιγράφει τις πρώτες στιγμές στο σπίτι του

Ταϊλάνδη: Ο 13χρονος αρχηγός των «Αγριόχοιρων» περιγράφει τις πρώτες στιγμές στο σπίτι του Facebook Twitter
Τα αγόρια, ηλικίας 11 έως 16 ετών, και ο 25χρονος προπονητής ποδοσφαίρου της ομάδας των «Αγριόχοιρων» επέστρεψαν σπίτι τους χθες αφού βγήκαν από το νοσοκομείο και εμφανίστηκαν στην κρατική τηλεόραση. (EPA/PONGMANAT TASIRI)
0

Στο σπίτι τους επέστρεψαν τα αγόρια, ηλικίας 11 έως 16 ετών, και ο 25χρονος προπονητής ποδοσφαίρου της ομάδας των «Αγριόχοιρων», αφού βγήκαν από το νοσοκομείο και εμφανίστηκαν στην κρατική τηλεόραση για να περιγράψουν την περιπέτειά τους στο σπήλαιο Ταμ Λούανγκ.

Μια τούρτα γενεθλίων, ένα γεύμα με χοιρινό και ρύζι, ένα ζεστό κρεβάτι και μια βόλτα για την αγορά ενός νέου κινητού τηλεφώνου, ήταν κάποια από τα πράγματα που απόλαυσε τις πρώτες ώρες επιστρέφοντας στο σπίτι του ο Ντουανγκπέτς Προμτέπ, αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας των αγοριών.

«Το κρεβάτι μου ήταν ζεστό», δήλωσε ο 13χρονος, γνωστός ως Ντομ, στο Reuters.

  

«Όταν γύρισα σπίτι, με περίμεναν τόσο πολλοί άνθρωποι. Ήταν έκπληξη για εμένα», δήλωσε ο Ντομ, τον οποίο υποδέχθηκαν συγγενείς του από διάφορα μέρη, ακόμα και από την Κίνα.

Το πρώτο του γεύμα ήταν χοιρινό κότσι με ρύζι, ένα πιάτο που λαχταρούσε να φάει όσο βρισκόταν εγκλωβισμένος στη σπηλιά, όπου τα αγόρια δεν είχαν φαγητό για μέρες και επιβίωσαν πίνοντας νερό από τους σταλακτίτες.

Ο Ντoμ έσβησε επίσης – καθυστερημένα - τα κεράκια για τα 13α γενέθλιά του, που ήταν στις 3 Ιουλίου, μία ημέρα αφότου τα αγόρια εντοπίστηκαν από δύο Βρετανούς δύτες σε βάθος περίπου 4 χιλιομέτρων μέσα στο σπήλαιο.

Οι αρχές έχουν ζητήσει να επιτραπεί στα αγόρια να αναρρώσουν σπίτι τους, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προκειμένου να επιστρέψουν τους κανονικούς ρυθμούς της καθημερινότητάς τους.

Ο Ντομ, που ζει με τη θεία, τον θείο και τη γιαγιά του, έγραψε στο Facebook ότι αναγκάστηκε να δημιουργήσει έναν νέο λογαριασμό καθώς δεχόταν πληθώρα αιτημάτων φιλίας. Αγόρασε επίσης ένα νέο κινητό τηλέφωνο για να αντικαταστήσει αυτό που έχασε στη σπηλιά.

Επιστροφή στην καθημερινότητα σημαίνει διάβασμα τις καθημερινές και προπόνηση ποδοσφαίρου μετά το σχολείο, δήλωσε η Ταναπόρν Προμτέπ, η 41 ετών θεία του αγοριού, την οποία αποκαλεί μητέρα. «Είναι ένας καλός, υπεύθυνος μαθητής», δήλωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Διεθνή / Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Η κορυφαία κατασκευάστρια ηλεκτρονικών ειδών επικαλείται «αυξανόμενους πολιτικούς κινδύνους» για τους ημιαγωγούς και προβλέπει υψηλότερες τιμές για εξαρτήματα τηλεφώνων
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Διεθνή / Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Η αύξηση της χρηματοδότησης προς το Diyanet και η ενίσχυση της θρησκευτικής εκπαίδευσης στην Τουρκία συνδέονται άμεσα και ανησυχητικά με τις αυξανόμενες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων σε θρησκευτικά σχολεία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM