Με μπουφάν 13.000 ευρώ εμφανίστηκε ο Πούτιν στην φιλοπολεμική φιέστα

Με μπουφάν 13.000 ευρώ εμφανίστηκε ο Πούτιν στην φιλοπολεμική φιέστα Facebook Twitter
Φωτ: Kremlin Press Office / Handout/Anadolu Agency via Getty Images
0

Τα πλήθη φώναζαν «Ρωσία, Ρωσία» καθώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν στεκόταν στη μέση του σταδίου Λουζνίκι και ορκίστηκε να «εκπληρώσει όλα τα σχέδιά μας».

Στην φιλοπολεμική του φιέστα για την 8η επέτειο από την προσάρτηση της Κριμαίας, ο Ρώσος πρόεδρος επέλεξε να φορέσει ένα πουπουλένιο μπουφάν, της πολυτελούς ιταλικής εταιρείας Loro Piana, το οποίο σύμφωνα με την Telegraph κοστίζει κάτι λιγότερο από 13.000 ευρώ, ενώ το λευκό ζιβάγκο άγγιζε την τιμή των περίπου 4.000 ευρώ.

Η βρετανική εφημερίδα, που είχε και δημοσίευμα σχετικά με την υγεία του Πούτιν, σχολιάζει σκωπτικά ότι «ο Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν ντυμένος περισσότερο σαν διαχειριστής επενδυτικών κεφαλαίων στις πλαγιές του Γκστάαντ παρά σαν τον ολοένα και πιο τρελό ηγέτη που έχει μετατραπεί μετά από σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα στην εξουσία».

Αυτή ήταν μια σπάνια εμφάνιση για τον 69χρονο Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος εξακολουθεί να περνά τον περισσότερο χρόνο του σε απομόνωση υπό τον φόβο για την Covid και έχει κάνει ελάχιστες εμφανίσεις στο κοινό τους τελευταίους μήνες. Αυτή ήταν η πρώτη του εμφάνιση μπροστά στους υποστηρικτές του μετά το ξέσπασμα του πολέμου πριν από τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Η ξαφνική διακοπή της live μετάδοσης του Πούτιν και οι δημόσιοι υπάλληλοι που πιέστηκαν να πάνε

Το στάδιο Λουζνίκι φαινόταν κατάμεστο με Ρώσους να κυματίζουν σημαίες της χώρας και να γιορτάζουν την επέτειο της προσάρτησης. Η αστυνομία της Μόσχας ανέφερε ότι περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι βρίσκονται μέσα και γύρω από το στάδιο, αριθμό που δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει το BBC. 

Το βρετανικό Μέσο, από την πλευρά του, μετέδωσε ότι πολλοί από τους παριστάμενους είπαν ότι εργάζονται στον δημόσιο τομέα και πως πιέστηκαν από τους εργοδότες τους προκειμένου να πάνε στη συγκέντρωση. Ένας άνδρας που δουλεύει στο μετρό της Μόσχας δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο ότι ο ίδιος και άλλοι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να πάνε στη συγκέντρωση. «Θα μείνω εδώ για λίγο και μετά θα φύγω… Πιστεύω ότι οι περισσότεροι εδώ δεν υποστηρίζουν τον πόλεμο. Εγώ δεν τον υποστηρίζω», δήλωσε. 

Αυτό, πάντως, που προκάλεσε ερωτηματικά, κατά τη διάρκεια της live μετάδοσης, ήταν η ξαφνική διακοπή της ομιλίας του Πούτιν. Καθώς ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόταν στο κοινό, η κρατική τηλεόραση διέκοψε και άρχισε να προβάλει εικόνες με πατριωτικά εμβατήρια και τραγούδια που είχαν ακουστεί νωρίτερα στην εκδήλωση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ έσπευσε να απαντήσει σχετικά με την διακοπή, υποστηρίζοντας ότι προέκυψε σφάλμα στον σέρβερ.

Με πληροφορίες Telegraph & BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Διεθνή / Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Η συνάντηση έγινε μία ημέρα μετά την ανταλλαγή τριών ομήρων της Χαμάς που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας με 369 Παλαιστίνιους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ισλαμιστική επίθεση με μαχαίρι που σκότωσε 14χρονο - «Ο δράστης γελούσε μετά»

Διεθνή / Αυστρία: Ισλαμιστική η επίθεση με μαχαίρι - Ο δράστης γελούσε δυνατά αφού σκότωσε τον 14χρονο

Πλήθος αναρτήσεων στο X με τη φωτογραφία στην οποία λέγεται ότι είναι ο 23χρονος δράστης - Εμφανίζεται να γελάει, αφού μαχαίρωσε συνολικά έξι άτομα και σκότωσε το ένα
LIFO NEWSROOM
Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

Διεθνή / Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

«Αισθάνθηκα ότι μου έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο», δήλωσε μετά την απόφαση της γυναίκας που τον κατηγόρησε για τον βιασμό της σε εφηβική ηλικία, να αποσύρει τη μήνυση
LIFO NEWSROOM
Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Διεθνή / Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο Ρούτε διαμήνυσε ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να επιτεθεί σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Συμμαχία θα απαντήσει με ολοκληρωτική επίθεση
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Διεθνή / Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και πολίτες συνεχίζουν τον αποκλεισμό του Κραγκούγιεβατς, σε μια διαμαρτυρία που κορυφώνεται μετά από τρεις μήνες κινητοποιήσεων
LIFO NEWSROOM