«Θα πολεμήσω για το δικαίωμά της να υπάρχει απέναντι σε όποιον λέει το αντίθετο»- Η Τζέιμι Λι Κέρτις μιλά για την τρανς κόρη της

Η Τζέιμι Λι Κέρτις ορκίζεται να «παλέψει» για την τρανς κόρη της- «Το να είσαι γονιός έχει να κάνει με την αγάπη» Facebook Twitter
Φωτ.: Youtube
0

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Τζέιμι Λι Κέρτις μίλησε για την υποστήριξή της στα δικαιώματα των τρανς ατόμων αλλά και τον αγώνα της για να στηρίξει την κόρη της, Ρούμπι Γκεστ.

Η Τζέιμι Λι Κέρτις είναι δεινή υποστηρίκτρια των δικαιώμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και έχει μιλήσει και στο παρελθόν ανοιχτά για τη σχέση της με την κόρη της Ρούμπι, η οποία είναι τρανς και πρόσφατα παντρεύτηκε την αγαπημένη της. Η ίδια η Τζέιμι Λι Κέρτις είχε μιλήσει για τον γάμο τους.

Η ηθοποιός εμφανίστηκε στο Morning Joe του MSNBC με τον οικοδεσπότη Τζο Σκάρμπορο, και κατήγγειλε τη «δαιμονοποίηση» των τρανς ανθρώπων ως «απαίσια και τρομακτική».

«Αυτή η ζωή έχει να κάνει με την αγάπη. Το να είσαι γονιός έχει να κάνει με την αγάπη, και αγαπώ τη Ρούμπι. Την αγαπώ» είπε η Τζέιμι Λι Κέρτις.

Η κόρη της Τζέιμι Λι Κέρτις έκανε coming out ως τρανς γυναίκα το 2020 και μαζί με την μητέρα της έδωσαν μια κοινή συνέντευξη μιλώντας ανοιχτά τον Οκτώβριο του 2021.

«Οι άνθρωποι μου λένε: «Είσαι τόσο υπέροχη που τη δέχεσαι!» Και εγώ απαντώ μα, για τι πράγμα μιλάς; Αυτή είναι η κόρη μου. Αυτός ο άνθρωπος ήρθε σε μένα και μου είπε, «Αυτή είμαι.» Και η δουλειά μου είναι να της πω, «Καλώς ήρθες». Θα πολεμήσω και θα υπερασπιστώ το δικαίωμά της να υπάρχει απέναντι σε οποιονδήποτε ισχυρίζεται ότι δεν το έχει».

Η Τζέιμι Λι Κέρτις μίλησε δε και για μια «πραγματικά δύσκολη στιγμή» που καλείται να αντιμετωπίσει η ΛΟΤΚΙ+ κοινότητα δεδομένης της «απαίσιας πολιτικής ρητορικής». Παραδέχτηκε επίσης ότι μεγαλώνει και μαθαίνει καθημερινά. «Προσπαθώ να μάθω και το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι δεν τα ξέρω όλα», κατέληξε.

«Και εγώ, ξυπνάω κάθε μέρα, λέγοντας: «Δεν τα ξέρω όλα.» Δεν ξέρω πολλά. Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία δεν ξέρω. Και υπάρχουν πολλά από αυτά που πρέπει να μάθω. Πήγα σε ανθρώπους και είπα: «Παρακαλώ, εκπαιδεύστε με, βοηθήστε με να μάθω ποιο είναι το θέμα, γιατί είναι τόσο σημαντικό και ποια είναι η άλλη γνώμη, ώστε να μπορώ να ακούσω και τις δύο πλευρές. Επειδή αν ακούω μόνο τη μία πλευρά ενός επιχειρήματος ή μιας ιδέας, τότε δεν έχω την ικανότητα να σκεφτώ και η όλη ιδέα εδώ είναι ότι μπορούμε να σκεφτούμε, ότι έχουμε μυαλό να σκεφτούμε. Και όπως είπες, πώς το αντιμετωπίζεις αυτό; Δεν υπάρχει εγχειρίδιο. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι χρήσιμοι οδηγοί. Αλλά σε τελική ανάλυση είμαι μαμά» είπε μεταξύ άλλων η Τζέιμι Λι Κέρτις.

Με πληροφορίες του PinkNews/ MSNBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αξία της Hermès ξεπέρασε αυτή της LVMH που είχε προσπαθήσει να την αγοράσει πριν από 15 χρόνια

Διεθνή / Η χρηματιστηριακή αξία της Hermès ξεπέρασε αυτή της LVMH, η οποία είχε προσπαθήσει να την αγοράσει πριν από 15 χρόνια

Η Hermès ξεπέρασε την LVMH σε κεφαλαιοποίηση, ενισχυμένη από την ανθεκτικότητα του μοντέλου της πολυτέλειας, ενώ η LVMH πλήττεται από χαμηλότερα κέρδη λόγω της ποικιλίας εμπορικών σημάτων
LIFO NEWSROOM
Η CIA αποκαλύπτει αρχείο της KGB: Εξωγήινοι μετέτρεψαν σε πέτρα σοβιετικούς στρατιώτες

Διεθνή / Όταν οι εξωγήινοι μετέτρεψαν σε πέτρα σοβιετικούς στρατιώτες - Το αποχαρακτηρισμένο αρχείο της CIA που έγινε viral

Μια έκθεση της CIA αποκαλύπτει την ιστορία σοβιετικών στρατιωτών που φέρεται να μετατράπηκαν σε πέτρα μετά από συνάντηση με εξωγήινο αντικείμενο, προκαλώντας έντονες αντιπαραθέσεις και σκεπτικισμό
LIFO NEWSROOM
«Ο Έντι Ράμα λέει ψέματα στην Ελλάδα»

LiFO politics / «Ο Έντι Ράμα λέει ψέματα στην Ελλάδα»

Ο διπλωμάτης Αλέξανδρος Μαλλιάς, πρώην πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, τα Τίρανα και τα Σκόπια, μιλάει για τις αλλαγές που φέρνει η πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, καθώς και για τις δύσκολες σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία, ειδικά κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Έντι Ράμα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Οι θάνατοι αμάχων στο Σούμι μπορεί να αναγκάσουν την Ουάσινγκτον να αλλάξει στάση απέναντι στον Πούτιν

Διεθνή / Πόλεμος στην Ουκρανία: Η σφαγή στο Σούμι και πώς οι ΗΠΑ μπορεί να αλλάξουν στάση απέναντι στον Πούτιν

Η ασυμφωνία μεταξύ των δολοφονημένων στο Σούμι και της φωτογραφικής χειραψίας Γουίτκοφ-Πούτιν είναι κάτι παραπάνω από προφανής στους περισσότερους παρατηρητές
LIFO NEWSROOM