Θαύμα: η γερμανική εκκλησία επιτρέπει το χάπι της επόμενης μέρας για τα θύματα βιασμού

Θαύμα: η γερμανική εκκλησία επιτρέπει το χάπι της επόμενης μέρας για τα θύματα βιασμού Facebook Twitter
0
Θαύμα: η γερμανική εκκλησία επιτρέπει το χάπι της επόμενης μέρας για τα θύματα βιασμού Facebook Twitter

Η ρωμαιοκαθολική εκκλησία της Γερμανίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι θα επιτρέπει σε ορισμένες περιπτώσεις τη λήψη του χαπιού της επόμενης ημέρας, που περιορίζει τις πιθανότητες μίας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

Η απόφαση αυτή έρχεται ύστερα από το σάλος που είχε ξεσπάσει στη Γερμανία, ύστερα από την άρνηση δύο νοσοκομείων να χορηγήσουν το χάπι, σε ένα θύμα βιασμού.

Ύστερα από τη σύνοδο των Γερμανών επισκόπων, ανακοινώθηκε ότι τα νοσοκομεία θα πρέπει να παρέχουν την κατάλληλη φαρμακευτική και ψυχολογική υποστήριξη σε θύματα βιασμού.

Όπως αναφέρει το Reuters, η εκκλησιαστική παραχώρηση αφορά μόνο το χάπι της επόμενης ημέρας που έχει αντισυλληπτική ιδιότητα, ενώ η απαγόρευση για το χάπι έκτρωσης εξακολουθεί να ισχύει.

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 2010 αποχώρησαν από την ρωμαιοκαθολική εκκλησία της Γερμανίας 81.000 πιστοί, ενώ το 2011 ο αριθμός αυτός ήταν 126.000.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM