Η δημοσιογράφος Λίλι Γκρούμπερ επιτέθηκε στην Τζόρτζια Μελόνι για την «πατριαρχική φιγούρα της» με αφορμή μια νέα γυναικοκτονία που συγκλόνισε την Ιταλία.
Χθες, Δευτέρα, το βράδυ, η δημοσιογράφος και πολιτική αναλύτρια Λίλι Γκρούμπερ, στην τηλεοπτική της εκπομπή που μεταδίδεται από το ιδιωτικό δίκτυο La 7, δήλωσε ότι η πρωθυπουργός της χώρας Τζόρτζια Μελόνι «αποτελεί έκφραση της πατριαρχικής κουλτούρας» και πρόσθεσε ότι «επέλεξε να την αποκαλούν "ο πρωθυπουργός της χώρας", παρά το ότι είναι η πρώτη γυναίκα που ηγείται της ιταλικής κυβέρνησης» στον απόηχο της γυναικοκτονίας.
Έτσι, η Τζόρτζια Μελόνι αποφάσισε να αναρτήσει στο Instagram φωτογραφία στην οποία απαθανατίστηκε με την κόρη της, λίγο μετά την γέννησή της, την μητέρα της και την γιαγιά της.
Στο κείμενό της, η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπογραμμίζει ότι «δεν ξέρω πώς καταφέρνουν κάποιοι άνθρωποι να βρίσκουν το θράσος να χρησιμοποιούν και τις πιο φοβερές τραγωδίες για να επιτεθούν στην κυβέρνηση. Τώρα η νέα, ιδιαίτερη θεωρία, που υποστήριξε η Λίλι Γκρούμπερ στη χθεσινοβραδινή της εκπομπή, είναι ότι εγώ είμαι έκφραση μιας πατριαρχικής κουλτούρας, όπως συμπεραίνεται ξεκάθαρα από τη φωτογραφία αυτή, η οποία παρουσιάζει τέσσερις γενιές "πατριαρχικής κουλτούρας". Πραγματικά, δεν έχω λόγια».
Η Τζούλια Τσεκετίν δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της, Φιλίπο Τουρέτα, λίγες μόλις ημέρες πριν πάρει το πτυχίο της, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις στην Ιταλία για τη νέα γυναικοκτονία.
Ο δράστης της γυναικοκτονίας συνελήφθη στην Γερμανία, κοντά στην Λειψία και αναμένεται να εκδοθεί στην Ρώμη τις επόμενες ημέρες. Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας βρήκε την δύναμη να απευθύνει έκκληση σε όλες τις γυναίκες που είναι θύματα λεκτικής και σωματικής βίας: «Μιλήστε, καταγγείλετε το τι περνάτε, μόνον έτσι μπορεί να σωθεί η ζωή σας», είπε χαρακτηριστικά.
Από την αρχή του χρόνου στην Ιταλία έχουν σημειωθεί 105 γυναικοκτονίες. Σχεδόν όλες οι γυναίκες δολοφονήθηκαν από πρώην και νυν συντρόφους, ή από άτομα του συγγενικού τους περιβάλλοντος.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
-Εάν είστε επιζώσα ενδο-οικογενειακής ή άλλου είδους έμφυλης βίας ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο [email protected]