Wind Media: Η απάτη-πυραμίδα με «σίγουρα λεφτά για λίγα likes τη μέρα» ξεγέλασε αμέτρητους Έλληνες

Wind Media: Η απάτη-πυραμίδα με «σίγουρα λεφτά για λίγα likes τη μέρα» ξεγέλασε αμέτρητους Έλληνες Facebook Twitter
0

Τους απατεώνες πίσω από την διαδικτυακή «πυραμίδα των like», της Wind Media, και τους πιθανούς Έλληνες συνεργούς στο ελληνικό ίντερνετ, αναζητά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στον απόηχο του colpo grosso που έπιασε στα δίχτυα του χιλιάδες Έλληνες. 

Με έδρα την Σιγκαπούρη, επιτήδειοι έπειθαν αφελείς στον Ιστό πως θα μπορούσαν να βγάζουν μηνιαίο εισόδημα άνω των 765 ευρώ, με μοναδικό αντικείμενο εργασίας να κάνουν απλώς μερικά like μέσα στην ημέρα σε συγκεκριμένους λογαριασμούς στα social media.

Κοινώς οι απατεώνες έπειθαν τα θύματά τους - που στην Ελλάδα ενδέχεται να αγγίζουν ακόμα και τις 10.000 - ότι θα εργάζονταν για να βάζουν από τους πραγματικούς τους λογαριασμούς πληρωμένα likes. Η παγίδα στηνόταν μεθοδικά και οι επιτήδειοι έπειθαν αρκετούς πως για να μπουν στην «εταιρεία» και να αρχίσουν να πληρώνονται, έπρεπε πρώτα να καταβάλλουν εκείνοι, ως μελλοντικοί εργαζόμενοι, τουλάχιστον 600 ευρώ στην εταιρεία, δήθεν για να αγοράσουν κάποια απαραίτητα πακέτα. 

Η πληρωμή γινόταν μέσω ηλεκτρονικών πορτοφολιών και τα κέρδη των απατεώνων σε βάρος των θυμάτων τους, ενδέχεται να αγγίζουν τα 7 εκατομμύρια ευρώ. 

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και αναλυτές της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναζητούν τώρα τους ιθύνοντες αλλά και τους μεσάζοντες της διαβόητης Wind Media στην Ελλάδα, ενώ οι καταγγελίες στο εσωτερικό συσσωρεύονται. 

Το ιστορικό

Εδώ μήνες, απατηλές διαφημίσεις και παραπλανητικά σχόλια σε κορυφαίες πλατφόρμες όπως το Instagram και το TikTok, υπόσχονταν σταθερό εισόδημα με «μόνο 15 likes την ημέρα» σε εταιρικές σελίδες και προφίλ influencers. Για μπουν στο υποτιθέμενο κύκλωμα, οι απατεώνες ζητούσαν από τους στόχου τους να αγοράσουν «πακέτα» που κυμαίνονταν από 600 ευρώ έως 3.000 ευρώ. Ανάλογα με την αρχική επένδυση και την απόδοση τους στη συνέχεια, τα λεφτά που θα μπορούσαν να βγάλουν θα μπορούσαν να φτάσουν και τις πολλές χιλιάδες ευρώ ανά μήνα, υποστήριζαν οι επιτήδειοι. 

Εκτιμάται ότι ακόμα και 10.000 Έλληνες ενδέχεται να έπεσαν στην παγίδα, καταβάλλοντας εκατοντάδες ευρώ για τα δήθεν πακέτα - σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια και κρυπτονομίσματα. Αφού συγκεντρώθηκαν εκατομμύρια, οι επιτήδειοι έκλεισαν ακαριαία την πλατφόρμα τους και έγιναν «καπνός». Η ιστοσελίδα της Wind Media είναι εδώ και ημέρες ανενεργή. Οι καταγγελίες συνεχίζουν να πληθαίνουν. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κρίση στη Γεωργία βαθαίνει με την εκλογή πρώην ποδοσφαιριστή στην προεδρία

Διεθνή / Βαθαίνει η κρίση στη Γεωργία- Εξελέγη πρώην ποδοσφαιριστής για την προεδρία

Η εκλογή Καβελασβίλι και η γενικότερη πολιτική αστάθεια έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, που κατηγορούν τη γεωργιανή κυβέρνηση για οπισθοδρόμηση στη δημοκρατία
LIFO NEWSROOM