Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας φυλάσσεται η σορός του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας φυλάσσεται η σορός του Κιμ Γιονγκ Ναμ Facebook Twitter
0

Οι αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν έχουν ακόμη καθορίσει την αιτία θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Στο μεταξύ, τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα στο νεκροτομείο όπου φυλάσσεται η σορός του, ενώ αναμένεται να γίνει η επίσημη ταυτοποίηση. 

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της κυβέρνησης της Μαλαισίας έχει δηλώσει ότι το θύμα ταυτοποιήθηκε ως ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, αν και ακόμη δεν έχει αναγνωριστεί επισήμως η σορός. «Τα αίτια του θανάτου και η ταυτοποίηση εξακολουθούν να εκκρεμούν», δήλωσε ο δρ Νουρ Χίσαμ Αμπντουλά γενικός διευθυντής υγείας του υπουργείου Υγείας της Μαλαισίας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο οποίος ζούσε στο Μακάο υπό την προστασία της Κίνας, δολοφονήθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ την προηγούμενη Δευτέρα. Νοτιοκορεάτες και Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι πράκτορες από τη Βόρεια Κορέα τον δολοφόνησαν. 

Στο μεταξύ ακόμη σήμερα φρουροί βρίσκονται έξω από το νοσοκομείο της Κουάλα Λουμπούρ, όπου βρίσκεται η σορός του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Οι μαλαισιανές αρχές τονίζουν ότι δεν μπορούν να παραδώσουν το πτώμα στην Πιονγιάνγκ, αν δεν εμφανισθεί πρώτα κάποιος συγγενής του, προκειμένου να γίνει η επίσημη ταυτοποίηση μέσω της λήψης DNA.


Σημειώνεται πως τη Δευτέρα, αναμενόταν να φτάσει στην Κουάλα Λουμπούρ ο μεγαλύτερος γιος του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο Κιμ Χαν Σολ, από το Μακάο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα επιτίθεται λεκτικά στις ΗΠΑ για τον εμπορικό πόλεμο: «Έχετε ζήσει πέρα από τις δυνατότητές σας και επωφεληθήκατε από την παγκοσμιοποίηση»

Διεθνή / Κίνα προς ΗΠΑ: «Σταματήστε την γκρίνια – Ωφεληθήκατε από την παγκοσμιοποίηση»

Καθώς ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ–Κίνας κλιμακώνεται, η Κίνα καλεί τις ΗΠΑ να σταματήσουν να παριστάνουν το θύμα - Τι σημαίνουν οι νέοι δασμοί για την παγκόσμια οικονομία και τεχνολογία;
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Νέος χάρτης «κόβει» το Αιγαίο στα δύο – Προς ολοκλήρωση το θαλάσσιο σχέδιο της Άγκυρας

Διεθνή / Η Τουρκία παρουσιάζει δικό της θαλάσσιο χάρτη – Χωρίζει το Αιγαίο στη μέση, βάσει «Γαλάζιας Πατρίδας»

Η Τουρκία φέρνει νέο θαλάσσιο χάρτη στο προσκήνιο, βασισμένο στη «μέση γραμμή» του Αιγαίου, εντείνοντας τις γεωπολιτικές εντάσεις με την Ελλάδα.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Κριτική για την «γυναικεία πτήση» της Blue Origin στο διάστημα: «Παραπάνω από παρωδία»

Διεθνή / Κριτική για την «γυναικεία πτήση» της Blue Origin στο διάστημα: «Τι προσέφεραν, στην πραγματικότητα;»

Έιμι Σούμερ, Ολίβια Γουάιλντ, Ολίβια Μαν, Έμιλι Ραταϊκόφσκι μεταξύ των διασημοτήτων που αντέδρασαν - Ανελέητο τρολάρισμα και στο διαδίκτυο για το μήνυμα του πολυσυζητημένου διαστημικου ταξιδιού της Blue Origin
LIFO NEWSROOM
Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ με την Κίνα θα μπορούσε να είναι καλός για την Ινδία

Διεθνή / Η Ινδία θα μπορούσε να κερδίσει από τον εμπορικό πόλεμο Τραμπ - Κίνας

Ενώ η Ινδία ονειρεύεται να γίνει ένα νέο εργοστάσιο για τον κόσμο, οι κατασκευαστές της αγωνίζονται να βρουν ειδικευμένους εργάτες, να εξασφαλίσουν εξαρτήματα και να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία.
LIFO NEWSROOM