Γυαλιά καρφιά

Γυαλιά καρφιά Facebook Twitter
0

Παρότι ο Midnight ήταν ο κολλητός μου, εκείνο τον καιρό στη σκέψη μου είχα μόνο τον πρώην άντρα της No Body. Ήταν βέβαια αναμενόμενο ό,τι συνέβη, το πέος του είχε κατέβει καιρό τώρα σε απεργία. Αλλά ήταν νορμάλ. Η αντρική λίμπιντο σήμερα έχει μειωθεί κατά 25%. (Ορμόνες στα τρόφιμα, μια επικίνδυνη για την αντρική σεξουαλικότητα τοξίνη στις συσκευασίες των φαγητών, κινητό τηλέφωνο, άγχος, πολλές ώρες εργασίας, άσε...) Η γυναικεία λίμπιντο, όμως, δεν καταλαβαίνει από αυτά, αντίθετα, οι γυναίκες σήμερα γίνονται υπερσεξουαλικές. Άρα, τι κάνεις όταν το καλό σου αρσενικό κατεβαίνει σε απεργία; Το πετάς; Για ένα άλλο αρσενικό; Ναι. Συνήθως έτσι γίνεται. Έστω κι αν του αναγνωρίζεις κάθε δικαίωμα να είναι άνθρωπος.

Αγχωνόμουν γιατί οι άντρες, όταν κάποιος κλέβει τη γυναίκα τους, ψυχολογικά τραβούν κάτι ζεϊμπεκιές. Η τρίτη αιτία θανάτου παγκοσμίως είναι η αυτοκτονία και οι περισσότεροι αυτόχειρες αυτοκτονούν όταν τους εγκαταλείπει η σύντροφός τους. Παρεμπιπτόντως, αν σας έχει πιάσει μια τάση να αυτοκτονήσετε και θέλετε να μιλήσετε με ψυχολόγο, καλέστε τη γραμμή αυτοκτονίας της οργάνωσης Κλίμακα: 801 801 9999. (Τώρα, αν το έχετε πάρει απόφαση να αυτοκτονήσετε, είναι αμετάκλητη, και ψάχνετε την πιο σίγουρη μέθοδο, στείλτε mail σε μένα, έχω βοηθήσει κόσμο). Οι έρευνες δείχνουν ότι όταν οι γυναίκες, αυτές οι drama queens, απειλούν να αυτοκτονήσουν, τελικά το πολύ να πάρουν μερικά Depon, ενώ, όταν οι άντρες απειλούν να αυτοκτονήσουν, τελικά το κάνουν. Βέβαια, ο χωρισμός εξαρτάται σε ποια φάση της ζωής σου θα σε βρει. Όσο μεγαλώνεις κι ωριμάζεις συναισθηματικά, τόσο σου κοστίζουν περισσότερο αυτά τα θέματα. Μια εξηντάρα αναγνώστριά μου μού το έκανε σαφές τις προάλλες που είχα τα γενέθλιά μου. «Τώρα ξεκινάει η ζωή σου» μου είπε. Μετά τα τριάντα πέντε, έλεγε, η γυναίκα σταματά να έλκεται από ένα ωραίο σώμα, και ψάχνει ένα ωραίο μυαλό να τη διεγείρει. «Και στα εξήντα, που το ερωτικό έχει εξασθενίσει, οι άνθρωποι φλερτάρουν ψυχή με ψυχή. Κι όταν ερωτευτείς μια ψυχή, τόσο πιο δύσκολο είναι να τη χάσεις». (Δεν ξέρω. Με την ατυχία που με δέρνει, στα εξήντα το σώμα θα ερωτεύομαι - και δεν θα μου κάθεται τότε.)

Ήλπιζα να είναι μία φάση. Η No Body να ζήσει στο φουλ τον έρωτά της με τον Midnight, το θέμα να ξεφουσκώσει και να επιστρέψει στον άντρα της. Φυσικά, όλοι λένε ότι όταν ραγίσει το γυαλί δεν ξανακολλάει. Εγώ, απ' την άλλη, έμαθα στη ζωή μου τα γυαλικά μου να τα κουβαλάω ραγισμένα. Τις προάλλες, στα γενέθλια μου, ήμουν σε ένα κλαμπ. Κι ήταν και του Αγίου Βαλεντίνου κι ήρθαν και με βρήκαν εκεί οι τέσσερις καλοί μου πρώην, οι δυο μεγάλες μου σχέσεις και δυο σχεσούλες. Με αγκάλιαζαν, με πείραζαν, με έθαβαν μεταξύ τους, μιλούσαν για τις τωρινές τους σχέσεις, σκεφτόμουν πόσο τους αγαπούσα, ότι είναι οι άνθρωποί μου, πάει και τελείωσε. Όσοι δεν μας γνώριζαν τότε που τα είχαμε, σήμερα θα πιστεύουν ότι κάνω κάποιο είδος ιδανικής σχέσης για να κρατώ τόσο καλούς μου φίλους τους πρώην μου. Το αντίθετο. Αυτοί οι πρώην μου, οι καλοί μου πρώην, είναι τα χιλιοραγισμένα μου γυαλιά. Κάθε φορά που ράγιζαν, τα γυάλιζα και τα ξανάβαζα στο σκρίνιο. Και όταν έσπασαν εντελώς, πάλι κράτησα κομμάτια τους κάπου στη ζωή μου. «Γιατί δεν τα πετάς;» με ρωτάει η μαμά μου, «άχρηστα είναι, παλιαντζούρες». Ίσως. Αλλά τα πλήρωσα ακριβά. Με πάθη, ζήλειες, απιστίες, χωρισμούς, τηλεφωνήματα, πολλά τηλεφωνήματα, επανασυνδέσεις και ξανά χωρισμούς. Τώρα να τα πετάξω; Τα ξεσκονίζω, τα γυαλίζω, πάντα είναι κάπου δίπλα μου, στο διπλανό σκρίνιο. Τα χρειάζομαι. Φυσικά και τον χρειάζομαι κι εγώ τον πρίγκιπα, τα βράδια εξακολουθώ να του λέω «δεν σε γνώρισα ποτέ μου, αλλά μου λείπεις». Όμως εκείνος είναι το όνειρο. Τα ραγισμένα μου γυαλιά είναι τα σημαντικά, το story μου. Με ωριμάζουν, με προσδιορίζουν, στις ρωγμές τους έχω δει τα όριά μου, τις αδυναμίες μου και τη ζωή όταν φεύγει μέσα απ' τα χέρια μου. Το συνειδητοποίησα τότε που ράγισε και το καλύτερό μου, το πολύτιμό μου, το κρυστάλλινό μου: οι ανθρώπινες σχέσεις είναι τόσο εύθραυστες. Χρειάζονται ένα τσακ, μία στιγμή, έναν λάθος χειρισμό για να ραγίσουν. Κι όσο πιο πολύτιμες σού είναι, τόσο πιο εύκολα ραγίζουν. Λένε βέβαια ότι τα καλά κρύσταλλα είναι αυτά που ραγίζουν πιο εύκολα, αλλά δεν σπάνε εύκολα. Και κάπως έτσι, η No Body και ο άντρας της πιάστηκαν τώρα πιο σφιχτά από τη ραγισμένη τους σχέση. Μέχρι που άρχισαν να πέφτουν ένα-ένα κάτω τα κομμάτια. Αμήχανοι τα σήκωσαν και τα κοίταξαν προσεκτικά στο φως κι είδαν ότι διαθλούν το ουράνιο τόξο. «Θεέ μου» είπαν σοκαρισμένοι, «είχαμε τόσο όμορφη σχέση». Και χώρισαν.

(συνεχίζεται)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ