Καλοχωρισμένοι & Κακοχωρισμένοι

Καλοχωρισμένοι & Κακοχωρισμένοι Facebook Twitter
0

Όχι, δεν ήταν καριερίστες γυναίκες που βγήκαν έξω να τα πιουν για να διώξουν το στρες. To βλέμμα και των δύο έλεγε «με πήδηξαν στο πανεπιστήμιο κι αντί για πτυχίο πήρα μωρό, άντρα και ταπείνωση μπροστά στη γενιά του Πολυτεχνείου και του φεμινισμού». (Για την ιστορία, παλιές φοιτητικές φήμες έλεγαν ότι η κολλητή της μαμάς του Valkanioniki sto Pi προσπάθησε αρχικά να συνδυάσει τη μητρότητα με τις σπουδές, μέχρι που το πρώτο παιδί της, η Ντακότα, σφήνωσε το μωρό στον ανεμιστήρα του αμφιθεάτρου όπου το είχαν κρύψει κατά την παράδοση μαθήματος.)

Ξεκαθάρισαν βέβαια του αγνώστου όχι ότι ήταν τίποτα τσούλες μικρές κι εκείνος είπε δεν του πέρασε απ' το μυαλό αυτό, είναι παγκοσμίως γνωστό από τα χρόνια του πανεπιστημίου ότι οι τσούλες έλκονται από τα έντονα χρώματα, όπως το φούξια και το πράσινο του λάιμ, όπως του είχε πει ένας συμφοιτητής του για να τις ξεχωρίζει, κι ορίστε, εκείνες φορούσαν άσπρο και μαύρο. Μετά είπε κι εκείνος τα δικά του, ότι άφησε με τη σειρά του κάποια έγκυο, αλλά μετά το πανεπιστήμιο και μετά τον γάμο, και κατά τα σαράντα τους, χώρισαν. Καθώς περνούσαν οι ώρες έπιναν περισσότερο κι έλεγαν για την ερωτική ζωή των παντρεμένων. («Μπορώ να δανειστώ κάτι που δεν χρησιμοποιείς ποτέ;» ρώτησε απελπισμένη ένα βράδυ η μαμά του Valkanioniki sto Pi τον άντρα της, «Τι;» είπε εκείνος, «Το πέος σου».)

Άσε τα παιδιά. Και οι τρεις είχαν μετανιώσει που τα έκαναν. Η φίλη της μητέρας του Valkanioniki sto Pi είπε για τα δικά της που βγήκαν το ένα γκέι και το άλλο λεσβία, η μητέρα του Valkanioniki sto Pi είπε για τον γιο της, ότι ονειρεύεται σαν μάνα τη μέρα που θα σταματήσει να αυνανίζεται μπροστά στο κομπιούτερ, θα ανοίξει επιτέλους την πόρτα του δωματίου του και θα της ανακοινώσει «μάνα, μάντεψε τι πρόκειται να κάνω αύριο. Να γίνω παραγωγικό μέλος της κοινωνίας». Ο Χωρισμένος είπε ότι τον δικό του γιο τον έχει γυρίσει σε έναν σκασμό ψυχολόγους από μικρό, οι οποίοι του ανακοίνωναν απλά κι άλλα συμπλέγματα που έχει και καμιά περαιτέρω αλλαγή, πέραν του γεγονότος ότι υιοθέτησε για μονογραφή πλέον το ΝΝP (Nikos No Problem)-για ξεκάρφωμα.

Όσο περνούσε η ώρα, η μαμά του Valkanioniki sto Pi σκεφτόταν ότι ο Χωρισμένος ήταν ο ιδανικός άντρας, αλλά ίσως να της δημιουργήθηκε αυτή η εντύπωση γιατί ήταν αλλήθωρος και κοιτούσε ταυτόχρονα με το ένα μάτι τα μάτια της και με το άλλο το στήθος της - οι συνηθισμένοι άντρες κοιτάζουν μια το ένα μια το άλλο όταν σου μιλούν και σου προκαλούν ναυτία.

Χωρισμένος λοιπόν, σκεφτόταν. Οι χωρισμένοι άντρες δεν φοβούνται τη δέσμευση. (Έχουν προγραμματιστεί να επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος ξανά και ξανά μέχρι τα βαθιά γεράματα.) Yπάρχουν οι καλοχωρισμένοι κι οι κακοχωρισμένοι. Οι κακοχωρισμένοι είναι εκείνοι που τους έφαγε η πρώτη γυναίκα το σπίτι, η δεύτερη το εξοχικό, κι αν υπήρξε και τρίτη, το αυτοκίνητο, άρα δεν έχει μείνει τίποτα για φάγωμα, παρ όλα αυτά σε στραβοκοιτάζουν κάθε τόσο μήπως εσύ τους τζουρνέψεις κανέναν αναπτήρα. Περνάνε καιρό με τον δικηγόρο και τον ψυχαναλυτή τους κι έχουν τις τσέπες γεμάτες Atarax. Παρ' όλα αυτά, προτιμώνται από τους καλοχωρισμένους. Γιατί οι καλοχωρισμένοι περνάνε καιρό με την πρώην τους. Περνά απ' το σπίτι να πάρει τα παιδιά, επί τη ευκαιρία τους πλένει τα πιάτα, τους μαγειρεύει, μπορεί να κάνουν και κανένα σεξ μεταξύ τους, απλά γιατί δεν πιάνεται. Ο καλοχωρισμένος είναι περήφανος για τη σουηδική του σχέση με την πρώην του κι αργά ή γρήγορα θα σε γνωρίσει σε εκείνην και για να ακούσει τη γνώμη της και για να φανεί ακόμη πιο «προχώ». Ε, κι η πρώην σύζυγος σε βρίσκει πάντα λίγη για τον αγαπημένο πρώην της - συγκεκριμένα άσχημη, ανοικοκύρευτη, ηλίθια και βλάχα.

Η μάνα του Valkanioniki sto Pi, μέχρι να ολοκληρώσει το δέκατο τρίτο κοκτέιλ της το είχε αποφασίσει. Ναι, εγκατέλειπε για πάντα την οικογένειά της κι έφευγε με τον Χωρισμένο, μ' αυτή την επίσης πληγωμένη καρδιά και το ανακοίνωσε στη φίλη της καθώς την άφηνε σύξυλη μόνη της στο μπαρ. Ο desparate και η desperate βέβαια δεν κάνουν απαραίτητα το ιδανικό ζευγάρι επειδή είναι ισότιμη η σχέση. Δεν είναι απαραίτητα ικανοί καν για μια νύχτα σεξ με αμοιβαίο φαν. Επέστρεψε σπίτι της ξημερώματα. Εκτός απ' το χανγκόβερ και ψυχολογικά από εκείνο το σεξ, τ' άλλα παρέμειναν ίδια στη ζωή της. Ο άντρας-πουφ που τον είχε πάρει ο ύπνος πάλι μπροστά απ' την τηλεόραση και δεν είχε προσέξει καν ότι έλειπε η γυναίκα του και τα παιδιά- αποτυχημένα γενετικά πειράματα. Γιατί έτσι συμβαίνει πάντα. Αποφασίζεις επιτέλους μια μέρα να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου και να τρέξεις μακριά και σε βρίσκουν μόλις δυο τετράγωνα πιο πέρα ισοπεδωμένη από απορριμματοφόρο του δήμου, απλά γιατί «εδώ ανήκεις και δεν έχεις να πας πουθενά». Είναι ο νόμος του Αϊ Σιχτίρ Κι Εσύ Μέρφι.

(συνεχίζεται)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ