Sweet November

Sweet November Facebook Twitter
0

Το κορίτσι-γραμμόφωνο, βέβαια, προσπάθησε να πάρει πίσω το αγόρι-λαμπατέρ. Γιατί η αλήθεια είναι ότι εκτιμάς κάτι μόνο όταν το χάσεις. Άλλοι λένε ότι είναι απλά εγωιστικό το θέμα - δεν ξέρω. Ένα βράδυ που εκείνος κοιμόταν, του έστειλε 115 sms που έγραφαν μόνο «αν δεν θες να μιλάμε πια, πες το μου τώρα». Το επόμενο πρωί θεώρησε ότι εκείνος δεν της μιλά πια και του έστειλε στο σπίτι δώρο στιχάκια που είχε γράψει για εκείνον. «To αρκουδάκι δεν μπορεί να σε αγκαλιάσει κι αυτό, αλλά μερικές φορές είναι το μόνο που έχεις». «Αν δεν μπορώ να ακούσω τον χτύπο της καρδιάς σου, είναι γιατί έχεις απομακρυνθεί πολύ από μένα». «Όλα ήταν πιο όμορφα όταν αντανακλούσαν στα μάτια σου». Το αγόρι-λαμπατέρ της απάντησε κι αυτός με ένα δώρο. Το βιβλίο Οι περιοχές των σφαλμάτων σας του Γουέιν Ντίερ. Το κορίτσι-λαμπατέρ κατάλαβε ότι με αυτό τον τρόπο της έλεγε ότι ήταν ένα σφάλμα ολόκληρη, και αποσύρθηκε απ' τη ζωή του και το ταχυδρομείο του. Η απόρριψη αυτή, πάντως, τη βοήθησε να φτιάξει χαρακτήρα, να σταματήσει να προδίδει και να εξαφανίζεται απ' τις σχέσεις και να γίνει καλύτερος άνθρωπος· μια μέρα, μάλιστα, μάζεψε όλα τα παλιά της ρούχα να τα δώσει στους άστεγους, αλλά μετά άλλαξε γνώμη γιατί σκέφτηκε ότι ποτέ δεν είχε δει άστεγο να ντύνεται με μίνι με πούλιες, χρωματιστές φο γούνες και διχτυωτά καλσόν, όπως εκείνη.

Το αγόρι-λαμπατέρ ήταν πολύ θυμωμένο. Στην πραγματικότητα ήθελε να πάει στο σπίτι της να της βγάλει το μαλλί. Του απαντούσα όχι με Ντίερ, αλλά με Ντράιντερ (Γουίντι Ντράιντερ. Ψυχολόγος κι αυτός). «Ο Βασιλιάς Κανούτ ήταν νοσηρά θυμωμένος όταν πρόσταξε την παλίρροια να αποσυρθεί. Ο θυμός του δεν είχε κανένα αποτέλεσμα - και βράχηκαν και τα πόδια του».

Το αγόρι-λαμπατέρ έπρεπε να βρει άλλο κορίτσι επειγόντως, για να μην ξανακλειστεί στον εαυτό του. «Μα πού να βρω;» με ρωτούσε. «Ποια θα μείνει με ένα αγόρι-λαμπατέρ;». Το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας είναι να του βάζουμε ταμπέλες. Παλιότερα έβλεπα κι εγώ τον εαυτό μου σαν ένα κάθαρμα. Πράγμα που ήταν λάθος, εφόσον ήμουν ok άτομο τον περισσότερο καιρό και κάθαρμα τις λιγότερες φορές. Έτσι κι εκείνος έβλεπε τον εαυτό του σαν λαμπατέρ, αλλά η αλήθεια είναι ότι έξι στις επτά μέρες της εβδομάδας ήταν νορμάλ άντρας. Αποφασίσαμε με τη Φουρνάρισσα να βάλουμε μια αγγελία σε σελίδες γνωριμιών. Πουθενά δεν αναφέραμε «αγόρι-λαμπατέρ ζητά...».

Eυτυχώς, την ίδια περίοδο η αναγνώστρια Maria Dolkou Pacino (έχει συγγενεύσει με γάμο με τη γνωστή οικογένεια Pacino και τώρα απλά χαλαρώνει, ταξιδεύει και διαβάζει LifΟ) μου είχε στείλει λεξικό για τις προσωπικές αγγελίες των γυναικών. (Απόσπασμα απ' το λεξικό. 40άρα=49. Περιπετειώδης=Έχει κοιμηθεί με τους πάντες. Αθλητική=Χωρίς βυζιά. Μέτριας εμφάνισης=Μπάζο. Όμορφη=Παθολογική ψεύτρα. Μεταδοτικό χαμόγελο=Παίρνει Prozac. Συναισθηματικά ισορροπημένη=Ο ψυχίατρος τής δίνει και κάτι άλλα χάπια. Πανέξυπνη, δυναμική και πνευματώδης=Άσχημη. Πετυχημένη καριερίστα=Ασέξουαλ. Ελεύθερο πνεύμα = Ναρκομανής. Να γίνουμε πρώτα φίλοι=Πρώην τσούλα. Ευχάριστη=Εκνευριστική. Ανοιχτόμυαλη=Απελπισμένη. Εξωστρεφής=Μιλά δυνατά και σε φέρνει σε αμηχανία. Παθιασμένη=Μεθάει άσχημα. Παραδοσιακή=Όχι πίπες).

Το αγόρι-λαμπατέρ όμως άρχισε να τις συναντά όλες που του απαντούσαν στην αγγελία του ανεξαιρέτως. Γιατί το πρώτο που κάνει ένας πληγωμένος άντρας είναι να απατήσει εκείνη που τον πλήγωσε με την πρώτη τυχούσα. Κι η πρώτη τυχούσα ήταν η Άλκηστη. Έκανε κανονικό σεξ μαζί της, μετά από πολλά χρόνια. Δεν ξέρω πώς πήγε εκείνο το σεξ, το αγόρι-λαμπατέρ πάντως θεώρησε ότι η άγνωστη ειρωνεύτηκε το μέγεθος του πέους του, γιατί κάποια στιγμή που εκείνη άφησε μια κραυγή και το αγόρι-λαμπατέρ σταμάτησε το σεξ και ρώτησε «Σε πόνεσα;», «Ναι, σιγά», είπε εκείνη, «ο μετροπόντικας. Σιγά μη χτύπησες και νεφρό».

Μετά την Άλκηστη, το αγόρι-λαμπατέρ γνώρισε την Ελένη που ήταν 30άρα (δηλαδή 39άρα) κι ήθελε να κάνει οπωσδήποτε παιδί. Στο πρώτο τους ντέιτ τον κοίταξε με πάθος, έβγαλε ένα προφυλακτικό από την τσέπη της και του έκανε μπροστά μια τρύπα με τα δόντια της. Με αυτά και με τ' άλλα, όμως, ξέχασε εντελώς το βίτσιο του - να παριστάνει απλά το λαμπατέρ όταν έκαναν σεξ οι άλλοι. Από τον θυμό του και την ανάγκη του να απατήσει το κορίτσι-γραμμόφωνο είχε αποκτήσει επιτέλους μια νορμάλ σεξουαλική ζωή και δεκάδες τρελές γκόμενες γύρω του. Τόσο τρελές, που πέρασε κι ένα διάστημα που μου έγραφε ότι μπορεί και να είναι γκέι. «Εννοώ ότι θα το έκανα, αν δεν είχα άλλη επιλογή. Για παράδειγμα, αν ήμουν φυλακή, θα το δοκίμαζα». Και τότε εμφανίστηκε εκείνη. Ένα κορίτσι που γνώρισε στο ίντερνετ. Το πρώτο κορίτσι με το οποίο έκανε cyber sex ever. Ήταν πολύ αγχωμένος τη μέρα που θα συναντιούνταν για πρώτη φορά από κοντά. «Ξέρεις πώς είναι;» μου έγραφε. «Σαν να κάνεις blind date και την ίδια στιγμή να έχεις κάνει άπειρες φορές σεξ με την άλλη. Πώς να της συμπεριφερθείς;» Είναι να τρελαίνεσαι...

(συνεχίζεται)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ