Αληθινό γκουρμέ

Αληθινό γκουρμέ Facebook Twitter
0

Πέμπτη,12/03

Λαμβάνω ένα τέλειοπακέτο από τη Θεσσαλονίκη. Οι αδελφοίΧαΐτογλου στέλνουν ένα goodybag με ένα μακεδονικό χαλβάγεύση βανίλια σε ρετρό υπέροχο τσίγκινοκουτί, ένα ταχίνι με κακάο και ένα βιβλίομε συνταγές με βάση το ταχίνι από το σεφΝίκο Κατσάνη. Ο χαλβάς παραμένει κλειστός,αλλά το ταχίνι με κακάο είναι μια έκπληξη.Βελούδινη πάστα με έντονη γεύση κακάο.Σαν μερέντα, αλλά πιο ωραίο. Μέχρι τομεσημέρι όλοι στο γραφείο αποθρασύνονταικαι ο ένας μετά τον άλλον βουτούν τοδάχτυλο στο βαζάκι με το καφετίαριστούργημα. Μέχρι το απόγευμα δενμένει τίποτα. Στο βιβλίο σημειώνωσυνταγές που μου αρέσουν. Σκορδαλιάψωμιού και καρύδια, κολοκυθοκεφτέδες,μπιφτέκια λαχανικών, στριφτή ταχινόπιτακαι μείγμα χαλβά με δαμάσκηνα. Δεν έχειμείνει χαλβάς κακάο ούτε για δείγμα.Κοράκια οι συνάδελφοι, δεν ξαναφέρνωτίποτα...

Παρασκευή, 13/03

Η Νάνσυ με πηγαίνεικάπου που μου το έχει τάξει ένα χρόνοτώρα. Έπρεπε πρώτα να περάσω τις εξετάσειςβέβαια, να πληρώ τις προϋποθέσεις καιμετά να μου αποκαλυφθούν μερικά μυθικάταβερνάκια, αληθινά γκουρμέ σε κάτιστοές. Απ' ό,τι φαίνεται πέρασα, γιατίσήμερα είμαι στην πλατεία Κάνιγγος καιθα βρεθούμε στον Κρητικό. Μπαίνουμε,εκείνη χαιρετάει τα πλήθη, εγώ με ταδέκα κινητά και τα χαρτιά από τη δουλειάσφηνώνομαι και προσηλώνομαι. Έρχεταιτο αφεντικό, απαριθμεί τι έχει βγάλειη κουζίνα. Πατάτα οφτή, ντάκο, χόρτα,μαραθόπιτες, ντοματίνια γεμιστά μετυρί, απάκι, φασόλια με σπανάκι καισέσκουλα, ντολμαδάκια, τηγανητές ελιές,χωριάτικα λουκάνικα και πάει λέγοντας.Τρώμε και πίνουμε ρακή «κάποτε εδώ δίπλαήταν ένα sex shop,ερχόμαστε εδώ είκοσι χρόνια, ήσουναγέννητος εσύ». Περνάμε μοναδικά καισκέφτομαι πως κανένα εστιατόριο στηνΕλλάδα δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρεινα φτάσει τη μαγεία της ελληνικήςταβέρνας. Εδώ όλα είναι αληθινά καιέρχονται από κάπου από το παρελθόν.Υπάρχει συνέχεια, κανείς δεν δυσκολεύεταιούτε να τα μαγειρέψει ούτε να τα φτιάξει.Respect σε ένα από τα ωραιότεραπράγματα που έβγαλε ποτέ η Ελλάδα. Τοφινάλε του γεύματος είναι μια πίτασφακιανή, ίσως η καλύτερη που έχω φάειστη ζωή μου. Τραγανή, φρεσκοτηγανισμένη,ένα λεπτό στρώμα αφράτου τυριού και μιαδαντέλα από μέλι στην κορφή. Έχω σκάσειαπό το φαΐ, αλλά δεν αφήνω ούτε ένακομμάτι στο πιάτο. Η Κρήτη βρίσκεταιστην Αθήνα, πάω στο γραφείο σχεδόνμεθυσμένος από την απίστευτη ρακή.Ευχαριστώ κυρία που με φέρατεεδώ.

Σας φιλώ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ