Πέμπτη15/05/2008
Παραλαμβάνωένα καινούριο βιβλίο μαγειρικής. Έχειτίτλο Terrine,έχει γραφτεί από τον StephaneReynaudκαι μέσα έχει συνταγές για -τι άλλο;-τερίνες όλων των ειδών. Μιλάμε γιασυνταγές κλασικές αλλά και άλλες πουχρησιμοποιούν τον όρο πιο φιλελεύθερα.Ο Reynaudείναι ο συγγραφέας της περσινής επιτυχίαςPork& Sons.Ένα βιβλίο μόνο με συνταγές για χοιρινό.Υπέροχο ροζ καρό εξώφυλλο και μοναδικέςφωτογραφήσεις ζουμερών χοιρινών φιλέτων.Πάντως η έκδοση που έχω τώρα στα χέριαμου είναι εξίσου όμορφη και οι συνταγέςενδιαφέρουσες. Εγώ δεν είμαι ειδικόςγια να ξέρω, αλλά πολλά από αυτά θα ταέφτιαχνα σε ένα τραπέζι. Επίσης νασυμπληρώσω πως το αγόρασα γιατίσερφάροντας στο amazon(.comαλλά και .uk)ανακάλυψα μια ίντριγκα. Στις κριτικέςτων αναγνωστών του amazon.comκάποιος «εχθρός» μπαίνει και τοξεφτιλίζει το βιβλίο. Λέει πως μόνο γιααρχάριους είναι αυτή η έκδοση και πωςαυτά είναι οι τερίνες του ηλιθίου. Στοamazon.ukτώρα η έκδοση παίρνει πέντε αστέρια καιείναι μοναδική και ο Reynaudθεός και άλλες βλακείες. Τις μισώ τιςκριτικές κάτω από τα προϊόντα. Κανένασκοπό δεν εξυπηρετούν. Πολύ συχνά μπαίνωκάτω από κριτικές στο Αθηνόραμα καιδιαβάζω τις κριτικές του κοινού. Εκείμπορεί κανείς να δει πόσο biasedείναι όλο αυτό και πόσο εύκολο είναι νατο κάνεις manipulate.Ξεκινά μια νέα παράσταση, εκδίδεται ένανέο βιβλίο μπαίνουν αυτοί που έχουνσυμφέρον και αφήνουν χιλιάδες άστρα,και μπαίνουν και αυτοί που έχουν κάποιολόγο προσωπικό να αντιπαθούν τησυγκεκριμένη δουλειά και το ξεφτιλίζουν.Το πρόβλημα βεβαίως δεν διακρίνεταιστα αριστουργήματα. Εκεί, το κανονικόκοινό συγκινείται πραγματικά και δίνειoverwhelmingσημεία ζωής κάτω από το κάθε προϊόν. Τοπρόβλημα παρουσιάζεται στα πιο αμφίβολαprojects,όπως αυτό το βιβλίο που έχω τώρα σταχέρια μου. Εκεί καλύτερα να μη διαβάζουμεκριτικές. Πάντως η πιο outrageousσυνταγή σε αυτό το βιβλίο είναι μάλλονη τερίνα από φακές και σαλιγκάρια! Γιανα τη φτιάξετε χρειάζεστε: 300 γραμμάριαφακές, 1 bouquetgarni,1 κρεμμύδι, 3 γαρύφαλλα, 2 κουτ. λίποςπάπιας, 3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο,3 shalots,36 μεγάλα σαλιγκάρια Βουργουνδίας ανβρείτε (κονσέρβα), μαϊντανός, ελαιόλαδο,φύλλα ζελατίνας, ζωμό λαχανικών, αλάτικαι πιπέρι. Βράζουμε τις φακές με τοκρεμμύδι, τα γαρύφαλλα και νερό, μέχρινα μαλακώσουν. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμετο λίπος πάπιας, και σωτάρουμε το σκόρδο,ένα shallot,προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμετα σαλιγκάρια και μαγειρεύουμε γιαείκοσι λεπτά προσέχοντας μην καούν.Σουρώνουμε τις φακές κάτω από κρύο νερό,προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα υπόλοιπαshallots,αλάτι, πιπέρι και τα σαλιγκάρια. Διαλύουμετα φύλλα ζελατίνης σε λίγο ζεστό νερόκαι τα βάζουμε στο ζωμό λαχανικών τονοποίο έχουμε ζεστάνει. Ρίχνουμε στοζωμό το μείγμα με τις φακές και τασαλιγκάρια και τα βάζουμε στα ειδικάσκεύη, στο ψυγείο για τουλάχιστον τρειςώρες μέχρι να πήξει η τερίνα. Όσο τοέγραφα αυτό όλο τόσο περισσότερο μουάρεσε αυτή η συνταγή. Αλλά δεν πρόκειταινα τη φτιάξω ποτέ.
Κυριακή19/05/2008
Ετοιμάζωμία τάρτα με βερίκοκα. Όλα τέλεια.Ανακαλύπτω μια συνταγή για ζύμη τάρτας,που δεν είναι περίτεχνη. Εννοώ δεν είναιPateBriseeπου θέλει παγωμένο βούτυρο, κρύα χέριακαι μαρμάρινους πάγκους. Είναι πιορουστίκ και είμαστε μια χαρά. Βρίσκωκαι μια τέλεια συνταγή για κρέμααμυγδάλου. Τα ετοιμάζω όλα, ρίχνω στηβάση της τάρτας τα βερίκοκα, τα καλύπτωμε την κρέμα, ψήνω το γλυκό, μυρίζει ηγειτονιά ονειρικά, καθόμαστε το απόγευμανα φάμε, τα γεμιστά τέλεια, η φοκάτσιαπολύ καλή και έρχεται η ώρα του γλυκού.Δαγκώνουμε και πέφτουμε κάτω. Τα βερίκοκαήταν τελείως ξινά, παρά το βαθύ πορτοκαλίτους χρώμα και το ωραίο τους άρωμα... Τηνπετάξαμε, δεν είχε λόγο ύπαρξης. Ευτυχώςπου υπήρχε παγωτό στο σπίτι. Πάντως ηδιάθεση ήταν πολύ ωραία, αν και έλειπανμερικοί φίλοι, πρόβες, εκθέσεις, ταξίδια,δουλειές, άρρωστα σκυλάκια, εμείς τουςθυμηθήκαμε όλους. Και τα γεμιστά πουδεν φάγαμε το βράδι της Τρίτης θα βγουναπό το ψυγείο και μες το χάραμα, μετά τοκλείσιμο τεύχους και τα ποτά στο Μαγκαζέθα είναι ένα βασιλικό γεύμα.
Σας φιλώ
Ένα Daiquiri για κάθε πόλη!
Μια μοναδική συλλογή από 12 αποκλειστικές και πρωτότυπες συνταγές από διαφορετικές πόλεις του κόσμου είναι η νέα πρόταση από το Havana Club. Με βασικό συστατικό το Havana Club Anejo 7 ετών, κορυφαίοι bartenders από όλο τον κόσμο έφτιαξαν τη δική τους συνταγή για το απόλυτο Daiquiri! H ιδιαίτερη, βελούδινη γεύση και το σπάνιο άρωμά του Havana Club Anejo 7 ετών είναι παρόντα σε κάθε μία από τις 12 συνταγές. Enjoy!
REYKJAVIK
Πάγος και φρούτα του δάσους είναι η πρόταση για το cocktail με βάση το Havana Club Anejo 7 ετών που εμπνεύστηκαν για την πόλη του Reykjavik. Για να το γευτείτε, αναμείξτε σε ένα shaker 1 κουτ. ζάχαρη, 15 ml χυμό lime, 10 ml λικέρ blueberry, 30 ml Havana Club Anejo 7 ετών, και 2 κουτ. φρέσκα blueberries. Προσθέτετε θρυμματισμένο πάγο, χτυπάτε στο μπλέντερ για 30'' και σερβίρετε σε ποτήρι Daiquiri!
σχόλια