Μόνο στην Ελλάδα

Facebook Twitter
0
Δευτέρα, 9.30 το πρωί,στην εφορία

Μετά από αναμονή μιαςώρας σε ξεσκισμένες δερμάτινες καρέκλες,παρέα με μια λογίστρια που μοιάζει μεπέστροφα από την πολύ σιλικόνη σταχείλια και κύριους με γιλέκα που σβήνουντα τσιγάρα τους στους φίκους, καταφέρνωνα μπω στο δωμάτιο. Αντικρίζω ένα εξαίσιοθέαμα: ένας δουλεύει, ένας καθαρίζει τανύχια του κι ένας παλεύει ν' ανοίξειτον υπολογιστή του, ενώ τρώει μιατυρόπιτα. Φυσικά, εγώ πρέπει νααπευθυνθώ σε αυτόν που παλεύει να ανοίξειτον υπολογιστή του, ενώ παράλληλαπροσπαθεί να φάει την τυρόπιτα - τακίτρινα φύλλα της πέφτουν σαν λιγδιασμέναφτερά ανάμεσα από τις ροζ αιτήσεις. Μεαγνοεί επιδεικτικά, τη στιγμή που φωνάζειμε μισογεμάτο στόμα «Πώς ανοίγει ουπολογιστής είπαμε;».Τον παρακολουθώνα παλεύει για δέκα περίπου λεπτά. «Τοίδιο σηματάκι έχει σε όλα τα κομπιούτερλοβοτομημένε, τριάντα χρόνων άνθρωποςκαι δεν ξέρεις να ανοίξεις ένα κομπιούτερ»θέλω να του φωνάξω. «Θεέ μου» σκέφτομαι,«εγώ πριμοδοτώ αυτό τον ηλίθιο για ναλιγδιάζει τις αιτήσεις του κόσμου».Κοιτάω πάνω από το κεφάλι του. «Η εφορίατώρα στο Διαδίκτυο!» λέει μια άσπρηαφίσα με μοβ γράμματα. Μόνο στην Ελλάδα.

Δεύτερα βράδυ, 22.30, σεμπαρ στο Κολωνάκι

Είναι μια απ' αυτέςτις βραδιές που ξεκινούν «για ένα γρήγοροποτό» στις 20.30 και φτάνει 1.30 και είσαιμε δέκα άτομα, εκ των οποίων γνωρίζειςτα δύο, και με γεμάτα τασάκια ανάμεσασε άδεια ποτήρια. Διηγούμαι σε έναν απότους οκτώ («ονομάζομαι Παναγιώτης» μουείχε πει νωρίτερα. Νόμιζα ότι μόνο σεασπρόμαυρες ταινίες με τον ΛάμπροΚωσταντάρα συμβολαιογράφο συστήνοντανοι άνθρωποι έτσι), που δεν γνωρίει τηνπρωινή μου περιπέτεια στην εφορία.«Πιστεύω πολύ στην εξυγίανση τουΔημοσίου. Η διαφθορά που επικρατεί είναιαπαράδεκτη. Νομίζω ότι πρέπει νακαταργηθεί η μονιμότητα, είναι ντροπήαυτό που συμβαίνει». «Μάλιστα» ψελλίζω.«Και με τι ασχολείσαι Παναγιώτη;». Ηαπάντηση έρχεται χωρίς παύση και αναπνοή,σαν βιογραφικό υποψήφιου βουλευτή τηςΝέας Δημοκρατίας στο Νομό Καρδίτσας.«Καταρχάς, να σου πω ότι τέλειωσα τοΠολυτεχνείο. Η πρώτη μου δουλειά ειναιστο Δημόσιο, σε συμβουλευτικό ρόλοπάντα. Μ' έβαλε ο πατέρας μου, πατάω δύοφορές το μήνα και καθαρίζω 2 χιλιάρικα.Μια χαρά! Μετά, είμαι δημοτικός σύμβουλοςστο δήμο Χ, και φυσικά εχω και μια τρίτηδουλεια, στα αλλαντικά Ι. Π. Κουδουνάκης»(φαντάζομαι ότι θα κάνουν εξαιρετικήμορταδέλα στα αλλαντικά Κουδουνάκη) .Μόνο στην Ελλάδα, σκέφτομαι για δεύτερηφορά σήμερα, θα είχε κάποιος το θράσοςνα αγορεύει για την εξυγίανση τουΔημοσίου και παράλληλα να δουλεύει σεβυσματωμένη θέση στο Δημόσιο, στην οποίατον έβαλε ο πατέρας του.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθήνα: Πως γλύτωσε από την μπουλντόζα ένα ιστορικό κτίριο της πόλης

Πολιτισμός / Πώς ένα ιστορικό κτίριο της Αθήνας γλίτωσε από την μπουλντόζα

Όσα αναφέρουν στη LiFO επιστήμονες από τις δύο οργανώσεις που προσέφυγαν στο ΣτΕ, ζητώντας να αποτραπεί η κατεδάφιση μιας μεσοπολεμικής κατοικίας και να χαρακτηριστεί το κτίριο διατηρητέο.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Αυτοψία Μπακογιάννη σε «πάρκο τσέπης» στο Παγκράτι: «Θύμωσα πολύ με την εγκατάλειψη»

Αθήνα / Αυτοψία Μπακογιάννη σε «πάρκο τσέπης» στο Παγκράτι: «Θύμωσα πολύ με την εγκατάλειψη»

Με ένα βίντεο – αυτοψία σε ένα από τα πάρκα τσέπης που δημιουργήθηκαν επί των ημερών του, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, καταδεικνύει ότι έχουν αφεθεί χωρίς φροντίδας
LIFO NEWSROOM
Το 28ο Παζάρι Βιβλίου επιστρέφει στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Αθήνα / Το 28ο Παζάρι Βιβλίου επιστρέφει στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), το παζάρι συνεχίζει την παράδοσή του για 28η χρονιά, προωθώντας την πρόσβαση στη γνώση και την ανάγνωση
LIFO NEWSROOM