Αrcade Fire στο Hyde Park

Facebook Twitter
0

Αrcade fire στο Ηyde Park


H διοργάνωση ήταν πολύ καλή - με εξαίρεση ίσως την αναμονή για τον έλεγχο του εισιτηρίου ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του Hyde Park είχε δοθεί γι αυτη τη συναυλία. Τα πρώτα εισιτήρια είχαν ξεπουληθεί εδω και μήνες αλλά υπήρχαν ακόμα εισιτήρια στην πόρτα. Ο χώρος (ο οποίος τις επόμενες 4 μέρες θα φιλοξενούσε το Wireless festival) είχε ήδη διαμορφωθεί ειδικά για το φεστιβάλ με άπειρα περίπτερα που πουλούσαν απο official merchandise  μέχρι χυμούς τζίντζερ και μπουρίτο. Λίγο πιο κάτω, σε ενα πελώριο περίπτερο που θύμιζε 100% αγγλική εξοχή οι φαν μπορουσαν να παρακολουθήσουν ταινία μικρού μήκους με τίτλο "Suburbs".


Μάλλον καθόλου τυχαία οι Άγγλοι περνούν μια σχέση αγάπης και στοργής με την φολκ και τα λουλούδια. (Ολα τα κορίτσια είναι ντυμένα με φλοράλ φορέματα, με αποτέλεσμα να θυμίζουν πολύ χαριτωμένα κουρτινάκια - όλο το φεστιβάλ θύμιζε μια πελώρια κουρτίνα - σημείωση εχω κι εγώ φορεματάκι-κουρτινάκι).Οι Βeirut βγηκαν στην κεντρική σκηνή  και τραγούδησαν με μπρ;Iο. Συμπαθέστατοι ήταν, αλλά δυστυχώς το πρόβλημά μου με τους Βeirut είναι οτι από ένα σημείο και μετά είναι ελαφρώς μονότονοι. Ακολούθησαν οι Μumford and sons. Ποτέ μου δεν κατάλαβα τους φαν τους αλλά στη συναυλία οι Άγγλοι γύρω μου έμοιαζαν εκστασιασμένοι- πιο πολυ ενθουσιασμό είδα για τους Mumford and sons και το λυρικό τους μπάντζο  παρά για τους Arcade fire. Iσως να μου διαφεύγει κάτι γιατί εγώ τους βρίσκω πιο βαρετούς κι από μαθημα θεωρίας για δίπλωμα οδήγησης. Παρ’ ολα αυτα οι γύρω μου είχαν εκστασιαστεί και χόρευαν χαρούμενοι με τα κουρτινάκια τους.

Οι Mumford and sons και τα λουλουδάκια

Arcade fire

Οι Arcade Fire είχαν τόση ενέργεια στο live όση περίμενα και μου είχαν πει -όπως λένε όλοι ειναι καταπληκτικοί στη σκηνή. Ακόμα κι αν δεν ήσουν φοβερός φαν δεν μπορούσες παρά να παραδεχτείς πως στη σκηνή έχουν ανεξάντλητα αποθέματα ενέργειας. Στη σκηνή βρισκόντουσαν απο 8-10 άτομα, και μάλιστα έπαιζε μαζί τους βιολί και ο Owen Pallett που είχε ξεκινήσει τη συναυλία μέσα στο "άγριο" μεσημέρι.Ενθουσίασαν τους πάντες ειδικά ο Win Butler,  που έλεγε ξανά και ξανά ανάμεσα στα τραγούδια πόσο χαρούμενοι ήταν που βρισκόντουσαν εκεί. Τόσο χαρούμενοι που έπαιξαν το "Wake up" κατ' εξαίρεση δεύτερο στη σειρά γιατί όπως είπε και ο Win 'το κλίμα είναι εκπληκτικό'.

Αυτό ηταν το σετλιστ

Ready to start
Wake up
No cars go
Haiti
Intervention
Rococo
Speaking in tongues
Crown of love
The suburbs
The suburbs (continued)
Month of may
Rebellion (lies)
Laika
We used to wait
Power out

Encore

Keep the car running
Tunnels
Sprawl ii

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ