ĒRE Athens: Ένα νέο concept store για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes

ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Το νέο concept store της Αθήνας πήρε το όνομα του από έναν δρόμο στη σκιά της Ακρόπολης, όπου και λειτουργεί, και προέκυψε από τις διαφορετικές αγάπες δύο φίλων που συμπτωματικά, μετά από χρόνια απουσίας στο εξωτερικό, αποφάσισαν να επιστρέψουν την ίδια περίοδο στην πόλη τους. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

Θα το έχετε παρατηρήσει: τελευταία σε αυτή την πόλη εμφανίζεται συνέχεια και από ένα νέο και ενδιαφέρον concept store. Πρόκειται για μαγαζιά που εκτός από το ότι προσφέρουν επιλεγμένα αντικείμενα και προϊόντα που αντικατοπτρίζουν τις τρέχουσες τάσεις, συχνά έχουν και παραπάνω από μία λειτουργίες.

Πλέον οι Αθηναίοι βγαίνουν για ποτό και καταλήγουν να κουβαλάνε στην επιστροφή ακόμα ένα φυτό για τα καταπράσινα σπίτια τους, μπαίνουν σε ένα μαγαζί να αγοράσουν κάλτσες και φεύγουν με sex toys στις τσάντες, δίνουν ραντεβού για brunch σε ένα μέρος που τους προτείνει ποδιές από οικολογικό βαμβάκι για εκείνες τις μέρες που μαγειρεύουν σπίτι – αυτή είναι η απόλυτη τάση, τα μέρη που έχουν διπλή, τριπλή, σίγουρα παραπάνω από μια ταυτότητες.

Το νέο concept store της Αθήνας πήρε το όνομα του από έναν δρόμο στη σκιά της Ακρόπολης, όπου και λειτουργεί, και προέκυψε από τις διαφορετικές αγάπες δύο φίλων που συμπτωματικά, μετά από χρόνια απουσίας στο εξωτερικό, αποφάσισαν να επιστρέψουν την ίδια περίοδο στην πόλη τους.

Έπειτα από μια δεκαετία παραμονής στην Ολλανδία και εργασίας σε πολυεθνικές εταιρείες, η Ντόρα Καλόγηρου συνειδητοποίησε ότι «η ζωή είναι μικρή για να μην υποκύψει κανείς στο πάθος του για εξερεύνηση» και άρχισε να σκέφτεσαι σοβαρά ότι είχε έρθει η στιγμή για εκείνη να σταματήσει να βρίσκεται διαρκώς μπροστά από μια οθόνη στέλνοντας email και ετοιμάζοντας εταιρικές παρουσιάσεις. 

Έτσι φτιάχτηκε το ĒRE Athens όπου πλέον μπορείτε να πιείτε τον specialty ποιότητας καφέ σας, να απολαύσετε το γλυκό σας αλλά και να ανακαλύψετε μικρά ανερχόμενα brands σε έναν χώρο που αποπνέει μια ηρεμία και στον οποίο θέλουν να υποδεχθούν εκείνους που αγαπούν το σύγχρονο design.

Και ενώ η Ντόρα έκανε αυτές τις σκέψεις, η Γεωργία Ρωμάνου που έχει περάσει από καφέ και pastry labs της Αγγλίας και της Γερμανίας έψαχνε ήδη χώρο για να ανοίξει το δικό της μικρό ζαχαροπλαστείο στην Αθήνα.

Τη μέρα που είχε κανονίσει να δει για πρώτη φορά τον χώρο της Ερεχθείου ζήτησε από την Ντόρα να πάει μαζί της για να της πει τη γνώμη της. Στην αρχή το ημιυπόγειο φωτεινό μαγαζί τους φάνηκε πολύ μεγάλο, σχεδόν το διπλάσιο από αυτό που χρειαζόταν η Γεωργία. Ήταν όμως τόσο-όσο για να συνεργαστούν και να παντρέψουν τα θέλω τους.

ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Στο ĒRE Athens μπορείτε να πιείτε τον specialty ποιότητας καφέ σας, να απολαύσετε το γλυκό σας αλλά και να ανακαλύψετε μικρά ανερχόμενα brands. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Έτσι φτιάχτηκε το ĒRE Athens όπου πλέον μπορείτε να πιείτε τον specialty ποιότητας καφέ σας, να απολαύσετε το γλυκό σας αλλά και να ανακαλύψετε μικρά ανερχόμενα brands σε έναν χώρο –το interior design του οποίου ανέλαβε ο Γιάννης Μαχαίρας– που αποπνέει μια ηρεμία και στον οποίο θέλουν να υποδεχθούν εκείνους που αγαπούν το σύγχρονο design.

Η συλλογή από lifestyle objects που διαθέτουν αυτήν τη στιγμή περιλαμβάνει από προϊόντα και αντικείμενα τέχνης από Έλληνες και ξένους artisans μέχρι αναδυόμενα διεθνή brands.

«Με τα αντικείμενα που επιλέγουμε στοχεύουμε να εμπνεύσουμε τη διάθεση για εξερεύνηση», λέει η Ντόρα που προσπαθεί να κρατάει την ισορροπία ανάμεσα στα εγχώρια και στα ξένα brands, «είναι και η γειτονιά τέτοια που συνδυάζει ντόπιους και τουρίστες. Θέλουμε λοιπόν ό,τι ελληνικό φιλοξενούμε να μπορεί να λειτουργήσει σαν ποιοτικό σουβενίρ για κάποιους, χωρίς απαραίτητα να φωνάζει “I love Greece”».

Η αλήθεια είναι πως ένας χώρος σαν το ĒRE Athens εξυπηρετεί τόσο τους περαστικούς από την πόλη όσο και όλους εκείνους τους ντόπιους που αποθηκεύουν συνέχεια posts από λογαριασμούς ανεξάρτητων brands στο Instagram, αλλά μπορεί να μην αγοράζουν κάτι τελικά μέχρι να το δουν από κοντά.

Από την Ελλάδα λοιπόν φιλοξενούν αυτήν τη στιγμή κεραμικά από το Lava toy και το Naked Summers, τα ξύλινα παιχνίδια Animi wood workshop, το μέλι και τα κεριά Melicera, τα βιολογικά βότανα Daphnis and Chloe, τις μεσογειακές σοκολάτες Esophy, τα προϊόντα περιποίησης Aeolis, τα χειροποίητα και φυσικά σαπούνια Helleo soaps, τα περιοδικά Baptista και Lamda3.

ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Στη βιτρίνα τους βρίσκουμε καθημερινά ανάλαφρα Νew Υork cheesecakes και τάρτες με φρούτα και κρέμα πατισερί ή σπιτική πραλίνα. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Από το εξωτερικό βρίσκουμε τις εκδόσεις Gestalten, brands όπως το Bongusta και τις πετσέτες του, τα κεριά LEPET, πιάτα και χρωματιστά κηροπήγια του Guayaba studio αλλά και κάποια αντικείμενα από local artisans που η Ντόρα συνάντησε στο πρόσφατο ταξίδι της στο Μαρόκο.

Είναι ακόμα στην αρχή, θα εμπλουτίσουν και άλλο τις προτάσεις τους, σκοπεύουν να επεκταθούν και στο κομμάτι των αξεσουάρ, επιλέγοντας κοσμήματα, μεταξωτά μαντίλια, καπέλα της αισθητικής τους. Και επειδή όλη η ιδέα του ĒRE Athens έχει στηθεί γύρω από την έννοια της ανακάλυψης, τα brands στα ράφια και τους πάγκους τους θα αλλάζουν.

«Για την παρασκευή των γλυκών μας χρησιμοποιούμε τα πιο φρέσκα υλικά που βρίσκουμε στην αγορά» λέει η Γεωργία. «Ουσιαστικά το μενού που έχουμε φτιάξει, και που θα αλλάζει συχνά, στοχεύει στο να δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες μας να εξερευνήσουν γεύσεις και αρώματα από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο. Για την απόλυτη εμπειρία προτείνουμε να απολαύσετε το γλυκό σας με έναν καφέ και πολλή κουβέντα».

Δουλεύουν με το blend της Samba Coffee Roasters, θέλουν να προσφέρουν ιδιαίτερα ροφήματα όπως αυτά της εγχώριας Yum Tales και μια raspberry kombucha από το Βερολίνο ενώ στη βιτρίνα τους βρίσκουμε καθημερινά ανάλαφρα Νew Υork cheesecakes και τάρτες με φρούτα και κρέμα πατισερί ή σπιτική πραλίνα – σε αυτές τις συνταγές σκοπεύει να πατάει πάντα η ζαχαροπλάστρια του ĒRE Athens και να αλλάζει ανάλογα με την εποχή και τις πρώτες ύλες που έχει στα χέρια της τις προτάσεις της. Φτιάχνει και κάποιες μπουκιές με ταχίνι που μάλλον θα γίνουν το signature γλυκό της.

ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Η ζαχαροπλάστρια του ĒRE Athens αλλάζει ανάλογα με την εποχή και τις πρώτες ύλες που έχει στα χέρια της τις προτάσεις της. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Ένας χώρος σαν το ĒRE Athens εξυπηρετεί τόσο τους περαστικούς από την πόλη όσο και όλους εκείνους τους ντόπιους που αποθηκεύουν συνέχεια posts από λογαριασμούς ανεξάρτητων brands στο Instagram, αλλά μπορεί να μην αγοράζουν κάτι τελικά μέχρι να το δουν από κοντά. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Ερεχθείου 30 & Καβαλλότι, Κουκάκι, 2109236622

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Polyamorous: Για άνθη, ποτά και sex toys στη Μαυρομιχάλη

Living / Polyamorous: Ένας νέος χώρος για άνθη, ποτά και sex toys στη Μαυρομιχάλη

Η Ελένη Νικολούλια και ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος ξέρουν πολύ καλά τον χώρο των μπαρ και του ποτού, ενώ το σπίτι τους στα Εξάρχεια μοιάζει με ζούγκλα. Γι’ αυτό και αποφάσισαν να φτιάξουν ένα πρωτότυπο concept store που συνδυάζει τις δυο τους αδυναμίες, αλλά όχι μόνο αυτές. Όσο εκείνοι θα δένουν την ανθοδέσμη που θα στολίσει το βάζο μας, εμείς μπορούμε να διαλέγουμε όσα μας βοηθάνε να απολαύσουμε περισσότερο το σεξ χωρίς να κρυβόμαστε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ