40 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν τα 40

40 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν τα 40 Facebook Twitter
Ταξίδεψε λίγο μόνος σου. Κάνε ό,τι θες μέσα στη μέρα. Σκέψου, ψάξε μέσα σου.
0

 

Η ζωή είναι μικρή και δεύτερη δεν έχει. Και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να φτάνεις, εκεί γύρω στα 35-40 και να μην έχεις κάνει αυτά που ήθελες, για τους απολύτως λάθος και ανόητους λόγους. Συνήθως, το συναίσθημα που μένει, αν παραιτούμαστε συνεχώς από τα πραγματικά μας «θέλω» είναι πικρό και η αίσθηση του ανικανοποίητου μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα μας, ειδικά σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Ψυχοθεραπευτές και σύμβουλοι σχέσεων, έχουν, επ’ αυτού να προτείνουν μια χρυσή 40άδα για να μην περάσει ούτε ένας χρόνος μετά τα 35 που θα μας κάνει να μετανιώσουμε για τη ζωή που δεν ζήσαμε. Και το καλύτερο; Τα περισσότερα από αυτά εφαρμόζονται εύκολα.

  1. Κλείσε εισιτήρια για το αγαπημένο σου συγκρότημα. Μην το αναβάλλεις.
  2. Συγχώρεσε κάποιον από το παρελθόν σου. Διώξε το «δηλητήριο» της μνησικακίας.
  3. Βγάλε τώρα από τη ζωή σου όποια τοξική συναναστροφή έχεις.
  4. Πέρνα ένα σαββατοκύριακο στην εξοχή με τον καλύτερο φίλο σου. Υπάρχει λόγος.
  5. Ταξίδεψε λίγο μόνος σου. Κάνε ό,τι θες μέσα στη μέρα. Σκέψου, ψάξε μέσα σου.
  6. Συγχώρεσε τους γονείς σου για τα λάθη που έκαναν μαζί σου. Θα βρεις λύσεις σε πολλούς αναπάντητους γρίφους.
  7. Κλείσε ένα μασάζ μετά από μία κουραστική μέρα. Θα σε αναζωογονήσει. Μία στο τόσο δεν είναι μεγάλο έξοδο.
  8. Αγόρασε έναν καφέ ή κέρνα ένα γεύμα σε κάποιον που το έχει πραγματικά ανάγκη. Θα εντυπωσιαστείς από αυτό που σε κάνει να νιώθεις μια όμορφη πράξη.
  9. Διάβασε τα βιβλία, για τα οποία όλοι συζητάνε. Έχουν δίκιο; Έχε άποψη.
  10. Πήγαινε για καφέ μόνος/-η. Απόλαυσε την ησυχία, φύγε όποτε θες. Μαγεία.
  11. Γίνε εθελοντής για έναν σκοπό που κάνει καλό στη δική σου ψυχή.
  12. Δες ξανά την αγαπημένη σου ταινία / σειρά. Κι ας είναι εκτός μόδας. Εσένα σ’ αρέσει. Σωστά;
  13. Προσπάθησε να ολοκληρώσεις μία δραστηριότητα που απαιτεί συγκέντρωση: από μαραθώνιο μέχρι μία παρτίδα σκάκι με έναν φίλο.
  14. Παραιτήσου από μία δουλειά που μισείς και σε στενοχωρεί. Ακόμη και σε καιρό κρίσης, κάνεις κακό στον εαυτό και στους γύρω σου μένοντας για πολύ σε κάτι που σε απομυζεί.
  15. Φτιάξε κάτι δικό σου. Από ένα κέικ μέχρι έναν πίνακα, μέχρι να επιδιορθώσεις μια αντίκα που λατρεύεις και δεν θες να πετάξεις.
  16. Μάθε μια ξένη γλώσσα. Θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις τη ζωή.
  17. Βρες έναν στίχο, μια φράση, ένα απόφθεγμα που σε εκφράζει και κάν’ το «σημαία» και νοητό σύνορο σου, προς όποιον σε «απειλεί», σου ρίχνει το ηθικό, σε ταλαιπωρεί.
  18. Μια μέρα σήκω νωρίς να δεις την ανατολή. Ναι, φαίνεται κλισέ. Αλλά είναι μοναδικό και σε εμπνέει για το υπόλοιπο της μέρας.
  19. Καταπολέμησε μια φοβία σου. Προσπάθησε να την αντιμετωπίσεις. Ακόμη κι αν δεν καταφέρεις πολλά, θα έχεις κάνει ένα πρώτο βήμα μακριά της.
  20. Κακόμαθε λίγο τον εαυτό σου. «Σπάσε» τη δίαιτα σου, ψώνισε εκείνο το ακριβό ζευγάρι παπούτσια που καιρό λαχταράς. Μια στο τόσο μπορείς να το κάνεις.
  21. Στείλε λουλούδια στη μαμά σου και πες της ότι την αγαπάς. Εκείνη θα συγκινηθεί και εσύ θα νιώσεις ξαφνικά πολύ καλύτερα για όλα.
  22. Γράψε σ’ ένα χαρτί δυο όμορφα λόγια σε έναν συνεργάτη σου. Πες του, πες το, όμως, ότι η δουλειά είναι πολύ καλύτερη, όταν συνεργάζεστε. Οι καλές κουβέντες δεν περισσεύουν στις μέρες μας και όλοι τις έχουμε ανάγκη.
  23. Δοκίμασε να φας κάτι που συνήθως σιχαίνεσαι. Ή που για καιρό πίστευες ότι δεν σ’ αρέσει, γιατί έτσι θυμόσουν από παιδί. Μπορεί να αλλάξεις γνώμη.
  24. Φύτεψε ένα λουλούδι ή ένα δέντρο. Θυμήσου τι είχε πει ο Καζαντζάκης επ’ αυτού.
  25. Επισκέψου όσα μουσεία μπορείς. Σύντομα θα διαπιστώσεις ότι με τους «αρχαίους ημών» μας συνδέει μια ευθεία γραμμή. Η ζωή πάντα είχε καλούς και κακούς. Το πλαίσιο αλλάζει, όχι τα ανθρώπινα πάθη.
  26. Στείλε βιογραφικό στη δουλειά των ονείρων σου. Ποτέ δεν ξέρεις...
  27. Γίνε ο μέντορας ενός μικρότερου φίλου σου, που θες να πετύχει. Παντού υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν τη συμβουλή ενός μεγαλύτερου.
  28. Τολμάς να μείνεις μακριά από το διαδίκτυο για μία εβδομάδα; Δοκίμασε το και θα εντυπωσιαστείς από τις ίδιες σου τις αντιδράσεις για το τι είναι σημαντικό και τι όχι.
  29. Κάνε κάτι τολμηρό και μη σε νοιάζει αν το μετανιώσεις. Τα καλύτερα συμβαίνουν, όταν αποφασίζουμε να ρισκάρουμε.
  30. Τόλμα να περάσεις μια νύχτα με φίλους κάτω απ’ τ’ αστέρια. Θα μάθεις πολλά περισσότερα γι’ αυτούς κι εκείνοι για ‘σένα.
  31. Ξεκίνα τη δική σου επιχείρηση. Φτιάξε μια δουλειά απ’ το σπίτι.
  32. Ζήσε για λίγο σε μια γειτονιά μακριά από τη δική σου. Δες πως ζει ο κόσμος, μακριά από τη «βάση» σου.
  33. Κόψε μια από τις κακές σου συνήθειες. Αν δεν είναι το κάπνισμα, ας είναι η συνήθεια σου να κοιμάσαι πολύ αργά το βράδυ και να υποφέρεις από κούραση το πρωί.
  34. Γράψε μια επιστολή σε έναν άνθρωπο που θαυμάζεις. Ακόμη κι αν δεν τη στείλεις, διαβάζοντας την ξανά θα καταλάβεις πόσο σε άλλαξε εσένα ως άτομο.
  35. Αυτοσαρκάσου. Θα δεις πόσο γρήγορα θα αλλάξεις γνώμη για το τι είναι σοβαρό και για το πραγματικά αξίζουν όσοι ασχολούνται μαζί σου.
  36. Τραγούδα δυνατά και χόρεψε μόνος σου ή με παρέα. Δεν έχει νόημα να ντρέπεσαι, για κάτι που σε κάνει να νιώθεις καλά.
  37. Μην «πνίγεις» τα γέλια σου, κάθε φορά που κάτι αστείο συμβαίνει.
  38. Τύπωσε τις αγαπημένες σου φωτογραφίες και γέμισε τις κορνίζες του σπιτιού σου μ’ αυτές. Δεν έχει νόημα να τις κρατάς μόνο στο κινητό σου.
  39. Συγχώρεσε τον εαυτό σου για ό,τι κι αν έκανες λάθος.
  40. Μετάνιωσε για κάτι που πήγε στραβά. «Δεν μετανιώνω», λένε μόνο οι ανόητοι και οι αδίστακτοι. 
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος με το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Ψυχή & Σώμα / Γιατί γίνεται τόσος ντόρος γύρω από το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Τι συμβαίνει με τα τρισεκατομμύρια μικροοργανισμών στο έντερό μας; Πώς αλληλεπιδρούν με τη διατροφή μας –ενισχύοντας ή διαταράσσοντάς την– και τι σημαίνει αυτό για την υγεία μας; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη Μαντώ Κυριακού, καθηγήτρια Μικροβιολογίας, στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Υγεία & Σώμα / Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Η Νικόλ Ντεντόν υπήρξε για μια δεκαετία επικεφαλής μιας αυτοκρατορίας κέντρων ευεξίας που μετέτρεπε τη σεξουαλική διέγερση σε πρακτική διαλογισμού. Τώρα αντιμετωπίζει την κατηγορία της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στην εταιρεία που ίδρυσε.
THE LIFO TEAM
Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Ζωή στα καλύτερά της / Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Mια συζήτηση για τις αλήθειες και τους μύθους της διατροφής και της γυμναστικής με τον αθλητικό επιστήμονα Γιάννη Κωτσή, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
THE LIFO TEAM
Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Ζωή στα καλύτερά της / Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Μια συζήτηση για το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης με την κλινική-οργανωσιακή ψυχολόγο Έλενα Μπίκου, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
ΙΟΥΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ

Good Business Directory Vol.5 / Ιουλία Αρμάγου: Επιστήμη, βιωσιμότητα και εξωστρέφεια από μια ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μιλά για την επιμονή της όσον αφορά την εξατομικευμένη φροντίδα του δέρματος, την έμφαση στη βιωσιμότητα, αλλά και την εξωστρέφεια, χάρη στην οποία η Juliette Armand βρίσκεται σε 42 χώρες(!).
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
Σάββας Χαραλαμπίδης

Good Business Directory Vol.5 / Βιώσιμο σύστημα υγείας επιτυγχάνεται με καινοτομία και σταθερό πλαίσιο συνεργασίας με την πολιτεία

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Σάββας Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής Ελλάδος, Κύπρου & European Distributor Μarkets της Gilead Sciences, χαρτογραφεί τους παράγοντες που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας στη χώρα μας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Άκου την επιστήμη / Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Oι εξαρτήσεις, οι ψυχοδραστικές ουσίες και η απειλή μιας νέας πανδημίας. Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Άγγελος Χατζάκης, εξηγεί στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Radio Lifo / SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Τι είναι η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας; Πόσα παιδιά και έφηβοι έχουν; Είναι η ΔΕΠΥ διαταραχή της εποχή μας; Τι πρέπει να γνωρίζει ένας γονιός όταν το παιδί του παρουσιάσει σημάδια διάσπασης προσοχής; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την παιδοψυχίατρο Τέρψη Κόρπα και τον ψυχοπαιδαγωγό Χρήστο Σκαλούμπακα.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Υγεία & Σώμα / HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Η Βίκυ Τσάμη, Director Public Affairs, και ο Ιωάννης Κατσαρόλης, παθολόγος-λοιμωξιολόγος, Director Medical Affairs της Gilead Sciences, μιλούν για τις πρωτοβουλίες της βιοφαρμακευτικής εταιρείας που στόχο έχουν να προκαλέσουν την κοινωνία ώστε να σκεφτεί βαθύτερα, να αναμετρηθεί με τον φόβο και την άγνοια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM