Αδυνατίζεις μασώντας τσίχλα;

Facebook Twitter
0

Από τη Μαρία Παπαπαναγιώτου

 

Είναι γενικά παραδεκτό πως για να χάσουμε κιλά απαιτείται κατ΄αρχήν αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες μας και βέβαια άσκηση. Τα επιστημονικά νεά για αυτούς που βαριούνται ή δεν το έχουν πάρει απόφαση όμως να αλλάξουν διατροφικές συνήθειες είναι μάλλον αισιόδοξα.

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών του Πανεπιστημίου Syracuse σε συνεργασία με το αυστραλιανό Πανεπιστήμιο Murdoch το μάσημα τσίχλας θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ περισσότερο απ' ότι φανταζόμαστε.

 

Οι επιστήμονες αναφέρουν στην δημοσίευση της μελέτης τους στην επιθεώρηση Journal of Medicinal Chemistry, ότι η ορμόνη PYY ρυθμίζει την όρεξη και την ενέργεια γιατί απελευθερώνεται σε μεγαλύτερες ποσότητες στο αίμα όταν οι άνθρωποι τρώνε ή αθλούνται. Οι παχύσαρκοι έχουν μικρότερη συγκέντρωση της PΥΥ στη κυκλοφορία του αίματος  τους.      

                                                                                                                 

Όταν πειραματικά χορηγήθηκε ενδοφλεβίως η ορμόνη, κατάφερε να μείωσει την όρεξη και στους παχύσαρκους και στους αδύνατους συμμετέχοντες στην έρευνα κανοντάς τους να κατανάλωσουν όλους λιγότερες θερμίδες

Όταν η ορμόνη PYY λαμβάνεται σε υγρή μορφή δεν «δουλεύει» καλά σύμφωνα με τους ερευνητές καθώς διαλύεται στο στομάχι και δεν καταφέρνει ποτέ να φτάσει στο κυκλοφορικό σύστημα που είναι και το ζητούμενο. Έτσι σκέφτηκαν να μιμηθούν το παράδειγμα με τις τσίχλες νικοτίνης αποφασίζοντας να προσανατολίσουν τις ερευνές τους πια στη δημιουργία ενός συμπληρώματος διατροφής με τη μορφή τσίχλας για όσους επιθυμούν χωρίς εξαντλητικές δίαιτες και προγράμματα ασκήσεων να ρυθμίσουν την ορεξή τους και να χάσουν κιλά.

                

Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι το ασφαλέστερο “όχημα” για να μπορέσει μια ορμόνη ως συστατικό της τσίχλας να διοχετεύεται στην κυκλοφορία του αίματος είναι να “ντυθεί” η ποσότητα της ορμόνης με τη βιταμίνη B12 και όλο αυτό στη συσκευασία μιας τσίχλας σαν τις κοινές τσίχλες που μασάμε όλοι.

Πως θα λειτουργεί; 'Oπως τα τσιρότα νικοτίνης χρησιμοποιούνται για να κατασιγάσουν την επιθυμία για τσιγάρο μέχρι να καταφέρουμε να απεξαρτηθούμε από τον εθισμό έτσι και η τσίχλα θα χρησιμοποιηθεί για να ξεγελάσει και κυρίως να ελέγξει το αίσθημα πείνας.

Αν και η τσίχλα νέας τεχνολογίας δεν έχει ακόμη επίσημα ανακοινωθεί, φαίνεται ότι πρόκειται όταν κυκλοφορήσει να αποτελέσει ένα τα πιο περιζήτητα και επιτυχημένα φαρμακευτικά παρασκεύασματα των καιρών ύστερα από τα χάπια τύπου viagra που σάρωσαν τη προηγούμενη δεκαετία. 
 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο διαφορετικά είναι στην πραγματικότητα τα ανδρικά προϊόντα περιποίησης από τα γυναικεία;

Υγεία & Σώμα / Πόσο διαφορετικά είναι στην πραγματικότητα τα ανδρικά προϊόντα περιποίησης από τα γυναικεία;

Νέες μάρκες εμφανίζονται διαρκώς στη βιομηχανία της ανδρικής περιποίησης. Το ερώτημα όμως παραμένει: χρειάζονται πραγματικά οι άνδρες τόσα πολλά εξειδικευμένα προϊόντα;
THE LIFO TEAM
Η Ελληνίδα που θέλει να θεραπεύσει τη νόσο του Κρον

Επιστήμες / Η Ελληνίδα που θέλει να θεραπεύσει τη νόσο του Κρον

Η Νεφέλη Σκούφου-Παπουτσάκη ανήκει στους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ που δημιούργησαν «μίνι έντερα» προκειμένου να βοηθήσουν στην κατανόηση της νόσου του Κρον και στην εύρεση ακριβέστερων και πιο εξατομικευμένων θεραπειών.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Θα το κάνω για μένα»: Πόσο υαλουρονικό αντέχει το συκώτι και η αισθητική μας;

Υγεία & Σώμα / «Θα κάνω υαλουρονικό στα χείλη, θα το κάνω για μένα»: Μας έχουν καταστρέψει οι Καρντάσιαν;

Πόσο εντάξει είναι να κάνουν οι έφηβοι fillers; Πώς φτάσαμε να κάνουμε botox ακόμα και στο κομμωτήριο; Και τι μπορεί να πάει στραβά με τα ενέσιμα; Μία δερματολόγος και μια ψυχοθεραπεύτρια απαντούν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Αποκατάσταση ασθενών: Η μαύρη τρύπα του ΕΣΥ

Φάκελος Υγεία / Αποκατάσταση ασθενών: Η μαύρη τρύπα του ΕΣΥ

Το κουβάρι της αποκατάστασης των ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι μπλεγμένο και πολυδιάστατο, κι όταν πιάσει κανείς το νήμα διαπιστώνει ότι αναφύονται δύσκολα κοινωνικά ζητήματα, που συνήθως κρύβονται κάτω από το χαλί της επικαιρότητας.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
ΜΕΘ: Υπάρχουν πια αρκετές, αλλά υπολειτουργούν

Φάκελος Υγεία / ΜΕΘ: Υπάρχουν πια αρκετές, αλλά υπολειτουργούν

Η πιο σημαντική παρακαταθήκη που άφησε στα δημόσια νοσοκομεία το σαρωτικό κύμα του Covid-19 είναι η αύξηση των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι οποίες προήλθαν κυρίως από δωρεές. Το πρόβλημα είναι ότι αρκετές από αυτές είναι κλειστές και κάποιες άλλες υπολειτουργούν.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Μεταρρύθμιση για την υγεία: Φύγε Ε.Σ.Υ., έλα εσύ

Φάκελος Υγεία / Μεταρρύθμιση για την υγεία: Θεραπεύει παθογένειες ή ανοίγει νέες πληγές;

Η μεταρρύθμιση συμπυκνώνεται σε τρεις αλλαγές: τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία, την απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ πέραν του ωραρίου τους στον ιδιωτικό τομέα και τη δυνατότητα των ιδιωτών γιατρών να διενεργούν ιατρικές πράξεις μέσα στα δημόσια νοσοκομεία. Ποια είναι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης γι’ αυτό το αμφίδρομο «μπες βγες» στη δημόσια υγεία, με το οποίο υποστηρίζει ότι θα την ισχυροποιήσει;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
ΕΣΥ: Άγονες περιοχές, άγονα επιδόματα και άγονες λύσεις

Φάκελος Υγεία / Γιατρός στις Κυκλάδες: Άγονες περιοχές, άγονα επιδόματα και άγονες λύσεις

Ποια είναι η καθημερινότητα ενός γιατρού στις Κυκλάδες; Πώς τα βγάζει πέρα μια γιατρός στη Λήμνο, όταν έχει να αντιμετωπίσει ένα έκτακτο περιστατικό που απαιτεί αεροδιακομιδή; Μια εικόνα από τις δημόσιες δομές υγείας στις άγονες και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας, που ξέμειναν από γιατρούς αλλά και από κυβερνητικές λύσεις, αφού κι αυτές άγονες παραμένουν.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ