Αδυνατίζεις μασώντας τσίχλα;

Facebook Twitter
0

Από τη Μαρία Παπαπαναγιώτου

 

Είναι γενικά παραδεκτό πως για να χάσουμε κιλά απαιτείται κατ΄αρχήν αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες μας και βέβαια άσκηση. Τα επιστημονικά νεά για αυτούς που βαριούνται ή δεν το έχουν πάρει απόφαση όμως να αλλάξουν διατροφικές συνήθειες είναι μάλλον αισιόδοξα.

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών του Πανεπιστημίου Syracuse σε συνεργασία με το αυστραλιανό Πανεπιστήμιο Murdoch το μάσημα τσίχλας θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ περισσότερο απ' ότι φανταζόμαστε.

 

Οι επιστήμονες αναφέρουν στην δημοσίευση της μελέτης τους στην επιθεώρηση Journal of Medicinal Chemistry, ότι η ορμόνη PYY ρυθμίζει την όρεξη και την ενέργεια γιατί απελευθερώνεται σε μεγαλύτερες ποσότητες στο αίμα όταν οι άνθρωποι τρώνε ή αθλούνται. Οι παχύσαρκοι έχουν μικρότερη συγκέντρωση της PΥΥ στη κυκλοφορία του αίματος  τους.      

                                                                                                                 

Όταν πειραματικά χορηγήθηκε ενδοφλεβίως η ορμόνη, κατάφερε να μείωσει την όρεξη και στους παχύσαρκους και στους αδύνατους συμμετέχοντες στην έρευνα κανοντάς τους να κατανάλωσουν όλους λιγότερες θερμίδες

Όταν η ορμόνη PYY λαμβάνεται σε υγρή μορφή δεν «δουλεύει» καλά σύμφωνα με τους ερευνητές καθώς διαλύεται στο στομάχι και δεν καταφέρνει ποτέ να φτάσει στο κυκλοφορικό σύστημα που είναι και το ζητούμενο. Έτσι σκέφτηκαν να μιμηθούν το παράδειγμα με τις τσίχλες νικοτίνης αποφασίζοντας να προσανατολίσουν τις ερευνές τους πια στη δημιουργία ενός συμπληρώματος διατροφής με τη μορφή τσίχλας για όσους επιθυμούν χωρίς εξαντλητικές δίαιτες και προγράμματα ασκήσεων να ρυθμίσουν την ορεξή τους και να χάσουν κιλά.

                

Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι το ασφαλέστερο “όχημα” για να μπορέσει μια ορμόνη ως συστατικό της τσίχλας να διοχετεύεται στην κυκλοφορία του αίματος είναι να “ντυθεί” η ποσότητα της ορμόνης με τη βιταμίνη B12 και όλο αυτό στη συσκευασία μιας τσίχλας σαν τις κοινές τσίχλες που μασάμε όλοι.

Πως θα λειτουργεί; 'Oπως τα τσιρότα νικοτίνης χρησιμοποιούνται για να κατασιγάσουν την επιθυμία για τσιγάρο μέχρι να καταφέρουμε να απεξαρτηθούμε από τον εθισμό έτσι και η τσίχλα θα χρησιμοποιηθεί για να ξεγελάσει και κυρίως να ελέγξει το αίσθημα πείνας.

Αν και η τσίχλα νέας τεχνολογίας δεν έχει ακόμη επίσημα ανακοινωθεί, φαίνεται ότι πρόκειται όταν κυκλοφορήσει να αποτελέσει ένα τα πιο περιζήτητα και επιτυχημένα φαρμακευτικά παρασκεύασματα των καιρών ύστερα από τα χάπια τύπου viagra που σάρωσαν τη προηγούμενη δεκαετία. 
 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Ζωή στα καλύτερά της / Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Μια συζήτηση για το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης με την κλινική-οργανωσιακή ψυχολόγο Έλενα Μπίκου, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
ΙΟΥΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ

Good Business Directory Vol.5 / Ιουλία Αρμάγου: Επιστήμη, βιωσιμότητα και εξωστρέφεια από μια ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μιλά για την επιμονή της όσον αφορά την εξατομικευμένη φροντίδα του δέρματος, την έμφαση στη βιωσιμότητα, αλλά και την εξωστρέφεια, χάρη στην οποία η Juliette Armand βρίσκεται σε 42 χώρες(!).
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
Σάββας Χαραλαμπίδης

Good Business Directory Vol.5 / Βιώσιμο σύστημα υγείας επιτυγχάνεται με καινοτομία και σταθερό πλαίσιο συνεργασίας με την πολιτεία

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Σάββας Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής Ελλάδος, Κύπρου & European Distributor Μarkets της Gilead Sciences, χαρτογραφεί τους παράγοντες που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας στη χώρα μας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Άκου την επιστήμη / Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Oι εξαρτήσεις, οι ψυχοδραστικές ουσίες και η απειλή μιας νέας πανδημίας. Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Άγγελος Χατζάκης, εξηγεί στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Radio Lifo / SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Τι είναι η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας; Πόσα παιδιά και έφηβοι έχουν; Είναι η ΔΕΠΥ διαταραχή της εποχή μας; Τι πρέπει να γνωρίζει ένας γονιός όταν το παιδί του παρουσιάσει σημάδια διάσπασης προσοχής; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την παιδοψυχίατρο Τέρψη Κόρπα και τον ψυχοπαιδαγωγό Χρήστο Σκαλούμπακα.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Υγεία & Σώμα / HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Η Βίκυ Τσάμη, Director Public Affairs, και ο Ιωάννης Κατσαρόλης, παθολόγος-λοιμωξιολόγος, Director Medical Affairs της Gilead Sciences, μιλούν για τις πρωτοβουλίες της βιοφαρμακευτικής εταιρείας που στόχο έχουν να προκαλέσουν την κοινωνία ώστε να σκεφτεί βαθύτερα, να αναμετρηθεί με τον φόβο και την άγνοια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM