Αν αποφεύγετε να λάβετε μέρος σε διαγωνισμούς, κληρώσεις, τυχερά παιχνίδια, επειδή πιστεύετε ότι ποτέ δεν θα κερδίσετε, αν αποφεύγετε να ρισκάρετε, να τραβήξετε το σκοινί, να προκαλέσετε την τύχη σας, επειδή είστε πεπεισμένοι ότι ποτέ δεν ήταν με το μέρος σας, το κείμενο που ακολουθεί σας αφορά. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν την τάση να θεωρούν τον εαυτό τους κακότυχο ή «μαγνήτη» όχι ακριβώς ευχάριστων καταστάσεων, δεν είναι απλώς ότι ταλαιπωρούνται από μία έμμονη ιδέα, που μπορεί να είναι απολύτως αιτιολογημένη.
Χάνουν τις μισές χαρές της ζωής, λένε οι ειδικοί, επειδή τρέμουν να ρισκάρουν. Για την ακρίβεια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του “Thought Catalog”, τρέμουν μη χάσουν και τα ήδη κεκτημένα. Σύμφωνα με τη συγγραφέα Erin Mitchell, ακριβώς για όσους έχουν αυτή την τάση, υπάρχουν μερικά τρικς που αλλάζουν και την ψυχολογία κι απ’ ό,τι η ίδια παραδέχεται με χιούμορ και την τύχη. Το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιες μικρές αλλαγές στον τρόπο που σκέφτονται όσοι θεωρούν ότι τους έχει πάρει στο κατόπι η γκαντεμιά. Να μερικά:
Σκεφτείτε ότι αυτό που συμβαίνει σε εσάς, έχει συμβεί, συμβαίνει και θα συμβεί και σε πολλούς ακόμη ανθρώπους. Η διαφορά είναι ότι εκείνοι δεν το έχουν κάνει θέμα και φροντίζουν να μην αναφέρονται κάθε τρεις και λίγο σε αυτό. Δοκιμάστε το για λίγο και εσείς.
Αντί για ευχέλαιο, γούρια και φυλαχτά, προτιμήστε το ρίσκο. Στην αρχή με μικρά πράγματα. Το ότι η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς δεν το λένε τυχαία. Παίξτε ένα... μικρούλικο στοιχηματάκι με τον εαυτό σας, χαμογελάστε στο κορίτσι / αγόρι που σας αρέσει, για να δείτε πώς θα αντιδράσει, λίγο, τόσο δα ζορίστε την τύχη σας. Κάποιες φορές θα χάνετε, κάποιες θα κερδίζετε. Ακόμη, όμως, κι αν χάνετε απανωτά – ας πάρουμε κι αυτή την πιθανότητα – τουλάχιστον έχετε αποφασίσει να πάτε κόντρα στα δεδομένα.
Η ζωή είναι το αποτέλεσμα των αντιδράσεων μας στα γεγονότα. Περίπου, σωστά; Ωραία, κι αν για μία μέρα, αλλάζαμε αυτές τις αντιδράσεις; Και μετά για δύο μέρες; Και μετά για πάντα; Τι θα γινόταν; Όπως αναφέρεται στο άρθρο, η τύχη μας μπορεί να μην άλλαζε με τον θεαματικό τρόπο που βλέπουμε στις ταινίες, όμως, θα περνούσαμε καλύτερα, θα λέγαμε – επιτέλους – αυτά που θέλαμε να πούμε και να κάνουμε και αυτό ίσως ήταν αφορμή για να αλλάξει ο τρόπος που μας συμπεριφέρονται οι γύρω μας.
Σκεφτείτε για μια στιγμή, αν θα αλλάζετε τις δικές σας ζωές και τα δικά σας προβλήματα με τα αντίστοιχα ενός ανθρώπου που ακόμη κι εσείς τον θεωρείτε κακότυχο. Ναι, το να θεωρείς ότι η δυστυχία του άλλου είναι μεγαλύτερη από τη δική σου – και, ουφ, ευτυχώς -, δεν είναι πολύ χριστιανική συνήθεια, αλλά τέλος πάντων είναι ένας τρόπος να συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχουν και χειρότερα.
Τα τρικ προτείνονται για διάρκεια 2 μηνών έτσι για αρχή. Δεν χάνουμε και τίποτα να τα δοκιμάσουμε, όσοι έχουμε ένα θέμα με την τύχη μας και την ψάχνουμε χρόνια για να τη σύρουμε από τα μαλλιά στους δρόμους...