Μια έρευνα που θα συντρίψει τις θεωρίες πολλών: μια νέα έρευνα ισχυρίζεται ότι το λεγόμενο "comfort food", δηλαδή σύμφωνα με το λεξικό Webster, «το φαγητό που έχει παρασκευαστεί με ένα παραδοσιακό τρόπο και έχει συνήθως μια "νοσταλγική" ή συναισθηματική επίδραση σε αυτόν που το καταναλώνει», δεν παρηγορεί κανέναν. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Health Psychology και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το φαγητό, «ουδέτερο» φαγητό και χαρακτηριστικά πιάτα "comfort food' έχουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα στην κακή διάθεση.
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα παρακολούθησαν ένα 18λεπτο βίντεο που προκαλεί άγχος ή κατάθλιψη. Η ομάδα χωρίστηκε σε τρεις υποομάδες. Στη μια ομάδα δεν δόθηκε καθόλου φαγητό, οι συμμετέχοντες της δεύτερης ομάδας έλαβαν από μια μπάρα δημητριακών και στην τρίτη ομάδα ο κάθε συμμετέχων έλαβε το αγαπημένο του comfort food, το οποίο είχε δηλώσει στην αρχή της μελέτης. Τα καλά νέα είναι ότι μετά από λίγο, όλοι ένιωθαν καλύτερα. Τα κακά νέα είναι ότι το comfort food έχει τη δύναμη να αλλάξει την διάθεση κάποιου όσο ο αέρας.
Η ισορροπία και η χαρά ήρθε με την υπομονή. Ο χρόνος, και όχι το φαγητό, θεραπεύει τις πληγές.
σχόλια